in , ,

Mijn top jaar 2021

HET BEGON IN 2020
Zoals de meesten zich nog wel zullen herinneren is mijn gezondheid niet mijn sterkte punt. Ik heb een shocking lange lijst van chronische, degeneratieve aandoeningen. Die spiraal naar beneden is een constante maar door pijn en uitputting is er 1 lijn die omhoog gaat en dat is mijn gewicht. Ik ben ruim 30 kilo te zwaar en in september 2020 zou ik daar iets aan gaan doen.

“He flapdrol, dit is een gaming site, wanneer ga je lullen over video spelletjes!”

“Dit is relevant, stay with me.”

In augustus zag ik iets over intermittent fasting en dook in de wetenschap die er achter zit en besloot na een maand onderzoek te starten met de OMAD variant. Dit staat voor One Meal A Day oftewel 1 maaltijd per dag. Yep dat is ‘t, 1 warme maaltijd en verder koffie, thee en fris zonder suiker.

Na 3 dagen voelde ik mij al veel beter en na een maand was mijn bloeddruk normaal en konden de bloeddrukverlagende pillen weg. Door het jaar heen nam ik afscheid van de helft van mijn reuma medicatie, apneu apparaat, pijnstillers en injecties voor de botontkalking. De astma, alle reuma soorten, mijn botmassa en rino sinusitus zijn allemaal enorm verbeterd, dagelijkse spierkrampen, apneu en te hoge bloeddruk zijn weg/uitstekend wat resulteert in minder vermoeidheid en pijn en kan ik dus weer meer gamen.

“Eindelijk het gaat over gamen”

GAMEN
Oja, ik ben ook 30 kilo afgevallen en heb geen overgewicht meer. Uiteindelijk heb ik nog wel het nodige maar het verschil is enorm.

“Bro, gamen….?”

En zodoende ben ik dus na wat nieuwe ps5 games lekker in games van mijn PS4 gedoken om die opnieuw, zonder die waas van pijn en vermoeidheid, en het was glorieus. Het moeilijkheidsniveau kan een tikkie omhoog en veel was weer als nieuw voor mij, heerlijk!

Verder enorm genoten van Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank, Maffia 1 Definitive Edition, Dreams (ik word er steeds handiger in), Kena; Bridge of Spirits en Guardians of the Galaxy. Momenteel zit ik lekker diep in Immortals Fenyx Rising die mij enorm verrast en zeker de 16 euro die ik er voor betaald heb waard is.

Kortom het was een top jaar en komend jaar is er enorm veel moois om naar uit te kijken. Horizon Forbidden West zit al in de voorbestelling maar ook God of War en Gran Tourismo wil ik graag gaan spelen. En mocht de next gen van Cyberpunk 2077 goed zijn dan stof ik dat kreupele gedrocht af om te zien of de game speelbaar is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DarkraverX
DarkraverX
1 jaar geleden

Ik las zo snel dat ik *intermittent fisting* las, dacht in 1e instantie….. zit ik wel op de juiste site. 😀 

AgeQned
AgeQned
1 jaar geleden

Lekker artikel leest lekker weg. Mooi dat het een stuk beter met je gaat.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik kan me je artikels goed herinneren en ondanks dat je altijd al veel plezier in het gamen hebt gehad, klinkt het alsof je er nu nog meer van kan genieten. En waarschijnlijk ook van andere dingen.

Fijn dat je zo’n top jaar hebt gehad en dat je veel dingen van de positieve kant lijkt te bekijken, ondanks dat er dingen in je leven zijn die minder tof zijn.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Super dat het OMAD je zo goed geholpen heeft. Ga zo door! Leuk artikel ook verder. Het ga je goed Tielo. Keep it up en op dat 2022 je nog verder brengt!

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Ik ben sinds kort begonnen met stoppen met eten na 9 uur savonds. Ik snackte te veel en het is algemeen bekend dat tot kort voor het slapen gaan eten niet goed is.

Dus voornamelijk om mn slaap te verbeteren ben ik daaraan begonnen. Ik merkte hoe snel je lichaam eigenlijk went aan andere eetpatronen. Alleen de eerste paar dagen ff pittig.

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Erg boeiend dit. Ik ga hier nog even berder in duiken. Fijn dat je dit platform ook gebruikt voor het delen gezondheidsonderwerpen. Mag dan wel een game community zijn, maar je lichaam is net zo belangrijk.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Allereerst goed om te lezen dat je gezondheid zo vooruit is gegaan. Super! Ik ben een poos geleden ook veel gaan lezen over OMAD en over keto etc. Voor mij werkte het helaas minder: vermoedelijk omdat ik die ene maaltijd zo ging bunkeren dat ik per saldo toch niet minder calorieën binnenkreeg… Dan werkt het niet natuurlijk. Ook in sociaal opzicht vond ik het lastig om niet mee te lunchen bijvoorbeeld. Hoe leg je dat je kinderen uit als je niet wil dat ze een eetstoornis gaan ontwikkelen? Maar fijn dat het jou wél goed helpt!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Dank voor je uitgebreide reactie! Ontbijt sla ik al jaren over. Geen problemen mee. Lunch kan ik ook vrij bescheiden houden, maar dat diner… Maat houden blijft lastig. Maar goed, misschien toch maar weer eens serieuzer mee aan de slag dan. Wat ik zelf het grootste voordeel van OMAD vond was dat ik geen tijd meer kwijt was met lunchen, boodschappen doen voor de lunch, bedenken wat ik wilde lunchen… Super efficiënt!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Michael-Raymond-Clayton
Dokter Caspari
1 jaar geleden

Mooie tekst tielo!

Heel erg fijn om te lezen dat het voor de verandering een keer wat beter gaat met jou en je ziektebeeld. Het is je van harte gegund kerel!

De tekst is weer lekker toegankelijk geschreven, heb het in 1 ruk doorgelezen! Een goed 2022 gewenst!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Dokter Caspari
Dokter Caspari
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Ben trouwens Benjaminben op IG. Maar die naam mocht ik niet meenemen :p maar misschien wist je dit ook wel.

Screenshot Sunday #38

Gratis Game: Salt and Sanctuary (verlopen)