in

Meer details van Hollow Knight: Silksong naar buiten gebracht


Het werd eerder deze maand al bekendgemaakt dat Silksong de coverstory van het nieuwe nummer is, en op 31 december kwam dit nummer uit. Hoewel de nieuwe screenshots van de game die in dit nummer staan niet officieel verkrijgbaar zijn, is veel van de informatie wel op internet geplaatst.

Zo is Hornet, het nieuwe speelbare personage, sneller en acrobatischer dan de Knight. Ze kan niet alleen aan plateaus hangen en zich er aan optrekken, maar zich ook sneller voortbewegen. Omdat Horner sneller is, bewegen ook vijanden anders.

De game bevat zowel oude als nieuwe gameplaysystemen die vanaf het begin van het spel al worden geïntroduceerd. Een daarvan is het feit dat spelers zijde gebruiken om hun levensbalk aan te vullen. Bij het healen kunnen spelers meteen drie ‘maskers’ in hun levensbalk vullen, maar dit kost wel alle zijde die men bij zich draagt.

De spelwereld in de game moet daarbij gevarieerder worden dan in Hollow Knight. Zo mondt Moss Grotto, het begingebied van de game, uit in een met lava gevulde bottenkerkhof. Dit gebied had eigenlijk in het originele spel moeten zitten maar werd geschrapt.

Uit andere details blijkt dat de game zo’n honderd verschillende bankjes verspreid over de spelwereld heeft waar mensen kunnen rusten en healen. Daarnaast kan Hornet bepaalde items maken bij deze bankjes met behulp van Shell Shards die ze onderweg oppikt.

Een releasedatum is nog altijd niet bekend, maar duidelijk is dat Hollow Knight Silksong op Switch en pc uitkomt.Hollow Knight is een metroidvania uit 2017 die geprezen wordt om zijn leveldesign en gameplay. De game werd ontwikkeld door Team Cherry, een studio bestaand uit een paar werknemers. In eerste instantie zou Silksong een uitbreiding op de game worden, maar men besloot er een volledig vervolg op te maken.

hollow knight silksong

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF Update: glitchend 2021 in

The Binding of Isaac: Repentance komt op 31 maart uit