in

Joy-Cons van nieuw Switch-model zijn gelijk aan die van oud model


Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Gamespot. “De Joy-Con-controllerconfiguratie en -functionaliteit is niet veranderd met de Nintendo Switch (oled-model). De configuratie en functionaliteit is hetzelfde als bij de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem.”

Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat het zogenaamde ‘drift’-probleem niet is opgelost. Veel Switch-spelers maken melding van drift, waarbij de analoge stick bewegingen registreert die er niet zijn. Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa heeft zich in 2020 al verontschuldigd voor het probleem en er staan ook diverse gerelateerde rechtszaken gepland in de Verenigde Staten. Voor zover bekend is het echter nog altijd niet opgelost. Wel repareert Nintendo in diverse landen, waaronder Nederland, de Joy-Con kosteloos.

Het nieuwe Switch-model is qua afmetingen vergelijkbaar met de reguliere Nintendo Switch, maar heeft een groter scherm van 7 inch met oled-technologie. Dit moet betere kleuren en een hoger contrast opleveren. Ook bevat de hybride console een LAN-poort, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio. Tot slot bevat de console een brede, verstelbare standaard. Ook het dock waarin het systeem wordt geplaatst is vernieuwd.

Nintendo laat weten dat de functies van het nieuwe Switch-model verder gelijk blijven: zoals gewoonlijk kan de Switch overal mee naartoe genomen worden om er ter plekke op te gamen, maar kan hij ook via de dock aan de televisie gekoppeld worden. Ook de interne hardware lijkt op bovengenoemde uitzonderingen niet aangepast. Eerder gingen er bijvoorbeeld geruchten dat een nieuw Switch-model een 4k-resolutie zou kunnen weergeven op televisie, maar dit blijkt niet te kloppen.

De nieuwe Switch met het oled-scherm komt op 8 oktober uit.

Nintendo Switch

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden

Bij mijn eerste Switch had ik last van driftende Joy-Cons. Doordat GameMania die inruilactie had voor een verbeterde batterij had ik weer nieuwe Joy-Cons. Deze hebben tot de dag van vandaag nooit problemen vertoont. Nu ga ik mijn Switch weer bij GameMania inruilen voor de OLED variant. Zal vast wel goed komen ermee.

Jowy
Jowy
2 jaren geleden

Nintendo being nintendo..

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

O-o-o-overbodig.

Richh
Richh
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Als vervanger van de OG niet, wel voor dock only players inderdaad

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Richh

Ikzelf heb een OG (day-1) Switch die nog perfect werkt. Ik speel grotendeels docked en soms undocked. Dat 0.8″ grotere scherm is verwaarloosbaar, omdat de resolutie van de Switch OLED niet beter is, dus je ziet schoonheidsfoutjes alleen maar beter. Ook bezit ik een externe LAN-poort en een SD-kaart van 128GB, dus ook op dat gebied ga ik er niet op vooruit. Het geluid zou ook beter moeten zijn, maar het geluid uit je TV/boxen is altijd beter, dus ook dat haalt niets uit.

Ik vind het dus echt een compleet overbodig apparaat, op die mooie witte kleur na.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
Richh
Richh
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Oh dat zeker

Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Wel leuk om te lezen hoe iedereen de Switch anders gebruikt. Ik gebruik hem namelijk alleen maar in Handheld mode waardoor voor mij deze aanschaf weer interessant is. Heb dan ook gebruik gemaakt van de inleveractie van GameMania. Waardoor dit me toch aardig wat geld scheelt. Als die actie er niet was geweest had ik hem nooit gehaald.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Snafu9

Als je ‘m echt (bijna) alleen maar in handheld mode gebruikt, dan kan ik het nog enigszins begrijpen dat je ‘m aanschaft, inderdaad.

Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Enige keer dat ik mijn Switch in docked mode speel is als ik met vrienden samen speel. Verder is het altijd handheld eigenlijk.

Nieuwe The King of Fighters 15-trailer toont Ramon

De winnaar van de Member Content Verkiezing! – Juni 2021