in

Konami koopt Euro 2020-rechten op


Konami vertelt dat eFootball PES 2020 het officiële spel gaat worden van het aankomend Europees kampioenschap voetbal. Er zijn meer dan vijftig officiële nationale ploegen speelbaar in eFootball PES 2020, waaronder de huidig Europees kampioen Portugal. Konami heeft ook aangekondigd dat alle officiële tenue’s, badges en spelers beschikbaar komen voor deze landen. Lange tijd had EA de EK en WK-rechten in de hand, maar daar is nu verandering in gekomen.

Eerder heeft de ontwikkelaar van de game al de officiële licenties gekocht van Manchester United. Zo hebben ze de exclusiviteit van onder andere David Beckham en Park Ji-Sung veiliggesteld. Konami heeft een speciale deal gesloten met de Engelse voetbalclub waar in staat dat Manchester United een prominente rol gaat spelen in PES 2020. Daarnaast is Scott McTominay aangesteld als eFootball PES 2020-ambassadeur. De spelers van Manchester United hebben een full-body 3D-scan gekregen zodat hun virtuele versies zoveel mogelijk overeenkomen. Ook de licenties van Old Trafford, het stadion van Manchester United, zijn door Konami opgekocht.

PES 2020

Welke gevolgen deze nieuwe deal gaan hebben voor concurent Fifa is nog onduidelijk. Vorig jaar had Fifa de rechten van Manchester United in de hand en dat zorgde ervoor dat de Engelse voetbalclub in PES door het leven moest als: Man Red.

PES 2020

Konami is dit jaar druk bezig met het opkopen van licenties, eerder kochten ze ookal de rechten van de voetbalclub Juventus op. Dit betekende voor EA een significante beurswaardedaling. Konami is vorig jaar de Champion League-rechten verloren aan EA en het lijkt er op dat de oorlog tussen de twee uitgevers nog niet voorbij is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Age of Empires 2: Definitive Edition komt in november

De tien beste Call of Duty-maps