in

Middag! – Pokémon Legends geen openwereldgame en GTA The Trilogy Remaster

Normaal ben ik er ‘s ochtends bij maar dat ging dit keer niet, dus bij deze: Middag! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

The Pokémon Company gaf meer informatie vrij over Pokémon Legends: Arceus in een reactie aan Kotaku. Journalist Mike Fahey trok zijn twijfels in hoeverre Legends: Arceus een openwereldgame gaat zijn. In een artikel van afgelopen vrijdag kaart hij uit hoe de Direct van afgelopen augustus over de game zijn twijfels creërden. Zo werd er in de video van de Direct gezegd dat “Het bruisende Jubilife Village de basis van je avonturen zal zijn”. Vanuit dit dorpje, wat vooralsnog het enige dorpje in de game lijkt te zin, begin je al je expedities en zal je daar terugkeren om de missies te voltooien bij NPC’s. Daarbij horen ook de nodige voorbereidingen.

Fahey ging reactie vragen bij The Pokémon Company en heeft daar ondertussen antwoord op: “Jubilife Village zal fungeren als een hub voor het overzien van beschikbare missies. Na het ontvangen van missies bereiden spelers zich voor om de open gebieden van het Hisui-gebied te verkennen. Zodra de missies voltooid zijn keren de spelers terug naar Jubilife om zich voor te bereiden voor de volgende opdracht.” Samen met de kaart die de gebieden in regio’s opdeelt, wordt de vergelijking met Monster Hunter en Xenoblade snel getrokken in het artikel. In hoeverre de game die formules achterna gaat of toch meer open wereld blijkt te zijn, is nog de vraag. Een ding is zeker: de game gooit de bekende formule flink op de schop.

Pokemon Legends: Arceus verschijnt 27 januari voor Nintendo Switch.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition is aangekondigd. Rockstar Games onthulde de remaster-trilogie middels een blogpost. De collectie bevat GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas en zal grafische verbeteringen hebben maar dezelfde look en feel als de orignele games te behouden. Er waren al eerder geruchten omtrent de trilogie. Die volgens insiders in Unreal Engine ontwikkeld is en door Rockstar Dundee ontwikkeld wordt.

De trilogie verschijnt ergens dit jaar voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X en S, Nintendo Switch, en PC. Ook verschijnen er ports voor mobiele apparaten. Volgende week zullen de bestaande ports van de drie games uit digitale winkels verdwijnen. Verdere details zijn niet bekendgemaakt, op een teaser na. Wat is jouw favoriete GTA van de drie? Daarbovenop: vinden jullie “The Trilogy The Definitive Edition” ook niet een scheve naam?

Deze week

Opzich een lekker weekje! Na het Nintedo festijn van vorige week wordt de console deze week alsnog gevuld met Ori: The Collection, A Little Golf Journey, en Crysis Remastered Trilogy. Laatsgenoemde zal zich ook een weg vinden naar PC en de andere consoles. Ook het interessante Disco Elysium krijg eindelijk een Xbox-release. Maar misschien wel het belangrijjkste van deze week: Back 4 Blood. De spirituele opvolger van Left 4 Dead is eindelijk hier! Ga jij ‘m halen?

Tot slot is er nog de persoonlijke tip van mij voor Jackbox Party Pack. Een tijdje terug deelde ik al een dealtje van de franchise met wat uitleg. In het kort: Jackbox Party Packs zijn collecties van 5 games per pack, waarbij slechts 1 persoon in bezit moet zijn van de game. Vervolgens kan de rest het spel meespelen via hun telefoon (of tablet) zonder download! Het zijn in principe party games. Tegenwoordig mogen we steeds meer mensen op visitie hebben, maar de pandemie heeft geleerd dat deze game ook prima online te spelen valt via een screenshare. In dat geval moet je de game wel op PC hebben.

Welke game krijg jij deze week op de deurmat?

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
10 maanden geleden

Deze week geen nieuwe games voor mij. Voorlopig ben ik nog wel zoet met Metroid Dread en nog steeds Demons souls (ik moet echt meer tijd hebben).

GTA op de switch lijkt me wel leuk, maar denk toch dat ik m links laat liggen.

Hoe is het trouwens met het claimen van review codes? Is dat een geslaagd experiment geweest?

Screenshot Sunday #29

Road Trip