in

Kwart van Ubisoft-werknemers zegt wangedrag te hebben ervaren


Dat blijkt uit een anonieme enquête die door zo’n 14.000 werknemers van het bedrijf is afgelegd. Eén op de vier werknemers zou zelf wangedrag op de werkvloer hebben ervaren of hebben gezien. Daarbij zou zo’n twintig procent van alle ondervraagden zich “niet gerespecteerd of veilig voelen in de werkomgeving”.

The Verge meldt dat de resultaten van de enquête samen met een brief van directeur Yves Guillemot publiekelijk werden gemaakt. In de brief laat hij weten dat het bedrijf naar manieren zoekt om de balans tussen geslacht binnen Ubisoft te verbeteren. In 2023 moet de hoeveelheid vrouwelijke werknemers binnen de uitgever met twee procent zijn gestegen. Er zou ook een nieuwe regeling in werking zijn gesteld waarmee het voor werknemers makkelijker wordt om anoniem giftig werkgedrag te melden.

“Iedereen bij Ubisoft moet zich zeker voelen en dezelfde kansen krijgen, ongeacht hun geslacht, huidskleur, religie, leeftijd of andere individuele eigenschappen”, aldus Guillemot.

De afgelopen maanden kwamen er verschillende reportages naar buiten waaruit bleek dat er een giftige werkcultuur binnen Ubisoft heerst, met managers en ontwikkelaars in hoge posities die het leven van werknemers zuur maken. Diverse werknemers in hoge posities zijn inmiddels al ontslagen of vertrokken. Volgens een recente reportage zou ook het vertrek van Michel Ancel, de bedenker van Rayman en Beyond Good and Evil, hier gerelateerd aan zijn.

Ubisoft

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Caves & Cliffs-update komt volgende zomer naar Minecraft

PS5-ventilator zou veel stiller zijn dan die in de PS4