in , , , ,

Luigi’s wekelijkse topic #4

Volwassen mannen die denken dat er mensen zijn die tegen ze op kijken wanneer ze met een luide auto door de straat scheuren. Mensen die hun hond uitlaten en een gesprek met je gaan voeren via de honden (“Heeft Baasje een beetje haast? Ja, Baasje een beetje haast?”). Alles in de Jumbo. Collega’s in een driedelig kostuum die gewoon de hele dag achter de computer zitten. Mensen die het nodig vinden om in de trein te bellen. Mensen die hun telefoon voor hun mond houden tijdens het bellen en m ook nog op de speaker hebben staan.

Als ik voor iedere keer dat ik mij erger een euro zou krijgen, dan zou ik niet hoeven te werken. Niet alleen in het ‘echte leven’ erger ik me regelmatig, maar ook in videogames kan ik me soms enorm storen aan bepaalde zaken.

De keepers van FIFA heb ik regelmatig vervloekt: die van de tegenstander houdt werkelijk alles tegen, terwijl die van mij opzichtig over een zacht rolletje springt. Veel te veel tekst tijdens het spelen van een game is ook iets waar ik slecht tegen kan. Checkpoints op ongelukkige momenten, waardoor je steeds eerst een aantal saaie handelingen moet uitvoeren nadat je dood gaat is ook zoiets. 

Maar niks is vervelender dan dat je vanuit je werk een nieuwe game koopt, je ‘s avonds een uurtje speeltijd hebt, maar die dan al voor 85% kwijt bent aan het installeren van de game en de daarbijhorende updates.

Wat zijn jullie grootste ergernissen tijdens het gamen? En ik ben stiekem ook wel benieuwd naar jullie andere ergernissen. 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
25 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
8 dagen geleden

Ik kan door mijn werk het meeste wel van mij laten afglijden. Als ik mij snel zou ergeren aan mensen zou ik heel snel overspannen raken.

Toch zijn er een aantal zaken waar ik mij aan stoor, waarvan de meesten zich voordoen in de supermarkt:
1. hele trage omaatjes aan de kassa. het type 30 pasjes uit de portemonnee halen en eindeloos zoeken naar de juist om daarna op het dooi gemak de tas in te ruimen
2. moeders die hun onopgevoede kroost meenemen naar de supermarkt
3. bekenden die hele gangpaden blokkeren omdat ze even een praatje moeten maken.
tot slot vind de opmerking “kom je zo de mijne ook doen” als ik mijn ramen zeem echt zo lame.

Op game gebied ga ik ergernissen uit de weg. Spellen die mij frustreren speel ik gewoon niet. Ik mopper wel eens wanneer ik in een spel doodga, omdat het camerawerk frustreert. Dit zorgt wel eens voor een ragequit, om het spel vervolgens tien minuten later gewoon weer op te starten.

CarnifeX
7 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Na mijn ritje naar mijn werk vanmorgen nog eentje:

Mensen die niet fatsoenlijk kunnen anticiperen in het verkeer. Vlak voor mijn neus invoegen, terwijl er achter mij helemaal niets rijdt. Is het nou zo moeilijk om 1 auto te wachten voor je een baan omgaat. Bespaart mij een bijna dood ervaring.

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Af en toe zie je ook gewoon van die typische Remi acties. Ik was laatst effe op en neer naar Den Bosch. In de paar uur dat ik op de weg zat heb ik toen aparte dingen gezien, zeker toen de files ontstonden. Gewoon even een stukje file overslaan via de vluchtstrook of via het laatste stukje van de afslag. BMW’s en Audi’s, who’s surprised!?*

*Dit betekent niet dat alle bestuurders van deze merken zo rijden.**

**Maar wel veel, ghehehe.

CarnifeX
6 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

In Strijen hebben we 2 supermarkten. Een AH met zelfscan en een Lidl zonder.
Ik kom dus echt nooit bij die Lidl, omdat deze geen zelfscan heeft

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Zelfscan gaat wel lekker vlot over het algemeen. Ik zou ook alleen al naar de Appie daar gaan voor de roltrap, lol.

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik werk dan ook altijd het liefst meteen voor, dat ik het meteen in mijn rugzak kan mikken. Helaas doet niet iedereen dat, nee.

Als ik zie dat ik controle krijg bij de zelfscan, dan draai ik alle items meteen zo dat de streepjescodes naar voren wijzen. Iedereen sneller klaar.

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

“hele trage omaatjes aan de kassa. het type 30 pasjes uit de portemonnee halen en eindeloos zoeken naar de juist om daarna op het dooi gemak de tas in te ruimen”

Ik snap je, maar hier heb ik eerlijk gezegd niet zo’n moeite mee. Wat voor ons de normaalste zaak van de wereld is, kan voor ouderen lastig zijn om mee te werken. Digitaal betalen wordt die mensen door de strok gedrukt. Er zijn geen banken meer waar je geld op kan nemen. Ik denk dat als ik nu tussen de 80 en 90 jaar oud zou zijn, dat ik daar echt schijtziek van zou worden. Zelf pak ik meestal de zelfscankassa, maar zo af en toe toch wel eens een ‘ouderwetse’ met cassiëre, gewoon vanwege de menselijke interactie. Dat vind ik toch best leuk zo af en toe. Zo’n oud omaatje kan haar man verloren zijn en niemand om haar heen hebben. Dan heb je soms even wat aanspraak nodig. Ik merk dat ook tijdens mijn werk. Ik kom de hele dag door bij mensen thuis en als je dan bij een overgebleven opa of oma bent, dan merk je vaak gewoon dat die zitten te springen om een gesprek. Nogmaals, ik kan me voorstellen dat het irritant kan zijn, maar in sommige gevallen snap ik ze wel.

“vind de opmerking “kom je zo de mijne ook doen” als ik mijn ramen zeem echt zo lame.”

Hahaha, die begrijp ik dan weer maar al te goed. Ik waste vroeger bij een caravanbedrijf de caravans van buiten voordat ze afgeleverd werden. In de zomer hartstikke leuk werk, in de winter… iets minder. De werkplaats zat om de hoek van de ingang en plaats waar je het terrein op reed helemaal aan de andere kant. De meeste klanten kwamen daardoor niet in de buurt van de werkplaats, maar als ze er toch per ongeluk belandden… “De mijne staat om de hoek, hoor.” Ja, heel leuk, ik hoor ‘m straks weer.

Lavalera
7 dagen geleden

Dingen waar ik me aan erger? Pfoe daar kan ik een behoorlijke lijst van maken. Maar zal even een greep doen:

-Deur aan deur en straatverkopers. Straatverkopers loop ik straal voorbij en kijk langs ze heen als ik ze al zie staan en bij deur aan deur gooi ik de deur dicht met een geen interresse voor ze hun verhaal af hebben kunnen maken. Als ik iets wil kopen zoek ik dat zelf wel uit.
-Mensen die op een toeristentempo boodschappen doen of door het centrum lopen. Lekker 5 minuten lang elk pakje kipfilet bekijken terwijl ik net bij moet, het gangpad blokkeren of in centrum lekker 5 breed op standje slak lopen.
-Mensen die met hun telefoon op de fiets spelen. Kan je dat ding nou niet even 5 minuten aan de kant leggen? je slingert over het fietspad en brengt jezelf en andere in gevaar.
-Fatbikes, bellen op de speaker in het openbaar, schreeuwen in de stiltecoupe, hondenpoep niet opruimen etc etc

En dat is nog niet eens alles haha.

Qua gaming zijn het een aantal zaken

-Te kleine lettertjes in menu’s of ondertiteling zonder de mogelijkheid dit aan te passen.
-Games die moeilijk zijn alleen maar om het moeilijk zijn (lees metroidvania’s en soulsgames). Ik speel spellen vooral voor het verhaal en een keertje of 2 a 3 per baas dood gaan is nog wel ok, maar als je zelfs bij trash mobs moeite hebt pfoe.
-Het niet hebben van quest markers of enige indicatie wat je ook maar moet doen. We leven niet meer in 1990 dat je met een guide ernaast een spel moet spelen. Maak een quest log en geef in ieder geval nog iets aan waar je naar toe moet.

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

“Mensen die met hun telefoon op de fiets spelen. Kan je dat ding nou niet even 5 minuten aan de kant leggen? je slingert over het fietspad en brengt jezelf en andere in gevaar.”

Nope, we zijn allemaal verslaafd, de één nog erger dan de ander. Je leest wel vaker dat iemand een ravijn in pleurt tijdens het maken van een selfie. Ik snap dat het verschrikkelijk is, zeker voor de directe familie, maar ja, erg slim is het natuurlijk niet. Maar we MOETEN een perfecte foto hebben om mee op te vallen op FaceTube en Instablog.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
7 dagen geleden

Ik erger mijn vooral aan wachtschermen.

Daarnaast programma’s die na de update slechter werken dan daarvoor.

Ik erger mij aan mensen die als ze horen dat ik universitair ben afgestudeerd mij ineens anders gaan behandelen.

Ik erger mij eraan dat mensen, denken dat mijn kinderen geadopteerd zijn als we zonder mijn vrouw op stap zijn.

Verder erger ik mij aan plantveredelaars die zijn gaan houden van hun kruising en de nadelen van hun kruising niet meer zien. Hier zijn ook andere voorbeelden van, bijvoorbeeld ouders en hun zaadjes.

Laatste punt ik erger mij eraan, hoe duur het OV is , als ik daar eens incidenteel gebruik van maak, helaas is het niet mogelijk om naar mijn werk met het OV te gaan.

CarnifeX
6 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Wat bedoel je met plantveredelaars die de nadelen niet zien? Die vind ik interessant.
Even voor de goede orde: ik ben geen veredelaar, maar biologie is mijn ding, aangezien dat het vak is waar ik in les geef.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
6 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Ik ben teeltspecialist van nu chrysanten. Ik stuur 7 teelt managers aan op 25 hectare.

Ik zie redelijk snel of een product commercieel echt niet te telen is. Als wij het ergens telen, weet ik de voordelen en de nadelen. Sommige nadelen zijn echt niet omheen te werken.

Dus als je slim bent, laat je mensen zoals mij, vroegtijdig in het proces toe. Daar kiezen sommigen voor, maar anderen lopen het hele proces door en gaan dan, pas mensen zoals mij uitnodigen, want ja wij zijn te kritisch en dan zouden ze nooit zoveel rassen, kunnen veredelen. Maar ja, wat heb je aan iets helemaal het proces van 7 jaar te laten doorlopen, om dan erachter te komen, dat niemand het economisch verantwoord kan telen. En vervolgens tegen mij gaan klagen, dat wij hun “geweldige” nieuwe rassen niet willen telen.

Als ik aan een ras geld kan verdienen, dan ga ik dat echt wel telen.

CarnifeX
6 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Aha nu snap ik hem beter. Zulke mensen kom je helaas overal tegen. Te veel tijd en moeite stoppen in hun “kindje” en naar niemand willen luisteren.
Dan voelen ze het uiteindelijk maar in hun portemonnee

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

“k erger mij aan mensen die als ze horen dat ik universitair ben afgestudeerd mij ineens anders gaan behandelen.”

Deze vind ik wel interessant. Wordt er dan eerst op je neergekeken in enige vorm dan ook en dan blijk je meer in je mars te hebben dan ze verwachtten en zijn ze opeens een stuk positiever, ofzo?

“Laatste punt ik erger mij eraan, hoe duur het OV is , als ik daar eens incidenteel gebruik van maak, helaas is het niet mogelijk om naar mijn werk met het OV te gaan.”

Mensen, we moeten de auto’s uit. Er moeten zo weinig mogelijk auto’s op de snelweg rijden. Dus gaat heen en gaat carpoolen. Of beter nog, neemt het openbaar vervoer, zodat er nóg minder auto’s op de weg zijn. Oh, trouwens, we gaan het openbaar vervoer duurder maken.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
2 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik werk in een sector waar weinig mensen een universitaire opleiding hebben, velen zijn enorm succesvolle ondernemers, maar hebben weinig opleiding. Heel veel mensen die zijdelings met de sector te maken hebben, doen daar laatdunkend over.

Meest treffende voorbeeld als het niet zo triest was, is bijna 20 jaar geleden. Ik belde met de lokale bank dat ik eens een gesprek wilde hebben over hypotheek mogelijkheden. Ik daar als jonge man in spijkerbroek en t-shirt naartoe. Standaard praatje, hoe oud ben je, wat voor werk doe je, wat verdien je. Nou dat gesprek was snel over, want mijn salaris alleen was te laag voor maar ook iets. Vervolgens zegt mijn gesprekspartner voor de volledigheid zal ik nog even je gegevens opslaan. Dus hij laat mij dat invulscherm zien en begint bij mijn voornaam, echter staat daarvoor nog een vakje titels. Dus ik zeg u, moet even terug, want ik heb graag voor de volledigheid mijn titels erbij. Hij zegt, nee dat is niet voor meneer, mevrouw, maar voor titels na een studie. Ik zeg schrijf dan, maar ir. ing. daarop. Huh huh, oh, maar dat verandert alles, want voor net afgestudeerde hebben we speciale regelen en mogelijkheden. Ik heb vriendelijk bedankt. Meest stomme was nog wel, dat ik op dat moment nog een studentenrekening bij ze had lopen ook.

Volgende dag stond de accountmanager van onze zaak bij ons op de stoep met grote bos bloemen, met duizend maal sorry en ze hadden nooit zo mogen omgaan met een goede klant. Ik heb slechts meegedeeld dat je nooit zo mag omgaan met een klant.
Zo heb ik nog legio voorbeelden.

OV is ook nog vreselijk ingewikkeld, ik woon in Den Haag, maar bijna al het openbaar vervoer gaat naar 1 van de 2 stations. Alles in de vorm van een ster. Terwijl meestal in de stad, ik wil reizen naar een plek in een rondje. Daarnaast alle nieuwe wijken aan de buitenkant worden niet ontsloten met OV. Waarom niet eerst OV aanleggen en dan pas een wijk bouwen. Fietsen is nauwelijks een optie, want sloten worden gewoon doorgeslepen met een haakse slijptol. Dat gebeurd binnen een minuut. En aangifte doen van diefstal levert in ieder geval niet op dat je je fiets terug krijgt. Wel een hoop gezeur met formulieren.

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Ja, daar zakt je (spijker)broek wel van af. Dan wordt het ook een principe kwestie.

Dat openbaar vervoer klinkt ook wel als drama, als ik het zo lees. Soms denk je dat iets toch makkelijker moet kunnen.

Wij moesten ooit apperatuur leveren voor een woonproject in Den Haag centrum. We deden dat in etappes en hielden onze spullen redelijk goed in de gaten, maar een ander bedrijf kwam tv’s leveren en die waren er opeens toch een paar kwijt in de portiek. Ook zoals je zegt, binnen een minuut gebeurd. Misschien ook wel een mooie, ja. Mensen die niet van andere mensen hun spullen af kunnen blijven. GRRRR!!!

MelvinChowder
MelvinChowder
6 dagen geleden

Al mijn ergenissen komen altijd uit bij PostNL. Levertijd steeds opschuiven, en dan op laatst moment doodleuk zeggen : “Sorry vandaag is het niet gelukt, morgen krijg je een nieuwe bezorgtijd”, of een PostNL punt opgeven en dat ze leuk even het pakket bij een ander PostNL punt bezorgen in de buurt, maar dat jij in de app dit niet ziet en dan als een idioot bij de verkeerde balie staat totdat de medewerkster verteld dat het bij de Jumbo ligt en niet bij hun in de DA. grrr

CarnifeX
6 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Wij hebben een poosje een bezorger gehad, die regelmatig invoerde dat ik niet thuis was. Nooit in de straat geweest en aangebeld en ik voor saus op hem wachten.
Gelukkig hebben we er nu eentje die het pakket tegen de voordeur zet, aanbelt en wegscheurt. Zie ik nog net zijn achterlichten als ik het pakket opraap 🙂

Ruaidri1981
Ruaidri1981
6 dagen geleden
Antwoord aan  MelvinChowder

Nog irritanter, de verkeerde buren aangeven dat het is achter gelaten, en dat als je wel thuis bent.
En vervolgens tegen de buren waar het pakket is gebracht, ook een ander adres opgeven. Gelukkig was de buurvrouw waar het pakket was, gaan klagen tegen een andere buurvrouw, die de meisjesnaam van mijn vrouw wel kende.

Rainking
2 dagen geleden
Antwoord aan  MelvinChowder

Ik heb ook wel eens wat probleempjes met PostNL gehad, maar als ik het zo lees nooit zoveel als jij. Ik hoor het van anderen ook wel. Ik heb ze daarom maar omgedoopt tot PrutsNL. Als het niet door de brievenbus past, laat ik het altijd op werk, ophaalpunt of een supermarkt afgeven, afhankelijk van wat het is. Ook niet altijd met succes, overigens.

Rainking
2 dagen geleden

Ik kan best een hoop hebben, maar er zijn toch een paar kleine dingetjes waardoor er een tandwieltje spontaan de verkeerde kant op gaat draaien.

Mensen die in openbare ruimtes video’s op hun telefoon afspelen met het geluid op volle sterkte. Met name bij de bioscopen en fast food ketens zie (en hoor) je dat veel. Ook hier, kan dat niet wachten?

Kleine kinderen die de hond uitlaten, zonder begeleiding van een ouder of oudere broer of zus. Ik snap dat het leuk is voor die kleintjes, maar ik vind dat gewoon onverantwoordelijk. Als er wat gebeurt (en die mogelijkheid is altijd aanwezig), dan gaat zo’n ukkie die hond niet houden. En als het tot een gevecht komt, dan kan zo’n kind er zo tussen komen te zitten.

En als laatste, ik heb leuk werk, ik heb het naar mijn zin, maar de communicatie? Ik heb het nog niet gevonden.

Giveaway: Lost in Play en En Garde (Steam)

Wat spelen we dit weekend (14 t/m 16 juni)