in , , , ,

Luigi1985’s Top 50 Part 2: #40-31

Op deze mooie donderdag is het de hoogste tijd om het tweede deel van mijn games top 50 aller tijden te delen. Dit keer veel oudere titels die ik met erg veel plezier heb gespeeld. Ik ben benieuwd welke van deze titels jullie tof vonden. 

40. Metroid Prime Hunters

Omslachtige manieren om online te spelen kon je aan Nintendo wel toevertrouwen. Vroeger had ik een PC op mijn slaapkamer en in die PC zat steevast mijn Nintendo WiFi USB, want we konden ein-de-lijk online gamen met een apparaat van Nintendo. Metroid Prime Hunters was een van de eerste games die ik online speelde en het was me toch een potje gaaf. De besturing met zowel knoppen als de stylus werkte verassend goed. Wat vooral tof was, is dat je ieder personage kon laten transformeren tot een equivalent van Samus’ morphball waarmee je op bijzondere manieren je tegenstander kon omleggen. Maandenlang heb ik online geknald tot op een gegeven moment de valsspelers kwamen en het niet meer zo leuk was.

39. Viewtiful Joe

“Henshin a go go baby!” In de tijd van de Nintendo Gamecube kwam Capcom met de Capcom five (eigenlijk four want de laatste game kwam nooit uit). Een van die games was Viewtiful Joe. In deze sidescrolling beat ‘ em up in comicstijl nam je het op tegen hordes vijanden. Gedurende de game speelde je steeds meer vaardigheden vrij, waarmee je bijvoorbeeld de tijd kon versnellen of vertragen. Sommige van die power ups maakten ook goed gebruik van de omgevingen waarin Joe zich bevond. De moeilijkheidsgraad in de game lag vrij hoog, dus het was regelmatig flink doorbijten om verder te komen.

38. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Rond 2013 is het gamen bij mij op een iets lager pitje komen te staan. Omdat ik zelf was gestopt met schrijven over games, volgde ik het nieuws ook niet echt meer. Ik wist dus helemaal niet dat A Link Between Worlds uit was gekomen. In 2015 was ik in New York en bracht ik ook een bezoekje aan de Nintendo World Store. Ik moest daar natuurlijk iets kopen en dat werd deze game. En man, wat was het een sterke game. Een ouderwets Zelda-avontuur waarin je schakelt tussen twee werelden en dat met 3D-invloeden. Het heeft in ieder geval mijn Nintendoliefde weer flink aangewakkerd: een maand later kocht ik een Wii U met een aantal games en ik zit er nog steeds helemaal in. Om die reden heeft deze game een speciaal plekje voor me. 

37. Mario Kart Double Dash

Mario Kart Double Dash kwam in een periode waarin in de weekenden veelal met een aantal vrienden bij iemand thuis gingen zitten om te gamen. Mario Kart Double Dash met zijn vieren in split screen mode was een van de games die we vaak speelden. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds de beste herinneringen aan deze Mario Kart, omdat de banen gewoon tof waren. DK Mountain is nog steeds mijn all time favorite. Daarnaast was het ook gewoon cool dat je twee personages op je kart mocht kiezen. Ik had heus niet altijd beide Koopa’s. 

36. Timesplitters 2

Een ander spel dat in die tijd ook overuren draaide is Timesplitters 2. In mijn eentje speelde ik het spel meerdere malen uit, omdat ik een aantal van de levels echt vet vond. Vooral de eerste in Siberië was in mijn ogen fenomenaal. Ik houd er wel van om met een snipper rond te lopen. Echter was het pas echt genieten geblazen als je met drie vrienden op een veel te klein venstertje op de TV aan het schieten was. Iedereen wilde altijd de aap zijn. Dit soort games mis ik af en toe wel een beetje tegenwoordig.

35. Tomb Raider

De eerste Tomb Raider was voor mij een unieke ervaring. Nog niet eerder speelde ik een driedimensionale game waarin je kon schieten en tegelijkertijd kon klimmen en puzzels moest oplossen. Het was tevens een van de eerste games met een vrouwelijk hoofdpersonage voor zover ik mij kan herinneren. Dat was voor ons pubers natuurlijk een extra motivatie om de game te spelen. Deze game speelde ik met een vriend van me op de PlayStation: gewoon om beurten een stukje spelen en tussendoor lekker ouwehoeren. 

34. Tekken 3

“The King of Iron Fist Tournament Enters the Tekken”. Gedurende mijn leven heb ik een handjevol vechtspellen helemaal grijs gespeeld, maar ik kan je met vrij grote zekerheid zeggen dat Tekken 3 het meest is gespeeld. Mijn favoriete personages waren Hwoarang en Yoshimitsu en ik denk dat ik nog steeds wel wat combo’s uit mijn hoofd ken. We hebben ooit de broers van een vriend van mij wijsgemaakt dat we de game net gekocht hadden, terwijl we al doorgewinterde spelers waren, en ze zover gekregen om geld in te leggen voor potjes Tekken 3. Na drie potjes hadden we al spijt van onze scam en besloten we het geld niet aan te pakken na afloop. 

33. Donkey Kong Country

Thuis hebben we nooit een Super Nintendo gehad. Destijds was ik nog niet echt op de hoogte van de generaties, maar ik zag natuurlijk wel dat vriendjes een mooiere versie van Super Mario 3 hadden en zo’n gekke game met een aap waarin je rond kon rennen en springen EN kon rijden op een neushoorn. Donkey Kong Country zag er destijds zo prachtig uit en ik droomde altijd om deze game te spelen. Natuurlijk speelde ik wel eens bij vriendjes, maar ik heb de game pas echt binnenste buiten gekeerd toen ie op de Virtual Console verscheen. Wat een topper!

32. Sonic the Hedgehog 2

Als je wel eens iets van mij hebt gelezen op Inside.gamer, dan weet je vast dat ik vroeger graag bij mijn neef zat wanneer hij weer eens een SEGA had gehuurd. Op een later moment kreeg ik zelf een 16-bit Megadrive met Sonic the Hedgehog 2. Deze game wilde ik al jaren: ik kan me de tv-commercials nog altijd herinneren en dacht: “wow”. Toen ik het spel eenmaal had, heeft het me maanden, zo niet jaren gekost om het eindelijk uit te spelen. Ik hield van de muziek, het geluid van de ringen en de enorme snelheid. Hopelijk zien we ooit weer een sterke Sonic-game. 

31. Mario & Luigi: Bowsers Inside Story

Een echte turn based RPG-fan ben ik nooit geweest, maar nadat ik Paper Mario and the Tousand Year Door gespeeld had op de Gamecube en zag hoe inventief de game was en hoeveel humor het spel bevatte, kon ik mezelf er niet van weerhouden om de Mario & Luigi-games te proberen. Bowsers Inside Story was mijn favoriet. Dit spel kende ook de nodige humor en de gameplay was ontzettend verslavend. Dit spel heb ik meerdere malen uitgespeeld en bij het schrijven van deze alinea heb ik er eigenlijk wel weer een keer zin in. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Mooi lijstje weer, man! Donkey Kong Country stond ook in mijn lijst en vind ik sowieso geweldig. Zo ook TimeSplitters 2. Dat eerste level heb ik al zo vaak gespeeld, maar die blijf ik leuk vinden om te doen. Double Dash vind ik één van de betere Mario Kart spellen. Die zou bij mij op de tweede plaats komen van die serie. Tekken 3 was revolutionair destijds. Een hele grote stap voorwaarts. De enige in deze lijst die ik niet heb is Bowser’s Inside Story, maar daar hoor ik altijd goeie dingen over. Als dit nog maar de tweede top 10 is, dan ben ik heel benieuwd naar de resterende 30 knallers.

Lavalera
1 jaar geleden

Mooi lijstje weer Luigi. Van dit lijstje heb ik welgeteld 1 spel gespeeld: Tomb Raider haha. Maar krijg zo toch een mooi stukje game historie en inzicht naar wat de rest speelde en speelt. Ben benieuwd naar de rest!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik denk dat de kans erg groot is dat ik een stukje ouder ben dan jij als 1985 je geboorte jaar is zeker. Maar ben nooit zo van het console gamen geweest. Wel een og xbox en een wii gehad, wast ik allebei 5 spellen op had if zo, maar verder alleen een beetje gamen op pc gedaan. Pas deze generatie heb ik een xbox en een ps5. Op de pc speelde ik vooral Rts games en dingen als diablo 2 en 3 en heb jaren lang alleen mmoprgs gespeeld. Heb tussendoor wel wat andere games hier en daar gespeeld maar dus geen console games en het meeste op jouw lijstje is Nintendo, vandaar dat ik het meeste niet ken.
Ik speel nu vooral action, adventure rpg spellen, meestal spellen met een goed verhaal die niet te uitdagend zijn. Oa jrpgs inderdaad maar ook westerse rpgs als horizon ed

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Lavalera
DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Leuk!! Tomb Raider ook veel gespeeld op de PS1 terwijl de hormonen door mijn lichaam gierden, grappig dat een dame polygone voorgevel op zo’n leeftijd zelfs indruk maakte of was het toch de combinatie met het welbekende kreuntje…..

Tekken3 heb ik ook veel gespeeld maar het is nooit echt mijn genre geworden!

Leuke lijst en ben benieuwd naar het vervolg!

Back to the Past with Coola Deel 3

Ziminar’s reis door Elden Ring