in

Leer gebarentaal in vr-ruimte voor slechthorenden


Technologie kan mensen dichterbij brengen, dit is hier een heel goed voorbeeld van: YouTuber Syrmor gaat in gesprek met slechthorende spelers in vr, waarin zij praten over hun levenservaringen. Deze video linkt ook weer terug aan een document waarin het doel van Helping Hands staat omschreven.

Helping Hands wil een gemeenschap creëren binnen vr voor slechthorenden en mensen die graag gebarentaal willen leren. De gemeenschap was in eerste instantie gecreëerd als een manier om slechthorende vr-spelers samen te brengen in 2018, maar is later doorgegroeid naar een leeromgeving voor anderen die erin geïnteresseerd zijn.

Hun visie wordt als volgt omschreven: “Onze visie is om de barrières tussen de horende- en dove cultuur te verbreken. Door blootstelling aan verschillende culturen via internet toe te staan, in het bijzonder Virtual Reality, verbinden we mensen met verschillende achtergronden, waardoor we een beter begrip van elkaar krijgen.”

Een vr-systeem is niet per se nodig, mensen die geen systeem hebben kunnen ook onderdeel nemen aan de Discord. Ook zijn er wekelijkse Amerikaanse en Koreaanse gebarenstaallessen, deze lessen worden gegeven door mensen die de taal volledig beheersen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Age of Empires 4 krijgt geen microtransacties maar dlc’s

Firewatch-opvolger In the Valley of Gods mogelijk geannuleerd