in

Tien van de bekendste cameo’s van Stan Lee in Marvel


Wanneer een Marvel-film begint, zit de fan al te wachten op die paar seconden dat Stan Lee in beeld komt met een grappige cameo. Stan komt vaak als een gewone man in beeld, maar brengt desalniettemin altijd een lach op iemands gezicht bij elke cameo. Van X-Men tot Avengers: Infinity War, we zitten elke keer weer te wachten op die ene scène waar Stan Lee in voorkomt. Gelukkig zijn zijn volgende cameo’s al opgenomen voor een paar van de aankomende Marvel-films. Dus we gaan Stan gelukkig nog zeker terugzien.

Bekijk hieronder tien van de leukste en bekendste cameo’s van Stan Lee.

Stan de hotdog-man

In 2000 maakte Stan Lee zijn cameo-debuut in een bioscoopfilm. In X-Men is Stan Lee te zien als hotdog-verkoper terwijl iedereen kijkt naar een naakte senator Kelly die het strand oploopt.

Stan lee en lou ‘the hulk’ ferrigno

Stan had voor het eerst tekst in The Incredible Hulk uit 2003. Hier is hij samen met Lou Ferrigno te zien als bewakers. Lou Ferrigno is het meest bekend van de rol als de Hulk zelf in de tv-serie en meerdere films.

Stan en the fantastic four

Eén van Stan Lee zijn beroemdste creaties is de superheldengroep, The Fantastic Four. In de eerste verfilming van deze superhelden is Stan zelf te zien als postbode.

Het verschil maken

In Spider-Man 3, spreekt Stan Lee, Peter Parker/Spider-Man aan en zegt: ‘Weet je, ik denk dat één man wel degelijk het verschil kan maken.’
Ironisch genoeg kunnen we dat als fans ook zeggen over Stan Lee. Dankzij hem genieten we nu van superhelden die ons vermaken en inspireren.

‘you look great Hef!’

Stan Lee sprak in een interview met Playboy over Iron Man als een van de beste successen die er is geweest voor een Marvel-personage. Robert Downey Jr. verraste hem als Tony Stark en vind het de beste casting dat ooit is gemaakt voor een personage.

Superhelden in New York?!

Om DC Comics’ Justice League tegen te gaan, bedacht Stan Lee The Avengers. Aan het einde van de eerste Avengers-film spreekt iedereen zijn mening over uit The Avengers, zo ook Stan Lee.

‘I think I know that guy!’

In The Amazing Spider-Man 2, is Stan Lee een toeschouwer in het publiek bij de diploma-uitreiking van Peter Parker. Wanneer hij Peter Parker ziet, zegt hij dat hij denkt dat hij die jongen – Peter Parker/Spider-Man, misschien wel de beroemdste creatie van Stan Lee ooit – ergens van kent. Ja, wij denken ook wel dat je die jongen ergens van kent Stan.

Exselcior…

In de jaren-60 schreef Stan Lee een maandelijkse column die hij altijd afsloot met ‘Excelsior!’. In het Latijn betekent dit woord ‘Altijd verder’, Stan wilde een motto die geen enkele schrijver kon kopiëren en uiteindelijk ook positiviteit uitstraalde. In Avengers: Age of Ultron horen we Stan het motto zeggen nadat hij dronken is geworden van een eeuwenoud drankje van Thor.

Stan en The Watchers

In een kort moment in Guardians of the Galaxy 2 spreekt Stan Lee met the Watchers op een eenzame planeet waar hij verhalen vertelt over zijn leven op aarde als postbode. Fans begonnen theorieën te verzinnen over dat Stan altijd dezelfde rol speelde in elke MCU-film. Producer Kevin Feige beaamde deze theorie.

Avengers: Infinity war

Het moment dat iedereen uit zijn dak ging tijdens de grootste Marvel-film ooit. Een simpele, sarcastische grap van Stan Lee doet altijd wonderen.

Stan Lee heeft nog veel meer cameo’s, wat is jouw favoriete cameo en waarom? Stan Lee is misschien overleden, maar we gaan hem nog zeker terugzien in opkomende Marvel films als Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spelers PS4-versie CoD: Black Ops 4 kunnen aan de slag met Nuketown

Pokéball Plus review – Een geinige accessoire