in

Mijn dag op Gameforce 2023

Onlangs werd er een oproep de ether in gestuurd. Het was inside.gamer medelid aRc die op zoek was naar strijders voor tijdens Gameforce 2023. Dat klonk eigenlijk wel cool. Één vraagje? Wat is Gameforce precies?

Gameforce is een gaming beurs waar je de nieuwste spellen kan spelen, hardware, software en allerlei merchandise kan kopen en als je heel dapper bent zelfs aan een cosplay wedstrijd mee kan doen. Dat laatste is niet echt voor mij weggelegd, al zou ik nog wel een overtuigende 90s Kid van YouTube kanaal Atop The Fourth Wall neer kunnen zetten. “Extreeeeeeeeeeeeme!!!

Gelukkig was er een treasure map van beide eilanden.

Dit is verder geen review van de beurs, maar meer mijn ervaringen van de tijd die ik er heb doorgebracht. Is een review dan niet gebaseerd op je ervaring? Dat wel, maar ik heb amper wat gespeeld en voornamelijk wat rondgelopen en de sfeer in me opgenomen. Oh, en ik ben natuurlijk op zoek geweest naar aRc.

Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met deze bandjes.

Toen ik een paar dagen geleden mijn kaartje wilde kopen, zag ik dat er een duurdere variant was, waardoor je een uur eerder naar binnen mocht. Ook kreeg je er een goodie bag bij met een pet en een poster. Op zich wel geinig, al zal ik er weinig mee doen, maar het leek me meer handig met één spel in het achterhoofd. Super Mario Bros. Wonder zou namelijk te spelen zijn en met name daar verwachtte ik wel flinke rijen.

Deze rij was later op de dag echt een heel stuk langer.

Toen ik daar aankwam, stonden er maar twee mensen voor me, dus ik was nog redelijk vlot aan de beurt. Bij het spel aangekomen, stond er iemand bij die even wat basis dingetjes uitlegde. Met de besturing was ik natuurlijk al lang bekend, maar er waren toch een paar dingen die nieuw waren die ik anders gemist had.

Wat!? Toadette is awesome en supercute.

Het spel zag er echt prachtig uit. Het had ook meer nieuwe mogelijkheden dan ik verwachtte. Hiervoor had ik totaal geen interesse om het aan te schaffen, maar na het gespeeld te hebben was ik volledig om. Erg veel zin in!

Gelukkig staat mijn Switch thuis op engels ingesteld.

Daarna heb ik een tijdje rondgelopen om te kijken wat er nog meer te doen was. Er was genoeg te spelen, maar het waren vaak óf dingen die me niet zo interesseerde, óf die ik thuis al had. Maar je zag ook wat arcade games en een hoek met retro spellen, dus er was voor iedereen wel wat te vinden.

Bij de PlayStation booth kon je vier van de meer recente PS5 titels spelen , maar helaas geen Spider-Man 2.

Die drum game rechts lijkt me wel grappig om eens te spelen.

In deze ruimte stonden allerlei oudere spellen opgesteld als Tekken 3 en Super Mario Kart.

Ondertussen begon ik een beetje trek te krijgen, maar ook daar was aan gedacht, want er was genoeg te krijgen.

Gamer food for gamers.

Ik besloot om twee hotdogs te halen. Ze hadden twee varianten, een classic en een spicy. Ik heb er van elk eentje genomen en die waren zeker niet verkeerd. Ondertussen kon ik op mijn gemak een beetje rondkijken en dan zie je dat sommige cosplay outfits toch wel heel mooi in elkaar zitten. Ik kan me niet voorstellen hoeveel werk daar soms in moet zitten. Wat ik me ook niet kon voorstellen, was hoe ze het daar uithielden. Ik had zelf alleen maar een shirt aan en ik vond het daar al warm.

Aan tafel!

Nadat ik weer helemaal was opgeladen, ben ik maar eens richting de merch afdelingen verhuisd. Ook daar was een behoorlijk aanbod in. Natuurlijk waren er t-shirts en Funko’s, maar ook art prints, wapens gebaseerd op games en anime en andere soorten hebbedingetjes.

Je kan nooit genoeg nerdgear hebben.

Bij bovenstaande stand vond ik een mooie Elden Ring hoodie, maar helaas hadden ze die niet in mijn maat. Later kwam ik ‘m ergens anders nog tegen in de juiste, maar toen ik ‘m wilde afrekenen, bleek er een tandje van de rits te ontbreken, waardoor ik ‘m maar niet gekocht heb. Wel goed van de verkoopster dat ze ‘t spotte en zo netjes was om het te melden.

In het midden lag een Saw Cleaver van Bloodborne, die zag er wel tof uit.

Onderweg naar mijn volgende doel liep ik voor de zoveelste keer langs een meisje dat frisdrank verkocht. Ik had alleen nooit iemand wat bij haar zien kopen, dus ik dacht ik start even een kort gesprek met haar en koop een flesje, want ze stond daar nogal moederziel alleen, terwijl iedereen om haar heen liep. Opgefrist ging ik verder.

Naast Super Mario Bros. Wonder was er nog een spel dat ik even wilde uitproberen, namelijk Sonic Superstars. Ik ben nooit de grootste fan geweest van de blue blur, maar nu had ik mooi even de kans om te kijken of dit deel mij zou weten te pakken. En het antwoord iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissss…. Nee. Het zag er weer leuk uit, zoals de meeste andere Sonic games, maar er is toch een bepaalde disconnect waardoor het me niet zo trekt. Op zich wel jammer, maar het is niet anders. Anders dan bij de nieuwe Mario game, mocht ik hier geen foto van maken. Daar kwam ik achter nadat ik van een klein afstandje een foto had gemaakt van de booth, maar toen ze dat zagen werd me vriendelijk verzocht die te verwijderen.

Die linker heb ik weleens van gehoord.

Maar wat zou een gaming beurs zijn zonder influencers? Geen idee, want dat boeit me echt voor geen meter, maar er stonden hele rijen voor. Ik had ook nog een foto gemaakt van een panel met drie (waarschijnlijk) bekende Twitch spelers, maar die was zó onscherp dat ik die maar achterwege laat. Daarvan gesproken, er zitten wel meer foto’s tussen die helaas wat minder scherp waren dan de bedoeling was. Daarvoor excuses.

Zelfs de politie was aanwezig met een… game?

Al met al? Zeker een geslaagde beurs. Zoals al wel duidelijk is was het niet allemaal voor mij, maar dat hoeft ook niet. Ik heb er mijn plezier uitgehaald. aRc ben ik helaas niet meer tegengekomen, maar ik wil hem toch bedanken voor de suggestie. Ik denk niet dat ik hier anders naartoe was gegaan, maar ik zie mezelf volgend jaar er wel weer bij zijn. Tot dan!

“Maar Rob, je zal toch wel wat gekocht hebben daar?” Ghehehe, dat klopt, al is het niet zo heel erg veel. Al mijn aankopen komen van één stand, Press-Start Games. In een road trip artikel heb ik het een keer over ze gehad en ik vond het leuk dat ze er waren, want hun winkel ligt drie uur rijden bij me vandaan, dus daar kom ik niet bepaald dagelijks langs. Fijn dat ze een keer wat meer mijn kant op wilden komen. Ik had sommige items natuurlijk via hun webshop kunnen bestellen, maar ik vind wat menselijke interactie altijd meer hebben.

Zo heb ik een drietal oudere anime dvd’s gekocht die me wel tof leken. Wat dat betreft ben ik een casual fan op dat gebied. In de jaren ’90 heb ik best wat films bij de videotheek gehuurd, maar daarna heb ik daar niet veel meer mee gedaan.

Record Of Lodoss War ben ik altijd erg benieuwd naar geweest.

Ook zag ik voor relatief weinig geld een PlayStation Classic liggen. Niet nieuw natuurlijk, maar de doos zag er erg goed uit en ik wilde deze altijd nog een keer hebben.

Jeuj, ik heb eindelijk één van de minst populaire classic mini consoles!

Maarrrreeeeeeeeeeee… Daarmee was het nog niet gedaan. In het ‘Wat spelen we’ topic van afgelopen vrijdag had ik het erover dat ik het grootste gedeelte van het weekend van huis zou zijn. Vandaag wilde ik namelijk weer eens naar Joydo gaan, de game shop waar ik een half jaar geleden een artikel over had geschreven toen ze hun nieuwe winkel openden. Na ruim vier uur op Gameforce rondgelopen te hebben, had ik het wel een beetje gezien. In principe was ik al halverwege richting die winkel, aangezien het bij mij vandaan ongeveer dezelfde kant op is. Ik zou ook nog makkelijk ruim voor sluitingstijd aankomen, plus het zou aardig wat benzine schelen. Ik besloot dus mijn weekendplannen te combineren en om half twee zat ik in de auto richting Dieren. Daar aangekomen had ik nog een paar uur de tijd om op mijn gemak rond te lopen en ik ben dan ook weer meer dan geslaagd.

Zo had ik op hun webshop deze twee japanse PSP games gezien waar ik de box art wel erg mooi van uit vond zien.

Links een Vanillaware game en rechts Final Fantasy en Dragon Quest in één game.

Ook vond ik nog een paar japanse Nintendo spellen. Met name die van Wario World vind ik er erg tof uitzien.

De japanse Gamecube doosjes zijn een stuk kleiner dan bij ons.

Ik heb wel vaker gezegd dat Cammy mijn favoriete Street Fighter is om mee te vechten. Haar moveset is erg goed en ze beweegt lekker vlot. Daarbij ziet ze er ook nog eens goed uit. Dit poppetje had ik al vaker naar gekeken, maar ik heb ‘r nu toch maar eens meegenomen, ook al heeft haar outfit niet de normale kleuren. #Cammy4Life

Spin Drive Smasher!

Ik had al een paar Popup Parade figuren van Fairy Tail’s Erza Scarlet, maar er ontbrak nog een Lucy Heartfilia. Dat ‘probleem’ is hierbij opgelost.

Die gaat mooi op de plank naast de andere Popup Parade dames.

Kunstschilder1987 had laatst een paar screenshots van Wallachia: Reign Of Dracula. Dat spel heb ik zelf ook en ik had deze soundtrack er al vaker zien liggen. Misschien niet iets dat ik vaak zal opzetten, maar ik vond het gewoon tof om te hebben.

Echt een prachtige hoes.

Herinner je je die drumgame op Gameforce nog? Blijkbaar is daar dus een versie van voor de Switch, inclusief trommel en stokjes, al is het wel een stuk kleiner dan de arcade kast en zal het waarschijnlijk niet helemaal dezelfde ervaring zijn. Afijn, we gaan het zien.

We have drum game at home.

Afijn, hartstikke bedankt voor het slikken van mijn onzin en game on!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

10 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Wat spelen we dit weekend? 7 en 8 oktober

Screenshot Sunday #125