in , , ,

Konami laat andere studio’s Silent Hill-, Metal Gear- en Castlevania-games maken

Het lijkt er op dat Konami andere (Japanse) ontwikkelaars inzet om nieuwe games in hun bekendste franchises te ontwikkelen. 

Vanochtend op Gamer.nl:

Konami zou diverse Japanse ontwikkelaars inhuren voor het maken van nieuwe games in de Silent Hill-, Metal Gear- en Castlevania-franchises.
 
Dat claimt de website VGC te hebben gehoord. Volgens de website zou een nieuwe Silent Hill-game eerst bij Supermassive Games in ontwikkeling zijn. Dit ging echter niet door, waarna het spel in de Dark Pictures-games werd veranderd. De nieuwe games in de genoemde franchises zouden voorlopig nog niet uitkomen.

Tegelijkertijd meldt de CEO van Bloober Team in een interview met GI.biz dat de studio – dat eerder The Medium en de Blair Witch-game uitbracht – aan een nieuwe horrorgame werkt met een beroemde uitgever. Dat zou, zo speculeert VGC, ook om een Silent Hill-game kunnen gaan.

De website meldt dat dit zou betekenen dat er twee losstaande Silent Hill-titels in de maak zijn – eentje door een Japanse ontwikkelaar en eentje door Bloober Team. Vooralsnog is niets van de hierboven beschreven informatie – behalve dat Bloober Team aan een nieuwe horrorgame werkt met een grote uitgever – echter bevestigd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Zouden het geen remakes zijn van al bestaande games?

Zo geef je de PS5 een andere kleur

Switch- en Wii-versies The Legend of Zelda: Skyward Sword vergeleken