in , , , , ,

Kunst’Keuzes: EL TIGRE! (PS2)

Nooit eerder heb ik iets geschreven voor deze website waar ik inmiddels al even kom. Dus wordt het eens tijd ook wat bij te dragen! ik dacht dat het leuk was om een rubriekje te starten waar ik af en toe 1 van mijn eigen favoriete games naar voren schuif, en om het dan in een leuk laagdrempelig formatje te gieten heb ik “Kunst’Keuzes” bedacht.

Het devies is simpel, ik kies een (retro-)game waar ik om welke reden dan ook op dat moment aan moest denken. Enige 2 vereisten als pick zijn dat ik er ooit veel tijd in gestoken moet hebben, en dat ik er veel plezier aan had! Het hoeven geen goede games te zijn, noch aanraders, als ik het zelf maar leuk vond. Natuurlijk zet ik er wel bij of de game naar mijn mening goed was of niet. En de pick van vandaag is geworden…

EL TIGRE: the adventures of Manny Rivera (PS2)

In mijn jeugd was ik verzot op cartoons… en eentje die ik heel erg leuk vond was Nickelodeon’s “El Tigre”. Een cartoon over een Mexicaanse familie met worstelaarcultuur-achtige superhelden die zichzelf totaal niet serieus neemt. De zoon en vader in het gezin zijn 2 superhelden en de grote evil enemy is de grootvader (gesteund door enkele dorpsgenoten) die ook inhuis woont. Jij speelt als het zoontje, Manny Rivera, wiens superheldenworstelaar-character een kleine tijger is… die naar de naam El Tigre luistert.

De game is een 2(.5) d (actie-)platformer, met powerups, challenges en unlockables gaandeweg. Het gaat vooral om ritme en timing, waarbij je soms stukken of een level even opnieuw moet doen waar memorisatie nodig is het parcours goed af te leggen.
Je hebt onbeperkt aantal levens en start bij het afgaan bij 1 van de vele checkpoints, maar let wel de tijd loopt gewoon door, en soms heb je het nodig obstakels in één keer goed te doen wil je verder komen in de beperkte tijd.

De levels komen namelijk met doelen die je moet halen (bvb het verzamelen van items gaandeweg, of een tijdslimiet, alvorens je de eindbaas unlockt, etc). Tijdens het spelen kun je wisselen tussen el tigre en zijn vriendinnetje Frida, die allebei net even anders spelen…

Verder zijn er hilarische bosses met hele leuke animaties die je moet verslaan… deze komen in verschillende vormen. hier op de achtergrond zie je enkele characters uit de serie, en het groene monster is je eerste eindbaas… je moet hem verslaan in een race naar de finish (hij rent dan door gebouwen heen op de achtergrond, terwijl je zelf op snelheid allemaal obstakels moet ontwijken).

En gek genoeg is dat niet het mooiste wat ik aan deze game vind. Het aller- allerleukste aan deze game is…. het laadscherm! en ja hij poept de stapel steeds groter tot het 100% is… heerlijk!  😛 

Is deze game een aanrader?
Wanneer je van ietwat uitdagende 2d platformers houdt, merk je al gauw dat deze echt heel goed is! De artstyle is cartoony, en geeft echt de sfeer van de serie aan. De muziek is goed en bombastisch Mexicaans, het leveldesign is goed en zowel de hit-detection als de besturing kloppen gewoon goed…. kortom ik kan deze wel echt aan iedereen aanraden! Iets dat je niet gauw verwacht bij een licensed game maar het is echt zo!
Daarbij is deze zéker niet de duurste game om op de ps2 aan te schaffen, integendeel. Overigens, er staat een episode van de cartoon op de disc, erg leuk. Wellicht tof om deze eerst te kijken alvorens je in de game duikt, mocht je nog niet bekend zijn met de cartoon.

Deze game is enkel op de PS2 uitgebracht… alhoewel: er is ook een game onder dezelfde naam op de Nintendo DS uitgebracht maar deze is helaas echt niet goed… vermijd het. Het is een heel ander genre met matige gameplay, helaas.

Zijn jullie bekend met deze PS2 game, dan wel de cartoon? Of is het iets dat jullie gaan proberen? ik ben uiteraard ook heel benieuwd wat jullie van dit artikel vonden. Bedankt voor het lezen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Gaaf om ook eens een stukje van jou te lezen. Ten minste weer een interessante post ipv de “spam” die er de afgelopen weken geplaatst is.
Over de inhoud, ik ken de cartoon en de game beide niet. Heb vroegah wel vaak cartoon network gekeken maar dan vooral Dexter’s lab en cow and chicken. Het was vooral na mijn tijd dat Cartoon Network populair werd.
De game ken ik niet omdat ik voor deze generatie wel een og box en een wii heb gehad maar nooit echt in de console games gedoken ben. Dw oude generatie heb je ook vaak geen moeilijkheid switches in games, dus daarom speel ik niet zo vaak dat soort games. Vind gamen geweldig maar ben er erg slecht in en das niet erg maar als een spel uitdagend word schakel ik snel over naar een andere game.

Anyways leuk stukje ik leer een boel bij door dit soort stukjes. Keep em coming.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ren en Stimpy is jeugd sentiment. Dat was in mijn tiener jaren. Net zoals Beavis & Butthead. Ontzettend flauwe over the top humor, maar indie tijd kon en mocht alles nog. Ik weet nog dat ik met vrienden wel eens uit ging in het weekend en inde kroeg waar we zaten hadden ze steevast Ren en Stimpy op staan. Puur genieten was dat.

Luigi1985
11 maanden geleden

Tof stukje. Ik ken zowel de cartoon als de game niet, maar het genre bevalt me wel. Het ziet er ook grappig uit. Heb helaas geen PS2 anders zou ik m wel overwegen te proberen. Ben benieuwd naar de volgende.

Rainking
1 jaar geleden

Hé, leuk stukkie, man! Ziet er goed uit.
De cartoon heb ik nooit gezien. Zal waarschijnlijk wel van na mijn jeugd deweest zijn, ofzo. Sowieso vind ik het al gauw wat meer hebben als tekenfilms er gedetailleerder uitzien. Behalve natuurlijk Kim Possible. Niemand komt aan mijn Kimmie. Rwoawrrr.
De game zelf ziet er dan wel weer leuk en creatief uit, zeker voor platformer liefhebbers. Die box art is ook wel lekker kleurrijk. Ook gaaf dat er een aflevering op de schijf staat. Mooi detail.
Benieuwd naar de volgende game die je gaat bespreken.

Review SteelSeries apex 9 mini

Wat spelen we dit pinksterweekend? 27, 28 en 29 mei