in

Microsofts interne recensie van The Last of Us: Part 2 bejubelt de game


Het document werd gepubliceerd als onderdeel van de rechtszaak tussen Epic Games en Apple die vandaag begint. Het GGPD-team van Microsoft recenseert diverse games van concurrenten, ogenschijnlijk om daar lering uit te trekken. De recensie biedt een unieke blik op hoe bedrijven elkaars producten observeren.

The Last of Us: Part 2 zou volgens Microsoft “een nieuwe maatstaf leggen voor wat we hopelijk kunnen bereiken op de nieuwe generatie consoles.” Ook schrijft men: “The Last of Us: Part 2 is een zeldzame videogame waarin de kunst van het vertellen van verhalen in games vooruit wordt gestuwd. Dit weegt zwaarder dan of iedereen het wel ‘leuk vindt’, of plezier ervaart tijdens het spelen.”

De recensie prijst de game op verschillende vlakken, waaronder de graphics, hoeveelheid details en overkoepelende presentatie. “We stonden regelmatig paf van de kwaliteit van de graphics, iets dat tegenwoordig helaas niet vaak meer gebeurt.” 

Ook wordt het feit dat sommige secties van de game aanvoelen als ‘loopsimulaties’ geprezen. “Dat is misschien niet wat veel spelers verwachten, maar ze zijn erg goed gedaan en geven andere spellen – voornamelijk verhalende adventuregames – een doel om naar te streven qua dialogen, presentatie en ingesproken stemmen.”

De enige duidelijke kritiek in het artikel is gericht op de gevechten in de game – volgens de schrijver in kwestie zou Naughty Dog het niet voor elkaar krijgen om goede vuurgevechten in hun games te creëren. “Gelukkig past dat bij het overkoepelende thema van de game en wordt de speler zo gemotiveerd meer stealth te gebruiken.”

De volledige recensie is hieronder te lezen. Let op: er zitten enkele grote spoilers in over het verhaal van The Last of Us: Part 2.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Intel: ‘Chiptekort houdt nog jaren aan’

Red Dead Online, Psychonauts en meer naar Xbox Game Pass