in

Microsoft gaat in de toekomst geen cijfers van verkochte consoles delen


Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten in een interview met The Guardian. “Ik weet dat het manipulatief klinkt en daar verontschuldig ik mij voor, maar ik wil niet dat mijn team zich op (consoleverkoop) richt… daar blijf ik mij aan houden. We laten publiekelijk spelersaantallen weten. Ik wil dat we daar door gedreven worden, niet door hoeveel individuele stukjes plastic we verkopen.”

Hij vervolgt: “In het afgelopen jaar kondigden Google en Amazon en nu ook Facebook aan dat ze in onze game-industrie komen. Met hen concurreren heeft niets te maken met hoeveel exemplaren ik van de Xbox Series X heb verkocht. Google gaat nooit vertellen hoeveel Chromecast Pros ze hebben verkocht. Ze gaan praten over hoeveel spelers ze hebben.”

De keuze om geen cijfers van verkochte consoles te delen, werd tijdens de Xbox One-generatie gemaakt. Veel gamers gingen er toen van uit dat Microsoft dit had besloten omdat het achterliep op de concurrentie, maar ook als de Xbox Series X en S goed verkopen, lijkt het bedrijf dus geen verkoopcijfers te delen. In plaats daarvan legt Microsoft de focus op hoeveel spelers per game en Game Pass-abonnees ze hebben.

Eerder vandaag kondigde Microsoft aan dat de Series X en Series S de grootste lancering ooit in de geschiedenis van Xbox omvatten. Daar werden ook geen cijfers bij genoemd.

Xbox Series X

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Marvel’s Spider-Man op PS4 vergeleken met remaster op PS5

Fifa 21 laat spelers nu bepalen hoeveel geld ze uitgeven