in

Microsoft: ‘Bethesda-games hoeven niet meer op andere systemen uit te komen’


Dat meldt Xbox-baas Phil Spencer in een interview met Kotaku. Sinds Microsofts aankoop van Bethesda’s moederbedrijf Zenimax vragen gamers zich af of Bethesda-games nog op andere systemen kunnen verschijnen. Of zouden spellen als The Elder Scrolls 6 en Starfield exclusief op Xbox-consoles en pc uitkomen? Spencer bevestig of ontkent dit niet direct, maar laat wel weten dat toekomstige Bethesda-games uitbrengen op Xbox-consoles en pc volstaat om de uitgegeven 7,5 miljard dollar uiteindelijk terug te verdienen.

“Deze deal is niet gemaakt om games van andere systemen af te pakken. Nergens in de documentatie viel er te lezen: ‘Hoe zorgen we dat andere spelers deze games niet meer kunnen spelen?’ We willen dat meer mensen games kunnen spelen, niet minder mensen. Maar ik moet ook zeggen – en ik beantwoord de vraag die je stelt direct – als ik denk aan de plekken waar mensen deze spellen kunnen spelen – we hebben xCloud, pc, Game Pass en onze consoles – we hoeven de games niet op andere platforms buiten degenen die wij ondersteunen uit te brengen om de deal te laten werken. Wat dat ook maar moge betekenen.”

Spencer bevestigt dus niet dat Bethesda-games nooit meer op concurrerende systemen verschijnen, maar hij zegt ook dat het niet per se nodig is om de kosten terug te verdienen.

Spencer praat in het interview ook over de samenwerking tussen Microsoft en Nintendo. Zo zijn eerder Banjo en Kazooie aan Super Smash Bros. Ultimate toegevoegd en zijn de Ori-games op de Switch verschenen. Hij meldt dat dit uitzonderingen waren en dat het onwaarschijnlijk is dat dit vaak gaat gebeuren. Volgens hem is het uitbrengen van meer Xbox-exclusives op de Switch “niet houdbaar”. Het is wel mogelijk dat bijvoorbeeld Xbox Game Pass naar de Switch komt, maar dat is aan Nintendo.

Skyrim

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 oktober

Assassin’s Creed Valhalla-ontwikkeling is afgerond