in

Xbox-app voor je tv laat je straks games zonder hardware spelen


Dat meldt Xbox-hoofd Phil Spencer in de Decoder-podcast van The Verge. “Ik denk dat je dat binnen de volgende twaalf maanden gaat zien. Niets gaat ons daar van weerhouden.” Microsoft heeft de abonnementsservice Xbox Game Pass en laat gamers via xCloud ook spellen naar bijvoorbeeld smartphones streamen, maar een dergelijke constructie is in de toekomst dus ook mogelijk via een app op een smart-tv.

In hetzelfde gesprek laat Spencer weten te betreuren hoe de pre-orders voor de next-gen consoles zijn verlopen. “Zowel (Sony’s) Jim Ryan als ik – ik heb een hoop respect voor hem – betreuren hoe de pre-orders zijn verlopen. We hebben problemen op te lossen met onze vele consumenten, want ze kunnen niet aan ons product komen.”

Spencer vervolgt: “Dat zorgt ervoor dat we over nieuwe (reserverings-)modellen gaan nadenken. Bijvoorbeeld dat je een specifiek moment moet reserveren. Of mogelijk meer direct contact met de consument. We kunnen nog altijd de retailer als tussenpersoon gebruiken, maar het doel is om mensen meer helderheid te geven over wanneer ze aan een console kunnen komen. Het is iets waar we aan werken.”

Reserveringen voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S waren binnen enkele minuten allemaal vastgelegd. Op de dagen dat de consoles daadwerkelijk lanceerden, waren er niet of nauwelijks exemplaren in winkels te koop.

Tot slot laat Spencer weten dat hij het geweldig vindt om in de game-industrie te werken, maar dat het tribalisme bij fans – waarbij gamers fan zijn van een bepaald bedrijf en hopen dat een ander bedrijf faalt – het enige is dat er voor kan zorgen dat hij ooit stopt met dit werk. “Ik haat het. We hoeven anderen niet te zien falen om onze doelen te kunnen behalen.”

ps5 xbox series x

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bekijk gameplay van Cyberpunk 2077 op PS4 en PS5

Red Dead Online komt losstaand van Red Dead Redemption 2 uit