in , ,

Mijn Games van 2021

Dit jaar was anders dan andere jaren, ik had een verlanglijstje die ik stil heb afgewerkt, ook dankzij LG Ultragear , want  ik had genoeg steam te goed gewonnen.  En  ook dankzij de coupons van Epic zodat de prijs die betaald uiteindelijk meevalt. 

Mijn game die het verassend is , is Deathstranding , de gameplay en het verhaal is zo anders dan andere games en de scenes zien er prachtig uit, dat je gewoon geniet van de scenery. Alleen ik heb het nog niet uitgespeeld dus weet nog niet of het fantastisch is.

Mijn andere game waar ik gek genoeg veel lol in heb is Fall Guys ,, het is heel kinderachtig maar voor een noob zijn de speelvelden nog best moeilijk en af en toe pest pittig. Bovendien maakt deze game met zo vrolijk vanwege de sfeer. Dit is een game voor even tussendoor, 

Star Trek The Fallen Order vond ik een beetje tegenvallen, de puzzels zijn wel leuk maar de gameplay is elke keer hetzelfde. ook snapte ik het ruimteschip niet waar je elke keer terug in moest komen. Waarom kon je gewoon niet een wereld kiezen., ik heb het helaas niet uitgespeeld omdat de rode wereld te moeilijk voor me werd.  

Doom Eternal viel een beetje tegen , de omgevingen zijn prachtig maar de gameplay elke keer hetzelfde , bovendien was het gangetje gangtje in doom 1 op  1 of   andere manier leuker. Ook al zitten er veel meer spel elementen in, toch kan deze game me niet betoveren en is alleen leuk als je in een bepaalde sfeer bent. 

AC  Vahalla was in het begin makkelijk te spelen maar hoe verder je kwam hoe moeilijker het werd op een gegeven moment zat ik vast in Noorwegen en kwam niet voorbij de eindbaas. Mijn neefje heeft het een tijdje gespeeld en kwam uiteindelijk in Engeland terecht,  maar de vijanden waren te moeilijk voor mij om verder te spelen. De sfeer wel leuk alleen het uitvinden en doen is elke keer hetzelfde op een gegeven moment.  Ubisoft heeft nog steeds niet een duidelijk structuur wat je allemaal kan doen en welke taken je moet afwerken, het is zelfs zo zodat je niet taken kan overslaan om verder te komen. 

AC Oddesey begon mij te vervelen, de openings scene was fantastisch en beloofde veel maar uiteindelijk zit je vast op een eiland en moet om verder te komen alle taken uitvoeren, die weer chaotisch op een map staat.  Uiteindelijk soldaat ben ik nog niet geworden, wat ik nog steeds hoop. 

Watch dogs Legion Was een game waar ik niet verder kwam dan het hoofdkwartier in de pub. Als ik in de stad liep op 1 of andere manier was mijn gameplay zo gewelddadig dat ik elke keer de politie achter me aan had zitten, wat gaat vervelen. 

In het begin van het jaar had ik COD Cold War gekregen en wat ik heb de game gespeeld met bots. Ik heb het eigenlijk nooit tegen live vijanden gespeeld omdat ik gek genoeg niet goed genoeg ben. Het geheim van de game spelen is dat alle mappen gaat leren kennen en de betere punten herkend waar je de vijand kan verassen. 

De gratis multiplayer van Halo kan me bekoren alleen mijn probleem met live spelers is dat zo snel dood ben . De mappen begin ik al te herkennen en nu is een kwestie van uren erin stoppen om te kunnen gamen. 

Ik heb de gratis Overwatch gespeeld die tot het eind van het jaar geldig is, maar in mijn  herinneren was het een leuke game, maar het in het echt viel me het zo tegen, dat ik na paar potjes al gestopt ben. De spelers lijken te goed en ik als soldier heb opeens een minder effectief wapen dan een jaar geleden. 

F1 2020 heb ik helemaal kapot gespeeld,. ik probeerde net zo snel zijn als Max in de kwalificatie maar het scheelde meestal wel 3 seconden of meer.  Het was een goede game ter voorbereiding van de live wedstrijden en kwalificaties op tv. Want je herkend de punten waar de rijders anders doen dan wat jij doet, zo miste ik af en toe de apex , terwijl de profs die niet missen. 

Star Wars Squadrons heb ik gekocht voor 5 euro en de gameplay valt ook al ben ik in het begin , best tegen en heb nog niet de epische gevechten als in battlefront 2. Misschien komt dat nog in de singleplayer missie. Je schijnt deze game eigenlijk te moeten spelen met een VR bril. 

Voor mij was 2021 een prachtig game jaar maar helaas ben ik niet zo goed in gamen , dan toen ik nog jonger was, en ben ik minder flexibel en trager in het reageren. 

 

 

 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.2/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael-Raymond-Clayton
7 maanden geleden

Mooi verhaal, hoor. En wel opvallend dat je moeite had met AC Valhalla en niet met F1 2020. Bij mij was het net andersom. Zo zie je maar. Wel balen dat je merkt dat je skills wat afnemen. Hopelijk blijft het nu stabiel!

Rainking
7 maanden geleden

Ik had in het topic ‘Eindejaarslijstjes’ al mijn favorieten genoemd. Die sla ik nu lekker over, om even te kunnen praten over een paar andere spellen waar ik me goed mee vermaakt heb dit jaar.

  • Ys IX: Monstrum Nox

Ys VIII: Lacrimosa Of Dana was een redelijk populair spel. Ik had ‘m al wel, maar ik moest er nog steeds eens voor gaan zitten. Het vervolg viel me in eerste instantie tegen, maar na een paar hoofdstukken kreeg het me toch te pakken. Het is een verhaal met een mysterie en daar ben ik altijd wel voor te porren. Toen ik eenmaal kon spelen als Raging Bull, heb ik daar mijn main van gemaakt. Zij heeft een wapen dat ver reikt en dat komt regelmatig goed van pas. En ze ziet er gewoon tof uit.

  • Guardians Of The Galaxy

Ik vind de Marvel films erg leuk, maar wat ik nog nét wat leuker vind, is de comic serie uit 2008 door Dan Abnett en Andy Lanning. Toen ik de trailers van dit spel zag, herkende ik elementen van die reeks, dus ik werd erg enthousiast. Het spel zelf stelt niet teleur. De karakters zijn bijna constant aan het ouwehoeren. Er wordt geen tekst herhaald en als je door de films een beetje bekend bent met de karakters, dan voelt het redelijk vertrouwd aan. Ik vond het al jammer dat Cosmo maar een kleine rol had in de eerste film, maar gelukkig wordt dat hier wat meer recht getrokken. Af en toe lig ik helemaal dubbel door het gekibbel. Binnenkort wil ik de Guardians Of The Galaxy (2008) omnibus weer eens lezen. Geweldig boek!

  • The Forgotten City

Zo af en toe kijk ik bij de pre-orders van Nedgame om te zien wat er in de toekomst nog aan zit te komen. The Forgotten City was één van de spellen waar ik wel interesse in had. Toen kwam Inside Gamer een paar maanden geleden opeens met een lijst game codes met de ‘eis’ dat er een review over de verkregen game geschreven zou worden. Ik beschouw mezelf nou niet per sé als iemand met een groot analytisch vermogen en ik heb er even over gedaan, maar ik heb er uiteindelijk toch een review over geschreven. Ik heb me heel goed met het spel vermaakt. Ook dit is een mysterie dat je moet oplossen, maar dan verwerkt in een Groundhog Day sausje. Als ik me niet vergis, heb ik het uiteindelijk een 8 gegeven. Ik sluit ook niet uit dat ik het ook nog eens een keer fysiek voor de PS5 koop. Perfect? Nee. Goed? Zeker te weten!

  • Ratchet & Clank: Rift Apart

Ik had gehoopt dat dit mijn favoriete spel van het jaar zou worden. Dat is het uiteindelijk niet geworden, maar ik heb me er opperbest mee vermaakt. Ja, het is veel van hetzelfde, maar net een beetje anders. Er zijn minder planeten dan bij voorgaande spellen, maar de gebieden zijn wel wat groter. En ja, de typische Ratchet & Clank humor weet altijd wel een glimlach op mijn gezicht te toveren. Wat dat betreft maakte ik me allerminst zorgen. A Crack In Time zal voorlopig wel mijn favoriete deel blijven, maar Rift Apart kwam nog best dicht in de buurt.

  • Lake

Jij bent Meredith Weiss. Je vader, een postbode in het dorp waar je bent opgegroeid, is op vakantie met je moeder en je hebt beloofd zijn werk twee weken over te nemen. Je gaat met je bezorgbusje op pad en tussen de bezorgingen van brieven en pakketjes door, raak je aan de praat met de inwoners van Providence Oaks. Ja, er zit daadwerkelijk een verhaal in en het is van invloed op je toekomst. Je verwacht het niet, maar dit is een nederlandsche productie. De voice acting is erg goed en voor zover ik kan oordelen, zetten ze het idee van een kleine amerikaanse gemeenschap goed neer. Het is alleen jammer dat het spel nogal stottert op mijn Xbox One S. Mogelijk loopt het soepeler op de PC via Steam. Daar kun je sowieso een demo proberen.

  • Scarlet Nexus

Dit spel is vaaaaaaaaaaag! Toen ik de demo probeerde, was ik verre van onder de indruk, maar ik heb toch de gok genomen en het spel gekocht voor de PS5. Ik heb ‘m nog niet uitgespeeld, maar ik heb er al zoveel gave uren in gestoken. Ik had het niet verwacht. Aan het begin kun je kiezen tussen twee karakters. Mocht ik het nog uitspelen, dan wil ik de andere nog eens proberen, want de verhalen zijn niet precies hetzelfde.

Laatst bewerkt 7 maanden geleden door Rainking
Rainking
7 maanden geleden

“Voor mij was 2021 een prachtig game jaar maar helaas ben ik niet zo goed in gamen , dan toen ik nog jonger was, en ben ik minder flexibel en trager in het reageren.”

Ik moest toch even twee keer kijken of ik dit niet zelf geschreven had. Ik dacht dat ík de echte n00b was, maar blijkbaar heb ik toch een speler gevonden die slechter is dan ik. I salute you.

Fall Guys heb ik kort gespeeld toen het net uit was, maar best om moeten lachen. Af en toe is het gewoon chaos. Ik heb één keer gewonnen en toen ben ik geloof ik meteen gestopt, hahaha.

Ik hoop dat Fallen Order een Star Wars spel moet zijn en niet één van Star Trek, anders heb ik het verkeerde spel gespeeld, lol. Die vond ik zelf erg gaaf. Twee keer geplatinum’d dit jaar, zowel op de PS4 als de PS5.

Doom Eternal vind ik lastig. Ik speel graag op mijn gemak en dat kan met dit spel niet, dus als ik daar verder mee wil komen, dan zal ik echt moeten oefenen.

Squadrons is wel cool in VR. Moet ik eigenlijk weer eens opstarten.

Welke game heeft je dit jaar geraakt?

Wat spelen we dit weekend? 25 en 26 december