in , , , ,

IQ Q&A: Wat is je mooiste collectible?

Deze vraag is voor de verzamelaars onder ons. Vele games hebben vaak een speciale editie waar speciale voorwerpen in zitten. Denk aan een mooi standbeeldje of een figurine, maar ook boekjes met art of andere geinige hebbedingetjes. Iedereen heeft een andere smaak en daarom is het alleen maar leuk om met elkaar te delen wat voor moois we hebben. Wat is jouw mooiste of favoriete collectible?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
29 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n verzamelaar en eigelijk nooit geweest. Maar ik had vroeger wel de muren van de slaapkamer vol hangen met van die openwereld mappen die je er toen nog altijd bij kreeg.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

Dat is ook wel tof.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik ben niet zo van het verzamelen van gamedingetjes. Ongeveer het enige wat ik heb zijn twee Nintendomokken: een van BOTW en een gewoon met een aantal personages (Mario, Peach, DK, Waluigi etc.). Beide uit de Nintendo store van NY.

Daarnaast heb ik twee keer de special edition van Metroid Dread. Die heb ik besteld met het idee om te kijken wat ie later, over een jaar of 30 waard is. Dat idee had ik al een tijdje maar toen ik het bestelde was ik een beetje aangeschoten en had ik bedacht dat ik er dan in ieder geval ook een zelf wilde hebben. Vind t een mooie verzameling. Een vd twee is geopend. De andere heb ik goed opgeborgen in originele verpakking.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Die Special Edition van Metroid: Dread is zeker gaaf. Ik vind alleen die box protector die erbij zit nogal flimsy. Ik ben ook al op zoek geweest naar een stevigere. Ik had wel een keer gelezen dat een protector van de Fire Emblem: Three Houses Limited Edition zou moeten passen, maar er zouden verschillende versies van bestaan in elke regio, waardoor het me niet duidelijk is welke box protector ik moet hebben.

Soms krijg je inderdaad wel leuke ideeën als je gedronken hebt. Die post of het goed zou zijn als ik door zou gaan met Screenshot Sunday heb ik ook in een dergelijke staat geschreven, hahaha.

Lavalera
1 jaar geleden

Ik heb al in geen jaren meer een fysieke editie van een spel gekocht. Op de pc speel ik al jaren het meeste via steam. En bij mijn consoles heb ik ook alles digitaal. Geen ruimte voor alle spellen doosjes. Heb wel eens gekeken naar merchandise voor games maar het meeste is zo duur dat ik dat er niet aan uit wil geven. Een keer een T-shirt of zo prima, maar 30 euro voor een mok of 50 euro voor een klein beeldje vind ik te prijzig. Maar goed ieder zo zijn eigen ding

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Je houdt zo wel lekker veel ruimte over, ja. Dat is natuurlijk het grote voordeel. Loop je er wel eens tegenaan dat je digitaal veel duurder uit bent voor een console spel, of valt dat wel mee?

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja dat is helaas wel een beetje het nadeel er aan. Je moet echt wachten op de zogenaamde sales en sites als psprices checken voor de laagste prijs . Dan worden die spellen afgeprijsd tot normalere prijzen.

Veruit de meeste spellen die ik gekocht heb zijn uit sales gehaald en betaal ik niet meer dan 20 euro voor, behalve dan de spellen die ik day 1 wil spelen. Die day 1 spellen zijn dan wel 10 euro of meer duurder dan de fysieke versie, daarom doe ik dat ook niet al te vaak en eigenlijk alleen met spellen waarvan om verwacht dat ik er een flink aantal uren in kan stoppen.
Als je er dus een beetje rekening mee houdt en spellen pas koopt in sales valt het mee, maar je moet als je geld wil besparen wel geduldig zijn

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Als je het slim aanpakt, kun je jezelf toch nog best wat geld besparen, begrijp ik. Dat is wel mooi.

Quadpus
Quadpus
1 jaar geleden

Mooiste collectible toch wel de GW2 CE.

https://ibb.co/m5KJk38

Maar hier een verzoek, ik ben een groot fan van The Division, helaas nooit de Sleeper edition kunnen kopen voor een schappelijk bedrag, ik ben al heel lang op zoek naar een goed uitziend, werkend horloge van deze set, wie kan mij helpen?

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Quadpus
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Quadpus

Da’s een mooie verzameling strategy guides. Die collector’s editions van de Diablo III spellen vind ik ook altijd gaaf om te zien.

coola
1 jaar geleden

Ik zou echt niet weten welke collectible mijn favoriete is.

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Dat is een mooie verzameling. Die gehurkt op dat beeld (Origins, gok ik?) ziet er gaaf uit.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Thanks. Dat is inderdaad Origins oftewel Bayek of Siwa.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Je zou bijna denken dat je fan bent van assassins creed 😉
Gave collectie in ieder geval 🙂

Rainking
1 jaar geleden

Ik koop eigenlijk niet zoveel collector’s editions. Tenminste, niet van die uitvoeringen met beeldjes erbij. Vaak zien ze er wel heel gaaf uit, maar ik heb het er niet echt voor over. Mooi voorbeeld is Final Fantasy VII Remake voor de PS4. Dat beeldje met Cloud op de motor zag er waanzinnig uit, maar een paar honderd euro ga ik er niet voor neerleggen, al snap ik het soms wel als iemand anders dat wel doet. Want ja, sommige beeldjes zijn echt een aanwinst. Wat dat betreft koop ik eerder merchandise. Pluches, kaartspellen, funko’s, boeken, van alles. Betekent niet dat ik helemaal geen special editions heb. Ik heb even mijn leukste dingen erbij gepakt.

We beginnen simpel met een paar collector’s editions van World Of Warcraft. Wrath Of The Lich King was de eerste waar ik die uitvoering van wist te bemachtigen. Daarna kocht ik de drie opvolgende speciale edities, waarna ik een beetje uitgeWoW’d was. De dozen zijn lekker stevig en er zaten altijd wel een paar leuke goodies bij. Een muismat, een soundtrack cd, een ‘making of’ dvd, trading card game kaarten (al zaten die niet bij de latere spellen) en een groot dik art boek. Die staan bol van de art en ze zijn hartstikke leuk om af en toe eens door te bladeren.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Eind 2018 kwam de Retrollector’s Edition van Toki uit voor de Switch. Dit spel kende ik nog van vroeger op de arcadekast. Die kwam ik een keer op een camping tegen, alleen heette het spel daar Juju. Deze uitvoering wilde ik graag hebben, omdat er een bartopje (zo noemen ze die dingen als ik het goed heb) bij zat, waar je je Switch in kan schuiven en het net lijkt alsof je een simpel, klein arcadekastje hebt.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dit is denk ik het minst bekende spel dat ik hier toon. De La-Mulana spellen zijn indie actieplatformers die best pittig zijn, al is de tweede wel iets makkelijker. Bij de speciale uitvoering van dit spel zit een legpuzzeltje, iets wat je niet gauw tegenkomt. Ik kan in ieder geval geen ander spel bedenken die er een puzzel bij had zitten, al zal het vast wel bestaan.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Een tijdje nadat ik Bioshock 2 kocht, kwam ik erachter dat er een editie bestond waar de soundtrack op cd bij zat en die van het eerste spel op vinyl. Ik had toen de kans om die nieuw te kopen bij Intertoys voor maar 25 euro. Ik heb het toen niet gedaan, omdat ik het spel in principe al had. Achteraf had ik dat gewoon moeten doen en had ik er best spijt van dat ik het niet gedaan had. Vorig jaar heb ik toch maar een keer een tweedehands exemplaar gekocht. Helaas voor wel wat meer dan 25 euro, ghehehe.

comment image

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Één van de YouTube kanalen waar ik op geabonneerd ben is Stop Skeletons From Fighting, een game kanaal dat dingen soms net wat anders aanpakt. Zo houdt Derek Alexander er bijvoorbeeld van om gekke of nutteloze items te hebben. Een uitzondering is zijn unboxing video van een re-release van Metal Storm, een NES spel waar ik daarvoor nog nooit van had gehoord. Die was eerder nooit in Europa verschenen. Het zag er wel uit als een geinig spel, maar ik deed er verder niks mee. Totdat ik ‘m maanden later bij een webshop voorbij zag komen voor een degelijke prijs en ik ‘m maar meteen in het winkelmandje mikte. Er zitten een pin, een dubbele poster een een stoer mech beeldje bij.

comment image

De video van Stop Skeletons From Fighting:

https://www.youtube.com/watch?v=mwNPdD5ZwFo

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Hippe verzameling nog en dat voor iemand die weinig ce koopt dan 🙂

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Hahaha, dank je wel. Ik had het misschien wat onhandig geformuleerd, maar het klopt in principe wel hoe ik ‘t schreef. Ik heb wel wat collector’s editions, maar geen met van die beeldjes erbij zoals Coola bijvoorbeeld heeft.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dit is wel vet. Die zouden ze bij elk spel moeten maken :p

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Door de manier hoe deze site werkt, kan ik niet echt zien welke je bedoelt. Als ik een gokje mag wagen, dan ga ik voor het bartopje.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja klopt. Maar die van metal storm vind ik ook erg tof. Vroeger was ik helemaal gek van transformers etc. en ik had ook best een aantal van die robots als speelgoed. Doet met dit wel een klein beetje aan denken.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ah, cool. Daar heeft zo’n mech wel wat van weg, ja. Grappige is dat toen ik het spel ging spelen, het een klein beetje tegenviel. Tot dat moment kende ik het alleen van die SSFF video. Dus dat spel komt binnen en toen ik eraan begon, liep het allemaal langzamer. Oh ja, tuurlijk, dat had je toen nog. Had ik helemaal niet aan gedacht. Sinds de zevende generatie hebben we daar geen last meer van. Afijn, wel grappig spel verder.

Wat spelen we dit weekend (7 en 8 mei)?

Screenshot Sunday #53