in

Life is Strange 2: Episode 5 – Wolves review – Niet in schaapskleren


De vijfde en laatste episode begint na de enorm turbulente vierde aflevering, waarin de jongens met een belangrijk persoon uit hun verleden worden herenigd en Daniel gered moest worden van een nogal heftige groepering. Iets wat afhankelijk van je keuzes mogelijk met veel geweld gepaard ging. Gelukkig hebben de mannen weer een nieuwe veilige plek gevonden, maar gezien het feit dat ze na hun nogal heftige toer gezocht worden door de autoriteiten, kunnen ze daar niet blijven.

Life is Strange 2

Sean en Daniel kregen het te verduren

Na vijf episodes sinds de tragische gebeurtenis waarmee de reis van Sean en zijn jongere broer Daniel valt het doek voor de Diaz-mannen. Mannen, dat kunnen ze inmiddels wel worden genoemd. Wietplantages, bemoeizuchtige grootouders, liefdesrelaties, mensen die toch niet het beste met de jongens voor bleken te hebben: ze zijn door een hel gegaan en het hangt van jouw keuzes af of ze eraan weten te ontsnappen. He tweede deel bevat nog iets minder actieve gameplay dan de voorganger, waardoor Life is Strange nog dichter tegen een interactieve film aankruipt, maar desondanks is het een game die je zeker niet mag missen.

Waar de eerste Life is Strange subtieler was, is het tweede deel veel lomper in uitvoering. Dat merk je in deze vijfde episode bijvoorbeeld aan twee mannen die zich in de woestijn verschansen nadat ze zijn verjaagd uit hun woonplaatsen, puur om hun geaardheid. Er wordt niet omheen gedraaid, ze zeggen meteen waar het op staat. Ook het feit dat de twee jongens naar Mexico afreizen heeft natuurlijk alles te maken met wat er momenteel in het politieke landschap in Amerika gebeurt. De vijfde episode is – uiteraard afhankelijk van je keuzes – niet de meest subtiele episode en voelt daardoor soms wat extreem.

Het is wel interessant om de verschillende eindes van de game te aanschouwen, zeker omdat de verschillen ertussen enorm zijn. Het spektakel dat met het slot gepaard gaat is dan ook meer dan welkom, nadat we in de vier eerdere episodes steeds van verblijfplaats naar verblijfplaats gingen en steeds moesten wennen aan nieuwe mensen in het leven van de jongens. Het spel heeft hierdoor een heel andere sfeer dan zijn voorganger, omdat de mannen gedurende de hele game op de vlucht zijn. Ondanks dat zitten er ook in dit spel weer veel typische Life is Strange-momenten waarop je even helemaal kunt uitzonen. Zeker in deze laatste episode, waarin je wordt getrakteerd op adembenemende vergezichten in de warme, rotsachtige landschappen richting Mexico.

Life is Strange 2

Daniel en zijn gave

Ook de kleine Daniel beleeft een eigen climax van zij avontuur. Waar het in eerdere episodes ging om hoe hij leerde met zijn telekinetische gave om te gaan, heeft hij deze nu helemaal onder de knie. Dat betekent dat Daniel je met zo’n beetje elk obstakel kan helpen, maar ook dat hij heel bewust zijn gave op een goede of slechte manier kan inzetten. Nooit eerder in de franchise was de keuze tussen het goede en het slechte pad zo groot als nu. De dingen die gebeuren zijn zo heftig, dat je na afloop langer nodig hebt om je gedachten op een rijtje te krijgen dan de tijd die het spelen van de episode in beslag nam. Dat is uiteindelijk de hogere kunstdie ze bij Dontnod onder de knie hebben. Wolves lijkt vaak maar wat voort te kabbelen, maar wat je daarbij niet doorhebt is hoezeer je een band hebt met de personages en hoeveel heftige onderwerpen er onderhuids sluimeren.

Het begon allemaal heel normaal in Seattle, maar dat leven is tegen de tijd dat Episode 5 ook maar moet beginnen al 180 graden gedraaid. Of je het leven van de broers Diaz nog verder op zijn kop zet of je toch kiest voor een meer vredig bestaan, dat is aan jou. Wat je ook kiest, je kunt er niet onderuit dat deze twee wolven in een korte tijd van puppies zijn uitgegroeid tot volgroeide roofdieren.

Lees hier de review van Episode 1, 2 ,3 en 4.

Life is Strange 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vacatures wijzen op Star Wars Jedi: Fallen Order-vervolg

Mijn top vier games 2019 plus mijn top twee games van het decennium