in

‘Kojima in gesprek met Microsoft voor volgende game’


Dat claimt men op VentureBeat, waar insider Jeff Grubb werkt. De website publiceerde een nieuwsbericht waarin het bevestigt dat het gisteren voor PlayStation 5 aangekondigde horrorspel Abandoned niet door Kojima wordt ontwikkeld, ondanks speculatie van gamers op het internet. De game wordt ontwikkeld door het Nederlandse Blue Box Game Studios.

In het bericht meldt de schrijver dat “Kojima in gesprek is met Microsoft over de uitgave van zijn volgende game”. Dat zou een bron die bekend is met het project hebben gemeld. Daarbij claimt de schrijver dat het standbeeldje van Kojima Productions dat eerder in een livestream met Xbox-hoofd Phil Spencer te zien was, inderdaad een hint was naar lopende gesprekken. “Ik kan niet bevestigen of de deal al rond is, maar Kojima zou onderdeel zijn van een plan van Microsoft om Japans talent aan te trekken.”

Nadat de Metal Gear-bedenker vorig decennium vertrok bij Konami, richtte hij een onafhankelijke versie van zijn studio Kojima Productions op. Daarmee bracht hij in 2019 de PlayStation 4-game Death Stranding uit, dat vorig jaar ook op pc verscheen. Het is niet bekend wat de volgende game van de studio precies omvat. Vooralsnog heeft noch Microsoft, noch Kojima Productions de gesprekken bevestigd.

Death Stranding

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Xbox-hoofd Phil Spencer in zijn nopjes met de terugkeer van E3

Deadly Premonition 2 komt dit jaar naar Steam