in

Melding in Fifa 21-update hint naar verbod Fifa Ultimate Team


“Fifa Ultimate Team is momenteel niet beschikbaar wegens een eis van de autoriteiten in jouw regio”, luidt de tekst die als notificatie getoond kan worden in de game.

Mogelijk maakt uitgever Electronic Arts zich klaar om de modus in sommige landen te blokkeren na kritiek op het ‘gokmodel’ in de game. Daarbij schaffen spelers met in-game of echt geld punten aan, die worden gespendeerd aan pakjes met willekeurige spelers. Volgens de Nederlandse Kansspelautoriteit is dat een vorm van gokken, en daarom niet toegestaan.

Eind oktober legde de Kansspelautoriteit een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro op, die werd goedgekeurd door de rechtbank in Den Haag. Electronic Arts en het dochterbedrijf Electronic Arts Swiss Société à responsabilité limitée zouden beide 250.000 euro per week moeten betalen.

Electronic Arts gaf kort daarna aan het niet eens te zijn met het oordeel en in hoger beroep te gaan. In België werd eerder de verkoop van FUT Points verboden. De modus zelf is net als in Nederland vooralsnog speelbaar.

EA heeft momenteel nog niets officieel bekendgemaakt over de melding.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Forza Horizon 4 krijgt stuntraces in gratis update

Cyberpunk 2077 kan epileptische aanvallen veroorzaken