in

Joy-Cons van nieuw Switch-model zijn gelijk aan die van oud model


Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Gamespot. “De Joy-Con-controllerconfiguratie en -functionaliteit is niet veranderd met de Nintendo Switch (oled-model). De configuratie en functionaliteit is hetzelfde als bij de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem.”

Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat het zogenaamde ‘drift’-probleem niet is opgelost. Veel Switch-spelers maken melding van drift, waarbij de analoge stick bewegingen registreert die er niet zijn. Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa heeft zich in 2020 al verontschuldigd voor het probleem en er staan ook diverse gerelateerde rechtszaken gepland in de Verenigde Staten. Voor zover bekend is het echter nog altijd niet opgelost. Wel repareert Nintendo in diverse landen, waaronder Nederland, de Joy-Con kosteloos.

Het nieuwe Switch-model is qua afmetingen vergelijkbaar met de reguliere Nintendo Switch, maar heeft een groter scherm van 7 inch met oled-technologie. Dit moet betere kleuren en een hoger contrast opleveren. Ook bevat de hybride console een LAN-poort, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio. Tot slot bevat de console een brede, verstelbare standaard. Ook het dock waarin het systeem wordt geplaatst is vernieuwd.

Nintendo laat weten dat de functies van het nieuwe Switch-model verder gelijk blijven: zoals gewoonlijk kan de Switch overal mee naartoe genomen worden om er ter plekke op te gamen, maar kan hij ook via de dock aan de televisie gekoppeld worden. Ook de interne hardware lijkt op bovengenoemde uitzonderingen niet aangepast. Eerder gingen er bijvoorbeeld geruchten dat een nieuw Switch-model een 4k-resolutie zou kunnen weergeven op televisie, maar dit blijkt niet te kloppen.

De nieuwe Switch met het oled-scherm komt op 8 oktober uit.

Nintendo Switch

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

9 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Nieuwe The King of Fighters 15-trailer toont Ramon

De winnaar van de Member Content Verkiezing! – Juni 2021