in

Is Assassin’s Creed Infinity een goed idee?

Na een aantal geruchten en leaks deed Ubisoft het maar snel uit de doeken: de volgende Assassin’s Creed-game wordt een live service-game met de codenaam Infinity.

Het project is een samenwerking tussen Ubisoft’s Montreal en Quebec studios. In plaats van elk deel het stokje door geven aan de volgende ontwikkelaar en game, is Ubisoft van mening dat een live service game maken die constant verbeterd en uitgebreid wordt de juiste weg is voor de franchise. 

Volgens anonieme medewerkers van Ubisoft draait het om een hub/platform waar bestaande games van de franchise in terecht komen en worden uitgebreid met toekomstige games. Of het een werkelijke game wordt en of het iets in de richting GTA Online of Destiny 2 wordt, is onbekend. 

Ik weet nog niet wat ik hier zelf van vind. Het kan erg goed uitpakken. Maar ergens zie ik ook een stroom van microtransacties en andere cash-grabs voor me. Ik zie nog niet per se het voordeel van mogelijk games samenvoegen in 1 platform. De recente games van de franchise waren überhaupt al zulke losse verhalen met weinig verbinding tussen andere delen, dat ik nog niet in zie hoe dit beter kan middels Infinity.

Wat denken jullie? Is dit de juiste nieuwe stap voor Assassin’s Creed?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gusanito
gusanito
2 jaren geleden

Ik krijg altijd de kriebels als ik de term live service hoor, maar voorlopig is het gewoon afwachten. Ik heb een zwak voor de serie en anders dan veel anderen heb ik eigenlijk van elk deel wel genoten. Ik zie de combi nog niet echt voor me, maar ik word graag positief verrast.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  gusanito

Odyssey en Valhalla zijn imho al heel erg GaaS lite en mij bevalt dat eigenlijk wel. Dus als ze daar op een goede manier verder op kunnen borduren zie ik het wel zitten. Ik ben benieuwd hoe ze het doen met de historische settings en het verhaal, want de gameplay is weliswaar in de kern vrij het zelfde maar de settings en verhalen zijn wat de franchise zo uniek maakt. Als ze deze GaaS AC op een natuurlijke manier weten te laten evolueren dan hebben goud in handen.

coola
2 jaren geleden

Kan goed uit pakken mits het geen mmo word, maar gewoon singleplayer.

Lore wise zie ik geen problemen, alles zit al goed met elkaar verbonden. Ik bedoel zelfs het feit dat de games, film, boeken en comics (en straks ook de drie verschillende tv series) perfect met elkaar verbonden zijn zorgt er voor dat ik mij daar geen zorgen om maak.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Met ac unity zat ubisoft te teasen met een menu waarbij je verschillende tijdsperiodes kon kiezen.
comment image

Ik vond dat idee zo tof en voelde mij echt bestolen door ubisoft dat ze daar mee hebben lopen teasen.

Als dit zoiets gaat worden alleen dan niet als menu maar dat je bijvoorbeeld in het abstergo kantoor of assassins hoofdkwartier rond loopt en zelf in de animus kan stappen ( bijvoorkeur die van de film, want die klauw is awesome) en dan zelf bijvoorbeeld kan kiezen ik wil naar 73 bc of naar 1350 ad. Dat lijkt mij zo awesome en dat heeft echt masss veel potentie.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Goed idee ja dat kan wel mits goed uitgewerkt natuurlijk. Echter hoewel ik niks met de AC serie heb vind ik het jammer dat Ubisoft dan niet gewoon een totaal nieuwe game maakt en niet zoals nu de AC naam misbruikt.

Tuurlijk ik begrijp het al de naam verkoopt de game natuurlijk al, maar je mag ook wel een keer een risico nemen. De meeste ontwikkelaars spelen tegenwoordig zoveel op safe.

rpenning
rpenning
2 jaren geleden

Ik zou zeggen nee!!! Ubisoft en spellen jaren lang updaten is een slechte mix. En Assassin’s Creed is al lang niet meer wat het ooit was. Sinds het succes van de Witcher 3 heb ik het gevoel dat ze dat gewoon na apen en dat hebben ze nu 3 delen gedaan en alsnog komt het niet eens bij de Witcher in de buurt.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  rpenning

Hmm, ik heb juist alleen maar goede ervaringen met ubi en heel lang games ondersteunen, Rainbow six vooral maar ook AC Odyssey ( die hebben ze twee jaar lang dik ondersteund. )

en over the witcher 3 , alle rpg AC games vind ik eerlijk spelen en heerlijk diepgaande quests hebben. Dat laaste heeft the witcher 3 zeker ook maar die gameplay is echt houterig en dat was het al bij de release in 2015

rpenning
rpenning
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Dat the Witcher ook zeker houterige combat heeft zal ik zeker niet ontkennen!! Daar is valhalla wel beter in zeker weten. Ik zou graag een valhalla willen zien die half zo groot is en dus meer aandacht aan de wereld en Quest gaan. En ik heb hele slechte ervaringen met ubi en games langdurig updaten zoals. The crew 2 echt super slechte updates en het zelfde met ghost Recon breakpoint. In the crew zijn we al jaren aan het wachten tot ze de koplampen van auto’s fixen. En breakpoint heeft ze 1,5 jaar gekost om een functie erin te doen dat je meerdere items tegelijk kan verkopen in een lootershooter. Waren allemaal klachten die op release al bekend waren.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  rpenning

Ik speel zo’n beetje iedere Ubi game wel. Zodra er dik geld valt te verdienen dan ondersteunen ze de games erg goed (Rainbow Six, AC-games). Maar daar tegenover staan dan weer games zoals Watch Dogs Legion en Breakpoint. Ik heb geen fijne ervaringen met die games.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Ik vind het allemaal maar te vaag omschreven om er iets van te vinden. Ik hoop dat het iets wordt zoals in het menu uit Unity waar Coola het over heeft.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Het valt me wel altijd op dat mensen die positief zijn m.b.t. AC altijd heel veel plusjes krijgen en mensen die er negatief (of zelfs ook maar ietwat kritisch) over zijn heel veel minnetjes krijgen. Ik heb zo mijn vermoedens m.b.t. hoe en door wie dit komt en gedaan wordt… 😉
*kuch*meerdere-spam-accounts*kuch*

Dit geldt overigens ook voor topics/opmerkingen m.b.t. Nintendo (en dan vooral die van mij). Ook deze worden (heel toevallig) heel vaak gedownvote. Raarrr zeg…

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Janucci
2 jaren geleden

Deze franchise is door mij al jaren geleden uitgekotst. Moet zeggen dat Valhalla wel zo mooi was dat ik hem bijna niet kon negeren (toch is het me gelukt).

Om dit te zien verbaast me eerlijk gezegd niets en het zou voor de serie niet verkeerd kunnen zijn: waarom iedere x aantal jaar worstelen met een nieuwe game als je ook op je oude geldzak kan teren?

Heer Mida
2 jaren geleden

Ik kan me er niet een voorstelling van krijgen wat dit moet gaan inhouden. Het probleem met AC tegenwoordig is niet hoe het wordt geleverd, maar de kwaliteit ervan.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Heer Mida

Guessing game: Game universums

Q&A: Wat vinden we van de Switch OLED?