in

FPS Boost moet backward compatible games betere framerate geven op Xbox Series


In een Xbox Wire-bericht laat Microsoft weten dat FPS Boost diverse nieuwe methodes gebruikt om in sommige gevallen een dubbele fps te krijgen. In enkele gevallen wordt de framerate zelfs verviervoudigd.

“Hogere, stabielere framerates laten games visueel soepeler draaien, wat spelers meer de gameplay in trekt. We werken nauw samen met ontwikkelaars om de ervaring naar een hoger niveau te tillen, terwijl we de oorspronkelijke intentie van de game aanhouden.”

Vooralsnog zijn er een vijftal games aangekondigd die gebruikmaken van FPS Boost. Het gaat om Ubisoft-games Far Cry 4 en Watch Dogs 2, de platformer New Super Lucky’s Tale (dat in 120 frames per seconde loopt), Sniper Elite 4 en UFC 4. In de toekomst moeten meer games die hier gebruik van maken aangekondigd worden. 

In de lente moet er een systeemupdate voor de nieuwe Xbox-consoles uitkomen waardoor spelers games kunnen “managen”, waarbij men zelf kan bepalen of de FPS Boost aan of uit staat. Door tijdens het spelen op de Xbox-knop op de controller te drukken, krijgen spelers ook te zien of een game in FPS Boost-modus draait.

Digital Foundry heeft een test uitgevoerd met de vijf games. De resultaten zijn in onderstaande video te zien.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zelda: Skyward Sword komt naar de Switch

Molyneux-studio 22Cans heeft ontslagronde te verduren