in

Interview met Luigi


Hallo Luigi, wat fijn dat je er bent!

J-j-jellowww

Je oogt een beetje gespannen. Hoe komt dat?

Tot een jaar of achttien geleden was ik dat eigenlijk nooit, maar ergens in 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met geesten en spoken. Sindsdien hebben ze mijn pad al meerdere malen gekruist en lijken ze overal uit te komen. Ik ben onlangs in een hotel verbleven dat vol zat met dit gespuis. Wie zegt dat er geen spook in die microfoon van je zit?

Ho,ho,ho, ik ben hier degene die de vragen stelt! Grapje natuurlijk. Vertel ons eens iets meer over dit hotel?

We hadden met Mario, de prinses en onze paddenstoelenvrienden een verblijf gewonnen. We reden er met veel plezier heen. Toen we aankwamen oogde het hotel al een beetje duister. Bij het uitpakken van de koffers begon al echt eng te worden.

Was het wel een mooi hotel?

Het was een prachtig hotel met meer dan vijftien etages met elk een eigen thema. Er was een prachtige Egyptische etage, een etage met een piratenthema, een concertzaal en zelfs een nachtclub. Alles was tot in de kleinste details uitgewerkt. Echter waren er spoken. Overal waren spoken. De één nog groter en gevaarlijker dan de ander en ze wilden ons allemaal vereeuwigen in hun schilderijen.

Hoe ben je dan in hemelsnaam het hotel uitgekomen?

Dat was eigenlijk erg simpel, want de spoken zijn weliswaar angstaanjagend, maar als je even doorbijt en je angsten aan de kant zet, zijn ze meestal vrij eenvoudig te verslaan. In het hotel hebben ze tevens behoorlijk wat puzzels verstopt, die vindingrijk zijn en erg vermakelijk om op te lossen. Het is echter geen rocket science.

Daarnaast werd ik ook geholpen door een oude bekend, die toevallig ook in het hotel aanwezig was: professor K. Wibus.

Die grappenmaker? Wat vind je eigenlijk van hem?

Haha, nou ik kan wel erg om hem lachen. Om zijn ongeduld en zijn vreemde technologische snufjes. Op zijn beurt lacht hij veel om mijn klunzigheden en bange karakter. Het is wel een beetje een geldwolf lijkt het. Hij vroeg me om het hele hotel overhoop te trekken om te kijken of er ergens goud ligt. Hij heeft me overigens goed geholpen met de nieuwste spookzuiger, zijn VR-bril en uiteraard Gooigi.

Wie is Gooigi?

Dat is mijn alter ego in de vorm van slijm. Ik kan een beroep op hem doen om bepaalde gebieden te bereiken waar ik zelf niet bij kan. Hij kan bijvoorbeeld door roosters en leidingen heen. Dat heeft enorm geholpen om uit het hotel te ontsnappen.

Als je een cijfer mocht geven aan je verblijf, welk cijfer zou het dan zijn?

Een 7,5. Het was een prachtig hotel, waarin ik me eerlijk gezegd behoorlijk goed vermaakt heb. De spoken hebben me geprobeerd het leven zuur te maken, maar het voelt goed dat ik ze allemaal verslagen heb. Dat was gelukkig niet erg moeilijk, evenals de diverse hindernissen die ze voor me hadden uitgezet. Toen ik eenmaal iedereen in veiligheid gebracht had en wegkon, was er nog de mogelijkheid om op zoek te gaan naar wat spullen en wat speciale spoken te vangen, maar daar had ik weinig zin meer in.

Tot slot nog wat andere vragen:

Hoe is het om een broer te hebben die bijna altijd in de spotlights staat?

Mario beleeft geweldige avonturen, maar tussen ons: het is wel een beetje een sulletje. Hij heeft die prinses al acht miljoen keer gered, maar tot een echte relatie is het nooit gekomen. Ik had dat mens lekker met Bowser mee laten gaan. Oprotten..Daarnaast ben ik veel grappiger.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Het liefst eet ik pizza’s en speel ik bordspellen, maar ik vind het ook leuk om te karten met Donkey Kong, Wario en de hele mikmak of een potje te knokken met Samus en Pikachu.Ik ben momenteel ook hard aan het trainen voor de Olympische spelen in Tokio, samen met Sonic.

Ga je in de toekomst nog meer spoken vangen?

Vast wel, maar ik hoop dat het dan nog enger wordt. Laat me eerst maar even uitrusten. Hooguit wil ik wat nieuwe kartcircuits testen op korte termijn, maar het is nu tijd voor personages als Samus, Link en misschien die gekke broer van me om centraal te staan in een avontuur.

Bedankt Luigi!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mini-Reviews #4: Simple Golf, Men’s Room Mayhem en Count Logica

De verschillende manieren van rondlopen in Half-Life: Alyx