in

Komt de The Last of Us-remake te vroeg?

Sinds gisteren doken er weer nieuwe geruchten op rondom de The Last of Us-remake. De game kwam oorspronkelijk uit voor de PS3, in haar laatste levensjaar, maar kreeg een jaar later alweer een remaster voor de PS4. The Last of Us zag er op de PS3 al fantastisch uit en werd voor de remaster nog verder getild op grafisch niveau. Nu staat de remake dus voor de deur. De hele game vanaf de grond opgebouwd voor PlayStation 5. Is dat niet te vroeg?

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden. Je zou zeggen dat het te vroeg is want:

  • De remaster ziet er gewoon prima uit
  • Het is nog niet zó lang geleden. 
  • Remakes gebeuren doorgaans op de (ondertussen) retrogames

Maar anderzijds kunnen we stellen dat TLOU een van de beste games ooit gemaakt is, dus het hele stuk opnieuw spelen met dezelfde grafische pracht en praal als TLOU2 (of zelfs meer) klinkt stiekem wel goed. Anderzijds zou je kunnen zeggen dat het origineel z’n charme heeft en dat dit onaangetast moet blijven. Wat vind jij? Zit je op de remake te wachten of had je het liever niet zien verschijnen?

Volgens de geruchten verschijnt The Last of Us Remake in de tweede helft van 2022, samen met de Factions multiplayer-game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.4/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Die zullen ze wel gelijktijdig uit willen brengen met de tv-serie.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Luigi1985
2 jaren geleden

The Last of Us is absoluut een van mijn favoriete games en ik denk dat ik samen met Resident Evil 4 geen enkele game vaker uitgespeeld heb. Vlak voordat deel twee uitkwam heb ik deze nog eens gespeeld.

Ik heb m dan ook voor zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4 gehad.

Ik moet er momenteel niet aan denken om m NOG een keer te spelen. Ik ben niet zo’n multiplayerfanaat, dus de Factions multiplayer zal voor mij geen reden zijn om de game aan te schaffen vermoed ik.

Nee, ik denk dat ik m aan me voorbij laat gaan als deze uitkomt, want drie keer een game aanschaffen die ik al een keer of zes heb uitgespeeld is wel erg veel.

Eigenlijk moeten ze minstens een of twee generaties overslaan voordat ze een echte remake doen. Het gaat tegenwoordig misschien wel te snel.

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Dungeon Keeper kun je prima remaken, de originele American Mcgee Alice zou een geweldige relevante upgrade kunnen krijgen en ook Banjo-Kazooie zou je kunnen herbouwen. Dit zijn allemaal games die uit een tijd stammen waarin de technologie bepaalde zaken tegenhield. Een remake kan originele ideeën die destijds niet mogelijk waren, nu wel mogelijk maken. TLOU heeft nog lang geen remake nodig en wordt simpelweg ontwikkeld voor het succes van de franchise, niet omdat het om een remake vraagt. Fans ook niet trouwens.

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Deze game deed trouwens weinig voor mij. Was na alle verhalen klaar om omver geblazen te worden. En ik zie er zeker wat in, maar het is voor mij een game die ik na 1 keer spelen niet opnieuw op zal pakken. De personages en setting klikten niet met mij persoonlijk. Terugkerende elementen en vijanden zorgden ook dat de gameplay voor mij wat eentonig werd. Maar ik kwam net van The Evil Within 1 en 2 af, die games zijn knijter afwisselend (tal van verschillende vijanden ook), en met name deel 2 kent redelijk wat diepte en keuze vrijheid in haar gevechtsysteem. Daar stak TLOU wat karig bij af.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Oh man, ik zou een moord doen voor een remake van Dungeon Keeper of McGee’s Alice!

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Goed verwoord. Ik zou ook echt veel liever een nieuwe game zien (andere franchise ook prima).

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Natuurlijk komt die veel te vroeg. Het is beschamend. Het uitmelken van een franchise. Doodzonde. We hadden ook een compleet nieuwe game kunnen krijgen…En het erge is: ze zijn daar niet gek. Ze doen dit, omdat ze weten dat het grof verkoopt. Waarom dat zo is, ontgaat me. Maar het is net zoals met scalping: zolang je eraan meedoet, hou je het in stand… Och wat zou ik blij zijn met een boycot van deze remake… Gaat alleen niet gebeuren.

El hunterr
El hunterr
2 jaren geleden

The last of us was een geweldige game, maar om nou een remake te kopen om hetzelfde verhaal te spelen met wat betere grafische mogelijkheden. Nee, daar is deze game niet geschikt voor.

Zal het anders zeggen. Veel games van Sony`s film achtige genre zijn niet geschikt voor remakes of remasters. De games zijn al van hoge kwaliteit en dan krijg je maar kleine upgrades.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door El hunterr
tielo
2 jaren geleden

Geld, tijd en FTE’s die hier aan besteed worden is onnodig en had beter in een nieuwe game kunnen gaan. De PS4 versie ziet er uitstekend uit en het is niet nodig de game op het niveau van deel 2 te brengen.
Uiteraard doen ze dit om de tv serie en wellight is dat een goede strategie, als de serie goed is… maar wat mij betreft is het geld slecht besteed.

Review: Kena: Bridge of Spirits: in de buurt van een droombestemming

Wat spelen we dit weekend? 8 en 9 januari