in , , , , ,

Luigi1985’s Top 50 Part 1: #50-41

De afgelopen weken kwam Rainking met zijn top 50. Dat heeft me geïnspireerd en onder het motto ‘beter goed gejat…’, wil ik mijn lijst ook graag met je delen. Het heeft even voor wat piepende en krakende hersenen gezorgd, maar de lijst is compleet. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

50. Metroid Dread

De top 50 wordt afgetrapt met een van de meest recente toppers van Nintendo. Ik heb niet alle Metroid-games gespeeld, maar de delen die ik gespeeld heb, vond ik fantastisch. Metroid Dread blinkt uit in razend snelle en spannende actie en toffe eindbazen. Het heeft mij niet veel gedeerd dat de game iet wat meer lineair was ten opzichte van de andere 2D Metroid-games. Nu ik dit schrijf, heb ik weer zin om de game te spelen.

49. Crash Bandicoot 3: Warped

Crash Bandicoot was mijn debuutgame voor de Playstation en tevens de enige originele game die ik op de console had. Voor mij was het een soort Mario, maar dan van Sony. Het eerste deel van de reeks was al goed, maar in mijn optiek was het veelzijdigere derde deel nog veel en veel beter. Het aantal games dat mijn vader heeft gespeeld is op een hand te tellen, maar deze game was er een van. Samen bewogen we ons regelmatig door de tijd om lekker te platformen.

48. Sonic Adventure Battle 2

Nog een debuutgame voor een console. Dit keer voor de Nintendo GameCube. Ik had altijd al een zwak voor Sonic en na een korte sessie in de winkel was ik overtuigd: deze moest ik hebben. In de maanden erna raasde ik het spel vele malen uit, maar eerlijk gezegd was ik vooral fan van de levels met Sonic en Shadow. Vooral omdat het zo snel ging en omdat het er zo prachtig uit zag voor die tijd. Slechte camerapunten voor lief genomen, vond ik deze game geweldig en de beste 3D-Sonic.

47. Soul Calibur II

Soul Calibur II is een van de pareltjes die ik via diverse websites leerde kennen. Tot dusverre kende ik alleen Street Fighter, Mortal Kombat en Tekken en eerlijk gezegd sprak de setting van Soul Calibur me niet echt aan, maar toch besloot ik het te kopen. Samen met vrienden spendeerden we iedere vrije avond om alles vrij te spelen in de game en om lekker tegen elkaar te vechten. Het toffe was natuurlijk dat de GameCube-versie Link als speelbaar personage bevatte. 

46. Burnout 2: Point of Impact

Met dezelfde groep vrienden werd er nog veel meer gespeeld in die periode. Burnout 2: Point of Impact was een van die games. Zelf had ik het spel niet, want ik was niet echt een racefanaat, maar dit spel is me toch altijd bij gebleven. Het was een heerlijke arcaderacer die je zowel alleen als met een groep vrienden kon oppakken. De punten die je tijdens het racen ontving en de daaropvolgende boosts zorgden voor een enorm verslavende ervaring. 

45. Tom Clancy’s Splinter Cell

De eindexamenuitslag van de HAVO was ondanks het feit dat ik er goed voor stond, toch wel een beetje spannend. Je kon namelijk gebeld worden in een tijdsperiode van drie uur als je het niet zou halen. Om die tijd te overbruggen had ik mezelf Splinter Cell cadeau gedaan. Natuurlijk werd ik van die game nog nerveuzer, maar ik herinner me het spel nog alsof het gisteren was. Het was een van de eerste echte stealth games die ik speelde. Het sluipen, het openen van sloten, de night vision: het was allemaal ontzettend bijzonder destijds. Een dijk van een game.

44. Tony Hawk’s Pro Skater

Een van de toppers voor de PlayStation was Tony Hawk’s Pro Skater. Deze game was destijds gewoon ‘de shit’. Onder begeleiding van een toffe sound track waande je jezelf een groot skater. Ieder level kende een aantal opdrachten dat je kon voltooien en het was ook tof om met meerdere personen te spelen en een zo hoog mogelijke score te behalen. Je was pas echt een baas als je vrijwel het gehele level aanschakelde met grinds en tricks. Ik zou er bijna spontaan een skateboard door hebben gekocht, maar het is voor iedereen, inclusief mijzelf, beter geweest dat ik het niet heb gedaan.

43. Guitar Hero IV: World Tour

Guitar Hero heeft een bijzondere plek in deze lijst. Niet alleen was dit een tijdje lang vaste prik voordat we naar de kroeg gingen op vrijdagavond en voor de after party, ook leverde het me een bredere muzieksmaak op. De rock- en metalmuziek vond ik altijd wel aardig wanneer het op stond, maar bands als Tool, Metallica, Tenacious D en System of a Down konden me pas echt bekoren toen ik eenmaal in Guitar Hero zat (en ik vind die bands nog steeds geweldig). Het spel zelf was natuurlijk top. Ik was er enorm op gebrand om alle nummers op een zo hoog mogelijke moeilijkheidsgraad uit te spelen en dat lukte me regelmatig. Met de gitaar weliswaar. De drums en microfoon waren voor mij vooral een gimmick. 

42. Excite Truck

De tweede racegame uit de lijst is er een waar ik me ontzettend lang mee vermaakt heb: Excite Truck. Objectief gezien weet ik dat dit geen topgame is, maar dat kon me niet deren. Het scheuren over de verschillende circuits en de vele stunts en sprongen die je kon uithalen vond ik simpelweg geniaal. Zelfs de besturing met het kantelen van de Wii-remote accepteerde ik destijds. Stiekem durf ik de game nu niet meer aan te raken, omdat ik bang ben dat het de goede herinneringen gelijk uit mijn geheugen zal wissen. 

41. GTA: Chinatown Wars

Een grote GTA-fan ben ik niet. Een aantal delen uit de serie heb ik met veel plezier gespeeld, maar  om nu echt te zeggen dat ik er helemaal lyrisch over ben, zou een beetje overdreven zijn. Er is echter een uitzondering: GTA Chinatown Wars voor de Nintendo DS. Ik denk dat ik het vooral erg tof vond, omdat het er lekker simpel en overzichtelijk uitzag. Niet te veel poespas met realistische cutscenes, maar gewoon in de kern lekkere gameplay.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

We hebben een dief! Haha

Ik zie Tony Hawk die game hebben we allemaal helemaal kapot gespeeld geloof ik. En burnout die games waren altijd georganiseerde chaos en dat was geweldig.

CarnifeX
1 jaar geleden

Geeft niks dat jatten. Zeker niet als de rest ook zo anders als deze editie.
Spinter Cell was geweldig. Meestal heb ik te weinig geduld voor stealth, maar hier heb ik uren in het donker aan pijpen gehangen met de drie groene lichtjes. De stem van Michael Ironside was ook fantastisch voor Sam.

CarnifeX
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Wie of wat houd je tegen. Als je daar zin in hebt gewoon lekker doen toch.

Rainking
1 jaar geleden

Leuk lijstje, man! Ik zie er ook een paar spellen tussen zitten die ik zelf erg goed vind. Soul Calibur II stond ik ook in mijn lijstje, maar in mijn geval dan de PS2 versie, al begrijp ik de populariteit van het Gamecube spel vanwege Link. Dat was een gouden greep.

Metroid Dread is ook echt een gaaf spel. Ik heb ‘m zelf nog niet uitgespeeld, maar ik ben geloof ik al wel ergens richting het einde.

Guitar Hero: World Tour was mijn eerste deel uit de serie. Die heb ik met heel veel plezier gespeeld. Eigenlijk moet ik dat gewoon weer eens doen. Die was gewoon leuk.

En over dat jatten… In het eerste deel van mijn eigen top 50 had ik al aangegeven dat ik weer werd geïnspireerd door Coola’s ranking van zijn favoriete Assassin’s Creed spellen. Dus mocht iemand jouw top 50 zien en denken “zoiets wil ik ook publiceren”, gewoon doen. Ik ben altijd wel benieuwd naar de mening van anderen, zo ook de jouwe. Erg leuke lijst voorlopig. Benieuwd wat er nog meer gaat komen.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik ben er denk ik al wel een heel end mee, maar ik zit een beetje vast bij twee etters.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

En met een beetje geluk elke maandag :P. (Nah ze komen wanneer ze klaar zijn, ik streef wel naar een post op maandag maar ligt aan allerlei factoren)

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Uitbrengen wanneer het klaar is lijkt me het beste en als dat elke maandag lukt, dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

Lavalera
1 jaar geleden

Gaaf! gewoon weer een top 50. Wel erg interessant. Ik denk dat ik van deze lijst er 2 zelf gespeeld heb: Soul Calibur 2 op de OG xbox, was 1 van de 5 spellen die ik speelde voor ik weer klaar was met console game toen en weer terug ging naar zeeeeer legale spellen op de pc spelen “kuch kuch”. Tony Hawk heb ik ook wel gespeeld weet alleen niet meer of dat nou 1 of 2 was destijds, was wel cool op zich destijds.

Vind het wel gaaf om een ander zijn historie te zien ook al ken ik veel van deze spellen niet of heb ik ze niet gespeeld. Omdat ik eigenlijk veel jaren alleen MMORPG heb gespeeld zal ik zelf niet tot een top 50 kunnen komen en als dat al zo is, worden het allemaal spellen van de afgelopen 2 generaties vooral. Misschien ga ik nog wel een keer een top 10 doen, maar dat wacht ik wel ff mee tot de andere mensen hun lijstjes af hebben haha 🙂

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Yes! Ik zie een top 10 in de toekomst!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Yes!!!! Nog een Top 50, het kan maar niet op hier! Dit soort content maakt dat ik met zoveel plezier naar Inside.Gamer kom!

Leuke lijst met ‘van alles en nog wat’ games, lekker afwisselend. Ben benieuwd naar het vervolg!

Dokter Caspari
1 jaar geleden

Lekker lijstje hoor. SAB 2 is eigenlijk best een frustrerende repitieve kutgame. Alleen de Sonic levels en de briliante chao garden zijn een reden om deze titel op te pakken. De rest is meuk.

Deze vijf escaperooms wil je niet missen

Review: Mega Man 11