in

Kickstarter schorst fondsen ambitieuze mmorpg RAW


RAW is een extreem ambitieuze mmorpg dat een hoop weg heeft van Grand Theft Auto. Een groot verschil met Grand Theft Auto zit hem in het beoogde bedrag dat de ontwikkelaars achtten nodig te hebben voor het ontwikkelen van de game. De ontwikkelkosten van GTA 5 worden geschat op ruwweg 137 miljoen dollar, terwijl de ontwikkeling van RAW bij eerste benadering slechts 79,000 dollar moest kosten.

RAW

Kickstarter heeft een logische verklaring naar buiten gebracht wat het annuleren van RAW’s crowdfunding betreft. “De regels en richtlijnen van Kickstarter zijn simpel: Makers geven aan welk bedrag ze nodig hebben voor de volledige afronding van een project. Killerwhale Games, de ontwikkelaar van RAW, heeft in een update aangegeven dat er naast de crowdfunding via Kickstarter, ook aanvullende fondsen nodig zijn om het spel te voltooien”. Kortom, RAW houdt zich niet aan regels van Kickstarter. Transparantie en eerlijkheid staan voorop bij Kickstarter.

“Natuurlijk hebben we meer dan 79,000 dollar nodig, er is minimaal 300,000 dollar nodig voor het complete project. Daarom hebben wij ook aangegeven dat Kickstarter fase 1 van het project was”, stellen de ontwikkelaars van RAW. Met deze uitspraak erkennen de ontwikkelaars dat ze dus niet voldoen aan de reglementen van Kickstarter.

We zijn enorm teleurgesteld, maar zeker niet gebroken

Killerwhale Games vertelt dat ze te veel werk aan hun handen hebben doordat hun team te klein is. Het lijkt er zelfs op dat het team slechts uit twee ontwikkelaars bestaat. “Het is onze prioriteit om meer programmeurs en 3D artists aan te nemen. Wanneer we over de middelen beschikken, huren we daarnaast extra personeel in als shader artist, texture artist en map designers”, gaan de ontwikkelaars verder.

RAW

Dat een project niet voltooid kan worden met enkel de opbrengsten van Kickstarter, gebeurt vaker. De ontwikkelaars van RAW gaven echter toe dat ze vanaf het begin wisten dat ze het met 79,000 dollar niet gingen redden. Ondanks het feit dat Killerwhale Games geen geld meer ontvangt vanuit Kickstarter, geven ze niet op. “We zijn enorm teleurgesteld, maar niet gebroken”, vertelt Killerwhale Games aan hun fans.

Bekijk hieronder de Kickstarter-trailer van RAW:

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo pakt PUBG valsspelers aan

Fortnite maakt zich op voor groot gevecht