in , , , , , ,

Luigi1985’s Top 50 Part 4: #20-11

Er is weer een week voorbij en met het vierde deel van de top 50 naderen we al bijna het einde. Dit keer een redelijk diverse lijst met games die net niet goed genoeg zijn voor een notering in de top 10. Er zitten vast games tussen die jullie ook gespeeld hebben. Wederom ben ik benieuwd naar jullie mening. 

20. Ninja Gaiden

Een straat of twee verderop bij mijn ouders woonde altijd een jongen die een jaar of drie ouder was dan ik. Hij ging om met een klasgenootje van mij en zodoende kwamen we een keer op het punt dat we spellen gingen ruilen. Hij wilde The Adventures of Bayou Billy wel van mij lenen en op mijn beurt mocht ik Ninja Gaiden van hem lenen. Dat was me een partij moeilijk, maar tegelijkertijd ook ontzettend vet. Ik was helemaal verkocht aan dit spel, maar ik kwam als klein kereltje nooit zo heel ver. De game bleef me echter altijd bij en toen ik het later voor de Virtual Console aanschafte, lukte het mij om het ein-de-lijk uit te spelen. Een tijdje terug heb ik het op de Switch nog eens opgestart. Dit is een tijdloze klassieker voor mij. 

19. The Last of Us: Part 2

The Last of Us: Part 2 is een van de meest indrukwekkende games die ik ooit heb gespeeld op gebied van verhaalvertelling en het meeleven met personages. De survival game was een stuk langer dan de eerste game, kende veel narigheid en liet me met een apart gevoel achter, waardoor ik nog niet de moed heb gehad om het nog een keer in zijn geheel te spelen (zoals ik bij het eerste deel tig keren deed). Het was een heel bijzondere ervaring, eentje die ik vast nog eens ga meemaken, maar voorlopig niet. Voor mij is deze game gewoon anders dan de meeste games, zelfs als zijn voorganger daarom staat deze game ook redelijk hoog in mijn top 50. 

18. Super Mario World

Deze tijdloze klassieker speelde ik ook pas toen ik mijn Nintendo Wii had. Natuurlijk, net als vele andere SNES games had ik hier en daar wel eens een level gespeeld, maar het echte werk begon pas een jaar of vijftien geleden. Super Mario World heeft alles wat een Mario-game moet hebben. Het was lekker afwisselend, maar bleef altijd bij de kern. Ik ben recent op de Switch weer eens begonnen met af en toe een paar levels tussendoor en ik vind het nog steeds fantastisch.

17. Call of Duty: Modern Warfare III

Momenteel heb ik veel te weinig tijd om online te gamen en ik kan niet echt van een spel genieten als ik om de haverklap afgeknald word, omdat ik gewoon niet goed genoeg ben. In de tijd van Call of Duty: Modern Warfare III had ik tijd genoeg en een aantal van mijn vrienden ook. We speelden de game bijna dagelijks een aantal uren. Soms samen in een team, soms gewoon afzonderlijk. Ik kende ieder gaatje en hoekje in ieder level en ik kon het best aardig. Ik vond het altijd heerlijk om C4 te planten en mijn tegenstanders in een val te lokken. Na een anderhalf jaar zeer intensief gespeeld te hebben, begon het spel me een klein beetje te vervelen. Latere Call of Duty-games hebben me nooit meer hetzelfde spelplezier opgeleverd.

16. The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Toen de Nintendo 3DS uitkwam deed ik iets dat ik eigenlijk al jaren eerder had moeten doen: ik ging een van de tofste spellen ooit gemaakt spelen, namelijk Ocarina of Time. Ik was even bang dat de game al ingehaald zou zijn door nieuwe Zelda-games, maar dat was duidelijk niet het geval. De speelwereld van deze game zit ontzettend goed in elkaar en bijna alles en iedereen vervult een functie in het verhaal. De kerkers en de boss fights waren tevens een waar genot om te spelen. Als ik de game ten tijde van de N64 had gespeeld, dan was mijn ervaring misschien nog intenser geweest en had deze game hoger in de lijst gestaan, maar ik ben ontzettend blij dat ik deze game toch nog heb kunnen spelen.

15. Mega Man 2

Capcom’s Mega Man-reeks heeft me altijd weten te bekoren. De liefde voor de games ontstond toen ik Mega Man 2 voor de NES kreeg. God mag weten waarom ik deze game uitkoos, want op basis van het hoesje zou je wel twee keer nadenken, maar dat neemt niet weg dat Mega Man 2 een dijk van een game is. Als je de games uit de serie kent, weet je dat je het opneemt tegen een aantal verschillende robots die aan het eind van hun eigen level op je staan te wachten. Het is aan jou om hier de beste volgorde in te vinden, want na iedere verslagen robot wordt je wapenarsenaal uitgebreid. Nu we tegenwoordig internet hebben, blijkt dat ik een heel andere volgorde had dan wat men aanbeveelt, maar ik heb het spel weten uit te spelen. Saillant detail is dat je destijds nog een password kreeg om weer terug te komen op de plek waar je geëindigd was. Er zat dus altijd steevast een afgescheurd stukje papier met passwords in de hoes.

14. Super Mario 3D World

De meeste 3D Mario-games hebben in de loop der jaren afgeweken van de simpele, platte landkaarten en stiekem een klein beetje geproefd aan wat meer open werelden. Super Mario 3D World ging weer lekker terug naar de kaarten en eigenlijk houd ik daar wel van. Ik kocht de game in eerste instantie voor de Wii U en onlangs met Bowser’s Fury voor de Switch. Wisten jullie dat deze game een van de moeilijkste Mario-levels ooit bevat? Het is mij in ieder geval nog nooit gelukt het allerlaatste, super lange level uit te spelen, terwijl ik het honderden keren heb geprobeerd. Al met al is dit een van mijn favoriete Mario-games. 

13. Elden Ring

Deze game verdient wat mij betreft al een ontzettend hoge plek in deze lijst. Dat terwijl ik nog midden in het spel zit. De wereld in deze game is zo fantastisch opgebouwd, dat ik me steeds verwonder als ik weer een nieuw gebied betreed. Het aller tofste vind ik dat je echt overal naar toe kan en dat je soms vanuit de uitgestrekte wereld ineens in een complex kasteel terechtkomt, waar je uren lang kan spenderen. Tenzij je niet sterk genoeg bent, want dan kan je beter eerst even ergens anders naar toe gaan. Als ik deze top 50 nog een keer zou maken over een aantal jaar, dan vermoed ik dat Elden Ring nog wat plekjes zal zijn gestegen.

12. Metal Gear Solid

Mijn dertien jaar oudere neef was bijna net zo gek van games als ik en wist altijd precies welke toffe titels uit kwamen. Hij tipte me Metal Gear Solid. Dit zou echt een super realistische game zijn volgens hem en voor die tijd was het dat zeker. Ik herinner me nog goed de voetsporen in de sneeuw bijvoorbeeld. Qua gameplay deed het ook iets wat ik nog nooit gezien had, want daarvoor was alles simpel springen, schieten, racen of hakken. In MGS moest ik juist voorzichtig zijn, vijanden omzeilen en informatie verzamelen. Wat me ook is bijgebleven is dat ik regelmatig met mijn neef belde als ik weer eens vastzat. Hij was natuurlijk al veel verder.

11. Hollow Knight

Toen ik de eerste beelden van Hollow Knight zag en las hoe enthousiast men erover was, kon ik niks anders dan hopen dat ie ook voor de Nintendo Switch uitkwam. Die aankondiging kwam gelukkig vrij snel en na een Nintendo Direct was ie ineens beschikbaar. Zonder twijfelen kocht ik de game en speelde ik een van de tofste Metroidvania-games allertijden. De sfeer in de donkere omgevingen van de game was adembenemend. Wat me bij is gebleven waren de personages die je vaak al op een afstandje kon horen. Soms betekende het iets goed, maar het soms klonk het als een soort waarschuwing. Terecht, want de bossfights in Hollow Knight waren van een hoge moeilijkheidsgraad. Het was sowieso geen gemakkelijke game, want af en toe kon je best lang verloren lopen, maar dankzij de toffe upgrades kwam je uiteindelijk altijd verder. Het wordt tijd voor Silk Song.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.9/5 volgens 8 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dokter Caspari
1 jaar geleden

Hollow Knight, ik vond hem geen reet aan nadat ik hem gekocht had. Maar dit is dan ook wel een game waar je zin in moet hebben, je moet in de mood zijn om de uitdaging aan te gaan en de sfeer volledig in je op te nemen. Want toen ik hem later opnieuw heb opgepakt, heb ik er met volle teugen van genoten. De sfeer is echt ongeëvenaard, erg knap om zoveel variatie binnen een zelfde duistere artstijl neer te zetten. Het was niet alleen genieten, ook fucking veel frustratie. Man deze game zette mij echt op het puntje van mijn stoel. Ik heb hem alleen nooit uitgespeeld, ik kwam niet langs de eindbaas. De rest is me allemaal gelukt, dus dat is een best wel kut 😛

Ik wil Elden Ring ook zeker nog een keer proberen, maar eerst moet Bloodborne uitgespeeld worden. Dit is de minimale persoonlijke eis die ik mijzelf opleg 😛

Jij houdt wel van pittige spelletjes he? XD

Lavalera
1 jaar geleden

Wederom een interessant lijstje. Tlou2 is 1 van de vele ps exclusives die nog in de backlog zit omdat ik nog niet zo lang mijn eerste ps ooit heb.
Call of Duty heeft mij nooit zo getrokken, ik had altijd meer met Medal of honor, wat in die tijd goede single player ww2 shooters waren. Nooit echt een mp fan geweest. Ik heb vorig jaar wel cold war gespeeld maar die campagne is te kort en alleen zombies vond ik leuk maar dat vind ik het geld niet waard dus Cod zal ik niet zo snel meer kopen. Als het straks op gamepass komt misschien wel de campagnes maar wie weet.
Elden Ring ben ik dus zoals we in het topic van Ziminar over hadden pas net aan begonnen, kan ik nog weinig over zeggen. Wordt nog niet echt weg geblazen in het begin, grafisch is het niet geweldig en de framrates stotteren soms. Maar goed we oordelen pas als we verder zijn

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik moet zeggen, ik had nooit een Call of Duty in je lijst verwacht. Stiekem wel van alle markten thuis die Luigi. Wel mooi gezegd over TLOU2. Het is lastig om het m’n “favoriete” game te noemen, want is niet per se een game waar je nou vrolijk van wordt of met plezier aan terugdenkt. Anderzijds is dat wel een prestatie van de game.

Ik kijk uit naar de top 10!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Zonder dat ik The Last Of Us Part II gespeeld heb, kan ik wel zeggen dat ik het begrijp. Één van mijn favoriete films aller tijden is namelijk A Time To Kill. Ik zat toevallig laatst een video te kijken van iemand die de film voor het eerst zag en die had een flinke doos tissues nodig om er doorheen te komen. Lang geleden dat ik iemand zó heb horen snotteren. Het was voor mezelf ook de eerste keer sinds lange tijd dat ik ‘m weer eens zag en ik ben tegenwoordig emotioneler dan vroeger en ik vond ‘m zelf toch best weer heftig. Maar toen-ie was afgelopen had ik wel nog steeds dat gevoel van “Yes! Effing goede film.”

Rainking
1 jaar geleden

Jaaaa, daar istie dan! Mega Man 2 heeft heeft zich blootgegeven. Mooi dat Super Mario (2D) World ertussen staat. Dat is een regelrechte klassieker. Elden Ring was ondertussen wel een beetje te verwachten. Wat dat betreft lijkt me dat toch wel het spel dat dit jaar met de titel Game Of The Year naar huis gaat. En Metal Gear Solid is bijna een klasse apart. Hele mooie keuzes weer. Op naar de top 10!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Misschien dat de nieuwe God Of War er nog voorbij gaat voor me, maar dat moeten we nog even afwachten. Er komen nog wel wat spellen uit dit jaar als Lies Of P, Thymesia en Gotham Knights, maar dat is allemaal geen Game Of The Year materiaal. Of één van die drie moet me écht weten te verrassen.

The Twin Snakes heb ik wel, maar nooit echt gespeeld, eerlijk gezegd. Het begin had ik wel even bekeken, maar dat leek op een 1-op-1 copy paste job, al kan ik er natuurlijk naast zitten.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Thymesia en Lies Of P zijn Bloodborne-achtige spellen. In Thymesia, die komende week uitkomt, speel je een plague doctor en Lies Of P is een variatie op het verhaal van Pinocchio.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik maar één spel op deze lijst heb uitgespeeld (TLOU2, dat was wel een pareltje!). Ik kan er dus niet zoveel over zeggen… Hollow Knight heb ik destijds wel geprobeerd, maar na een uurtje of 5 weggelegd. Niet mijn ding. En Metal Gear Solid kwam uit voordat ik een PlayStation had… Ooit nog wel eens eens iets van gespeeld toen ik er eens een te leen had, maar niet meer dan dat.
Call of Duty heb ik meen ik ook wel een stuk gespeeld, maar weet niet zeker of het ook deze was en verder dan halverwege de single player ben ik nooit gekomen. En aangezien ik niet zo van Nintendo ben zegt de rest me ook weinig…

Kortom, eigenlijk kan ik maar over twee games wat zeggen. De ene vond ik top, de ander niks. Als ik dat extrapoleer, kan ik me dus in vijf van de door jou gekozen spellen vinden, haha

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Top lijstje!! Alleen al voor de Metal Gear Solid benoeming, het blijft echt mijn favoriete serie! Heb onlangs Metal Gear Solid weer eens de originele PSX versie gespeeld (niet de Twin Snake met de aangepaste cutscenes en voice-acting, die ga ik later nog eens doorspelen op een emulator) maar wat een geweldige ervaring weer. Ben nu bezig met MGS2 en ook dat is weer volop genieten.

TLOU1 heb ik eens geleend en ook echt van genoten, jammer genoeg heb ik nu geen geschikte PS voor deel 2 (alleen een PS3 die ik liefkozend SnakeStation noem omdat ik hem nu alleen voor de Metal Gear Solid Legacy collection gebruik, beetje nerdy, I know….).

Fijne lijst verder!!

Ziminar’s reis door Elden Ring deel 2

Wat spelen we dit weekend? 13 en 14 augustus