in

Mario Tennis Aces review – Heerlijke partygame met een pittig avontuur


Voor tennisliefhebbers zijn het karige tijden. Nog niet zolang geleden kwam Tennis World Tour uit, die nog wel een likje verf kan gebruiken, maar dat was het wel zo’n beetje. En hoewel Mario Tennis Aces natuurlijk verre van een ‘echte tennisgame’ is, kan je moeilijk ontkennen dat het altijd fun is om een balletje te meppen in de vele varianten die er in de loop der jaren voorbij zijn gekomen.

Mario Tennis Aces

In de zone

Zo ook in Aces die een aardig aantal veranderingen ondergaan heeft in vergelijking met voorgangers. De belangrijkste zijn absoluut de manieren waarop je power-ups gebruikt. In dit geval gaat het om Zone Shot, Zone Speed en Special Shot. De Zone Shot of Zone Speed kan gebruikt worden door middel van opgespaarde energie. Die krijg je door simpelweg te blijven spelen, maar ook door (verdraaid lastig te timen) Trick Shots te gebruiken. Bij de Zone Shot springt je personage omhoog en heb je even een vizier in zicht. Je hebt dan de keuze om de bal buiten het bereik van de tegenstanders te meppen of juist meer op de man af, met de kans dat de tegenstander een harde moet blocken.

Het blocken van een Zone Shot gaat makkelijker met Zone Speed. Dan vertraagt de tijd en heb je dus meer kans om een bal te blocken en terug te slaan. Toch dien je ook dat goed te timen want je loopt het risico te vroeg te blocken waardoor je tennisracket beschadigd raakt of zelfs kapot gaat. Van tevoren kan je bij Free Play-potjes bepalen hoeveel rackets ingezet mogen worden. Als die allemaal stuk gaan, heb je de wedstrijd verloren.

Mario Tennis Aces

Last but not least is er nog de Special Shot die voor elk personage anders is. Wanneer je die inzet (kan alleen als de energiemeter helemaal vol is) volgt er een animatie en een niet te stoppen shot. En juist bij deze Special Shots is het zaak om op je tegenstanders te mikken, want de kans dat je in één klap zijn racket verbrijzeld is behoorlijk groot.

Pittig verhaal

Ook heeft de game nu een Adventure Mode die we voor het laatst hadden in Mario Power Tennis voor de Game Boy Advance. Verwacht natuurlijk geen meeslepende verhaallijn, maar de manier waarop je puzzels en uitdagingen krijgt voorgeschoteld is in ieder geval leuker dan een simpele level-up-modus. Je wordt namelijk constant uitgedaagd om steeds een andere tennisskill te gebruiken en is het dus ook een uitstekende manier om de game te masteren.

Toch mag gezegd worden dat alle puzzels en eindbazen na een tijdje wel een beetje gaan vervelen. En daarnaast zijn bepaalde eindbazen ook verdomd lastig te verslaan. Maak bijvoorbeeld een foutje en je moet weer helemaal opnieuw beginnen terwijl er een klokje zenuwachtig wegtikt. Bij tijd en wijle moet je toch echt even tot tien tellen om de Switch niet door de kamer te smijten. We raden dan ook aan om een Pro Controller te gebruiken (al was het alleen al vanwege het feit dat die echt veel prettiger speelt bij deze game.)

Mario Tennis Aces

Toernooitjes en online

Een andere toevoeging is de online- die om één of andere reden niet belangrijk genoeg was om in Ultra Smash te stoppen(?). De potjes zijn zowel Solo als met een Team te spelen, waarbij het bij laatstgenoemde mogelijk is om twee spelers op één Switch te gamen tegen anderen. Ook organiseert Nintendo maandelijks een online toernooi waarbij extra personages vrij te spelen zijn. Deze eerste maand zal dat bijvoorbeeld het inktvisje Blooper zijn, maar in loop van tijd komen ook onder andere Kamek, Koopa Troopa, Dry Bones, Shy Guy en andere bekende personages voorbij.

Mario Tennis Aces blinkt écht uit als een fijne multiplayergame. Niet alleen hang je makkelijk twee controllers aan het apparaat, maar kan je de Joy-Cons prima loshalen en op die manier met zijn tweeën spelen. En dan is er altijd nog de Swing-mode die sterk lijkt op die van Wii Sports en je dus daadwerkelijk ‘tennissend’ voor je tv staat. Een heerlijk ouderwetse partygame dus die prima in staat is om jou en je vrienden te vermaken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed Odyssey-map is grootste in de franchise

Run je eigen nachtclub in GTA Online