in

Microsoft erkent probleem met kapotte Xbox Series-controllers


Dat doet het bedrijf in een statement naar The Loadout. Microsoft geeft niet aan wat de oplossing precies in gaat houden, maar zegt zijn teams actief op het probleem te hebben gezet.

Het probleem lijkt zich voor te doen met de draadloze controller voor Xbox Series X en S. Sommige spelers claimen dat met name de actieknoppen (A, B, X en Y) soms niet reageren wanneer men ze indrukt. Dit zorgt logischerwijs voor allerlei problemen in games. Het is niet duidelijk hoe wijdverspreid het probleem is.

De Xbox Series-controller is niet de enige besturingsmethode die kampt met defecten. De Joy-Cons – de controllers die standaard bij de Nintendo Switch geleverd worden – hebben sinds kort na de lancering last van zogenaamde ‘drift’, waarbij de analoge sticks bewegingen registreren die er niet zijn. Ook de analoge sticks in de DualSense, de controller van de PlayStation 5, lijken bij sommige spelers soortgelijke problemen te veroorzaken. Beide bedrijven zijn in de Verenigde Staten hiervoor aangeklaagd – op dit moment loopt er een rechtszaak omtrent de DualSense-controller.

Xbox Series X

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft test Edge Chromium-browser op Xbox-consoles

Phasmophobia-update maakt spoken slimmer