in

Little Friends: Dogs and Cats review – In de geest van Nintendogs


Het is duidelijk dat de Japanse ontwikkelaar Imagineer vooral goed heeft gekeken naar Nintendogs + Cats voor de 3DS. In de game adopteer je een hond en voorzie je hem of haar van voedsel, zorg je dat het beestje fit en schoon blijft, en is er natuurlijk tijd voor vermaak. Los van twee buitenlocaties gebeurt dat laatste met name in een kamer die je zelf kunt inrichten. Klinkt bekend? Dat klopt: Little Friends biedt weinig nieuws onder de zon.
Little friends

Cuteness voorop

Het is een open deur, maar je moet vatbaar zijn voor de cute-factor van honden en/of katten om Little Friends überhaupt een kans te kunnen geven. Hoewel de game er voor Nintendo Switch-begrippen niet geweldig uitziet, moet Little Friends het vooral hebben van zijn schattigheid. De beesten huppelen door de kamer, wassen zichzelf, snuffelen aan alles en komen gezellig even bij je kijken als je de first-person-camera aanzet.

Wel is er duidelijk meer tijd gestoken in het ontwerp van de honden dan van de katten. Sowieso krijgen de honden een voorkeursbehandeling. De game schotelt je bij de start bijvoorbeeld alleen honden voor om uit te kiezen. Er zijn in totaal zes verschillende hondenrassen, zoals poedels, labradors en Duitse herders; de katten komen in slechts drie rassen.

Dieren zijn niet alleen te onderscheiden door hun ras, maar ook met bepaalde persoonlijkheden die hun gedrag bepalen. Zo is puppy Daisy nieuwsgierig aangelegd en houdt ze wel van een verkleedpartijtje, terwijl kitten Jack een stuk kalmer is. Andere dieren zijn weer gek op water, of leren extra snel trucjes. Het is leuk om te aanschouwen hoe Daisy soms rondrent alsof haar leven ervan afhangt terwijl Jack zich liever afzijdig houdt.

Little friends

Vieze kattenbak

Het is geinig om te ontdekken wat voor voedsel je hond of kat lekker vindt, of van welke speeltjes hij helemaal gek is, maar in de praktijk zijn de verschillen niet zo groot als je zou denken. Kleine variaties daargelaten bouw je met elk huisdier een relatie op door telkens dezelfde activiteiten uit te voeren: voedsel en water geven, borstelen, het toilet schoonmaken en met ‘m spelen. Zeker als je twee of (maximaal) drie dieren in huis hebt, ben je om de haverklap aan het vegen op je touchscreen, of aan het bewegen met je Joy-Con, om ze weer schoon te krijgen. De game is dan ook duidelijk bedoeld om af en toe een halfuurtje te spelen, zodat je kunt inchecken bij je pluizige vrienden gaat – speel je Little Friends wat langer, dan wordt het al gauw saai.

Buitenshuis zijn de activiteiten ook redelijk beperkt. In een soort on-rails minigame kun je je hond uitlaten en onderweg z’n behoefte laten doen en geld verzamelen (logisch), maar de wandeltocht gaat zo traag dat dagelijks je hond uitlaten niet aantrekkelijk is. Ook kun je je hond frisbees laten vangen en het dier trainen voor verschillende competities. Er zijn verschillende soorten frisbees vrij te spelen, afhankelijk van het niveau van je hond. Richting de professionele competities worden wedstrijden echt wat pittiger, al is er in handheldmodus en met de Pro-controller weinig aan. Dan mis je de extra draai of hoek die je met de Joy-Cons aan de frisbee kunt geven, wat invloed heeft op je kans om te winnen.

Little friends

Modeafdeling

Frisbees gooien met de Joy-Cons is dus best leuk, en het is zonde dat Little Friends niet wat meer uit het concept haalt. Daarbij is er voor katten vrijwel niets te doen – al vermaken katten zich ook in het echt natuurlijk prima op zichzelf.

Gelukkig verdien je wel geld om allerlei spullen te kopen. Vooral modeliefhebber Daisy heeft het goed getroffen, want naarmate de band met je huisdier sterker wordt speel je in Little Friends steeds meer kledingstukken vrij. Helaas geen leuke Mario-petten of K.K. Slider-vesten, maar met zeshonderd verschillende kledingstukken is er genoeg te shoppen.

Verder is er nog een aantal opties om de woonkamer in te richten met meubels, tapijten en behang. Het aanbod is lang niet zo groot als bij de kledingafdeling, maar er is in ieder geval de optie om je kamer om te vormen tot een ware huisdierendojo. De manier waarop je verschillende dingen vrijspeelt is overigens onnodig complex door het gebruik van vier verschillende valuta’s. Sommige verdien je door stempels te verzamelen, andere door een volgend vriendschapsniveau te bereiken en weer andere door activiteiten met je huisdieren te doen.

Dat is ook meteen het enige onoverzichtelijke aan Little Friends: de game bevat weinig features en voor kattenliefhebbers is er weinig lief te hebben. En toch: hoe kunnen we nou boos worden op de reuzeschattige Daisy en Jack?

Little Friends: Dogs & Cats is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat spelen we dit weekend? 1 en 2 juni

Super Mario Maker 2 preview – Overweldigend vervolg