in

Maakt Battlefield in 2021 een comeback?

De hype voor Battlefield 2042 lijkt er goed in te zitten. Deze week kondigde EA ook nog eens Battlefield Portal aan, wat nostalgie moet combineren met een soort zandback voor Battlefield-fans. Na het ietwat tegenvallende Battlefield 5, en met nog weinig teken van leven voor de nieuwe Call of Duty, vragen we ons af: maakt Battlefield in 2021 een comeback?

Dennis Mons

Voorop gesteld: ik speel geen BF. Ik word misselijk van FPS-games (geen idee waarom, het is rete-irritant). Maar het feit dat je nu tools krijgt waardoor je multiplayer-games volledig naar je hand kan zetten, is toch wel briljant. We moeten nog maar zien hoe goed dat werkt en in hoeverre bepaalde spelregels en settings gedeeld gaan worden. Da’s afwachten. Het feit dat het kán is wel intrigerend. Of het CoD aan de kant zet? I think not. Toch is het fantastisch dat een ontwikkelaar een deel van hun gereedschap in handen geeft van gamers.

Martin Verschoor

Call of Duty is gewoon Warzone geworden, van mij hoeven ze geen nieuwe uit te brengen, maar evolueren ze gewoon lekker de Battle Royale-titel. Dus er is zeker ruimte voor een nieuwe Battlefield-titel en volgens mij hebben ze op dit moment de wind mee. Ik ben er klaar voor en als ik zo de reacties zie, het publiek ook.

Lars Cornelis

Ik was positief verrast door dat Battlefield Portal. Als fan van Battlefield 1942 en Battlefield 3 jeukt het om daar mee aan de slag te gaan, al kan ik doorgaans totaal niet overweg met zulke tools. Ik hoop dus dat andere mensen er wat moois mee maken, dat ik dan kan spelen. Call of Duty gaat denk ik steeds meer een andere kant op met Warzone, waardoor je Battlefield en Call of Duty eigenlijk niet meer tegenover elkaar kan zetten. Dat is prima. Dan hebben wij, de gamers, tenminste wat te kiezen.

Jacco Peek

Ik voel dit jaar nog niet zoveel voor Call of Duty, op basis van de geruchten dan. Aan de andere kant ziet Battlefield 2042 er erg goed uit: drie grote modi, een hoop content en moderniseringen die de serie nodig had. Een jaartje langer Warzone spelen en daarnaast Battlefield herontdekken vind ik daarom best prima eigenlijk. Al is het maar om die goede oude Bad Company- en Battlefield 3-maps te herleven!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 9 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
2 jaren geleden

Zolang EA geen gierige fratsen uit gaat halen, of na release gaat implementeren dan komt t wel goed.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ik hoop dat de gameplay wat vlotter wordt in BF. We zijn tegenwoordig snelle shooters zoals Apex en Warzone gewend . Ik miste in de laatste Battlefields de adrenaline rushes die andere shooters me wel geven

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door SamuraiPizzaCat
RuanMoleman
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Om nou te minnen vind ik ook niet nodig. Maar ik krijg juist de adrenalinerush uit spannende momenten binnen BF potjes. Het zijn grotere maps dus je bent niet altijd aan het schieten. Maar als je in een hotspot bent voelt het soms echt als oorlog.

Ik vind de Time-to-kill in CoDs vaak te kort. Door de kleinere mappen is er ook minder sprake van tactiek. Dat gepaard met een ander tempo en andere spanning ligt mijn voorkeur bij BF. Smaken verschillen natuurlijk.

BF1 en BFV wisten mij minder te grijpen maar 2042 lijkt weer een klassieker te gaan worden. Vooral Portal heeft veel potentie!

Mini-Reviews #14: Echo Tokyo – An Intro, Direct & Epic Car Factory

Mogge! – PS Plus-leak en spontane Tomb Raider-patch