in

Xbox-gebruikers werden afgeluisterd door Microsoft


Het spraakopdrachtsysteem van de Xbox One kan geactiveerd worden met het woord ‘Xbox’ waarna de gebruiker bijvoorbeeld ‘help’ toevoegt of zoals bij het Cortana-programma, ‘Hé, Cortana’. Het was al bekend dat de Xbox audio opneemt, maar dit gold niet voor onbewuste opnames.

“De meeste Xbox-gerelateerde zaken die ik mij kan herinneren gedaan te hebben waren overduidelijk onbedoelde activaties waarin spelers Cortana ‘nee’ vertelde omdat ze midden in een game waren en gewoon aan het converseren waren met hun medespelers,” aldus een freelancer die gewerkt heeft voor Microsoft.

Motherboard had al eerder geschreven over het feit dat Microsoft meeluistert met Skype, waarna het bedrijf als reactie een pagina aanmaakte waar de gebruiker de opnames kan zien en kan verwijderen naar eigen wens. Ook het privacybeleid werd geüpdatet met het volgende; “Onze verwerking van persoonsgegevens voor deze doeleinden omvat zowel geautomatiseerde als handmatige (menselijke) verwerkingsmethoden.”

Microsoft luisterde naar de audio-opnames om hun systeem te verbeteren maar hebben in een e-mail aan Motherboard verteld dat zij hiermee zijn opgehouden: “Wij zijn een aantal maanden geleden opgehouden met het beluisteren van audio-opnames die gemaakt zijn door de Xbox om onze producten te verbeteren. Wij vonden dat dit niet meer nodig was en hebben geen plannen om dit in de toekomst weer op te starten.”

Verder zegt Microsoft het volgende, “Van tijd tot tijd luisteren wij wel naar een aantal opnames die gestuurd worden van Xbox-gebruiker naar Xbox-gebruiker als er meldingen zijn dat deze onze servicevoorwaarden schenden. Dit doen wij om de Xbox-gemeenschap veilig te houden en is duidelijk aangegeven in de Xbox-servicevoorwaarden.”

Microsoft heeft hun privacyverklaring aangepast om de gebruiker meer duidelijkheid te bieden en zegt dat het al lang bekend is dat audio verzamelt en onderzocht wordt, hoewel het privacybeleid pas na het bericht over Skype is aangepast om te melden dat dit ook met menselijke verwerkingsmethoden gedaan wordt.

Microsoft sluit af door te zeggen dat ze altijd de gebruikers toestemming vragen voor het verzamelen van audiodata en dat zij vereisen dat de verwerking van deze gegevens aan de hoogste privacynormen in de wet worden gehouden en dat zij actief werken om meer transparantie te bieden richting de gebruiker.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Seizoen 12 van Rocket League start volgende week

Esmee in cosplay- Xena: Warrior Princess: Deel 2