in

Microsoft is nu al bezig met nieuwe Xbox-consoles


Dat liet Liz Hamren, CVP of Gaming Experiences & Platforms bij Microsoft, weten.  “De cloud is de sleutel tot onze hardware en Game Pass, maar niemand moet denken dat we het maken van consoles aan het afbouwen zijn – we zijn het juist aan het versnellen. We werken al hard aan nieuwe hardware en platforms. Sommigen komen nog jaren niet uit. Maar terwijl we aan de toekomst werken, richten we ons nu op het brengen van de Xbox-ervaring naar meer apparaten, zodat we meer mensen kunnen bereiken.”

Hamren laat er geen twijfel over bestaan: “We blijven pc en mobiel uitbreiden, maar de console blijft onze belangrijkste ervaring. We willen de meest krachtige consoles in de wereld blijven leveren, apparaten die onze spelers de mogelijkheid geven jarenlang ongelooflijke games te ervaren, waaronder gameplay dat we ons nu nog niet eens voor kunnen stellen.”

Ondanks dat consoles belangrijk blijven, wil Microsoft cloud gaming naar televisies met internet brengen. Op die manier kunnen mensen Xbox-games zonder speciale hardware spelen. Hamren: “We werken samen met tv-makers om de Game Pass-ervaring in televisies met internet te bouwen, zodat je alleen maar een controller nodig hebt. Verder werken we ook aan losstaande streaming apparaten die aan de tv of monitor gehangen kunnen worden.”

Tot slot laat Hamren weten dat Microsoft overweegt te experimenteren met goedkopere Game Pass-abonnementen. Momenteel betaalt men voor een maand Game Pass 9,99 euro of 12,99 euro. “We moeten innoveren om onze games en services naar meer mensen te brengen. We onderzoeken nieuwe abonneemodellen voor Xbox Game Pass. “

Xbox Series X

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Deviation Games gaat samenwerken met PlayStation

Xbox onthult binnenkort mogelijk de aankoop van drie studio’s