in

‘Lange download Microsoft Flight Simulator omzeilt restitutiebeleid Steam’


Het grootste deel van de 150 GB aan game-data wordt via een update binnen de game binnengehaald. Het spel draait dus technisch gezien wel, maar er valt nog niks te spelen voordat alle data is gedownload.

Steam heeft een eigen beleid voor het terugvragen van geld voor gekochte games. Zolang je een spel niet meer dan twee uur hebt gespeeld, staat het je vrij om restitutie te vragen. Bij Microsoft Flight Simulator zitten spelers door de lange dowload al aan die uren voordat ze het luchtruim hebben gekozen.

Het probleem wordt in meerdere Steam-reviews aangehaald, waar de game op dit moment ‘verdeelde’ gebruikersrecensies krijgt. “Deze game omzeilt het beleid van Steam”, zegt een gebruiker. “Het is onacceptabel dat iemand de game opstart en al acht uur speeltijd heeft, omdat hij de game aan het downloaden was”, schrijft een ander. Overigens wordt er lang niet altijd gezegd dat iemand ook daadwerkelijk het geld terug wil voor de game, maar worden potentiële klanten vooral gewaarschuwd.

Het is bovendien ook na twee uur spelen mogelijk om geld terug te vragen op Steam. Je moet dan argumenten meesturen en Steam beoordeelt elk geval vervolgens apart. Het is nog niet bekend of dat in dit geval coulant wordt beoordeeld.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Domeinnaam voor GTA Vice City Online gevonden

Spiritfarer plotseling uitgekomen op consoles en pc