in ,

Mijn verwachtingen voor de Nintendo Direct vanavond

Op Power Unlimited heb ik vanochtend een uitgebreid artikel geplaatst over wat ik van de Nintendo Direct vanavond (om 23:00 uur) verwacht! Het hele artikel is hier te lezen.

Enkele quotes:

“Tja, de tweet van Nintendo zegt het al: we kunnen sowieso nieuws rondom Super Smash Bros. Ultimate verwachten. Dat betekent op zeker een nieuwe vechter voor de tweede Fighters Pass, al is het de vraag om welk personage het gaat. Min Min uit Arms was het eerste personage van de tweede uitbreiding, Minecrafts Steve de tweede en Sephiroth uit Final Fantasy 7 de derde. In principe is elk gamepersonage ooit uitgevonden een mogelijke kandidaat, of het nou uit een Nintendo-game of een compleet ander spel komt. Doomguy is een mogelijke optie, Crash Bandicoot ook. Veel gamers hopen dat Nintendo en Microsoft na de verschijning van Banjo en Kazooie en Steve nog een dealtje hebben gemaakt voor de Master Chief. Het lijkt haast onmogelijk om je voor te stellen, Master Chief in Smash, maar het zou wel een aankondiging van jewelste zijn…

Verder zijn updates voor games die al aangekondigd zijn en de komende maanden verschijnen logisch, en waarschijnlijk bestaat het leeuwendeel van de Direct uit nieuwe gameplaybeelden van dergelijke games. Nintendo wil immers de aandacht op spellen leggen die binnen niet al te lange tijd te koop zijn, en je helemaal lekker maken zodat je graag de komende maanden geld naar ze overmaakt. Dat betekent dat het wel heel gek moet lopen als we niets van de aankomende RPG Bravely Default 2 (releasedatum 26 februari), Monster Hunter Rise (releasedatum 26 maart) en New Pokémon Snap (releasedatum 30 april) gaan zien – al kan het ook dat Nintendo dat laatste bewaart voor een presentatie die de verjaardag van Pokémon op 27 februari viert. Super Mario Galaxy 2 zou als een soort van DLC voor Super Mario 3D All-Stars uitgebracht kunnen worden, al zien we Nintendo dat spel net zo goed voor de volle mep op de eShop zetten. Heel misschien krijgen we zelfs eindelijk wat te zien van Bayonetta 3, al is dat een pure gok – we hebben geen idee hoe ver de ontwikkeling van die game is gevorderd.

Er zal ook ruimte zijn voor nieuwe aankondigingen. Het zou goed kunnen dat Nintendo ergens in de eerste helft van dit jaar nog een zelfgemaakte Switch-game uit wil brengen, maar wat dat kan zijn blijft giswerk. Fans zitten al een tijdje te hunkeren naar een nieuwe Mario Golf, en de tijd is ook rijp voor een nieuwe Kirby-game, maar de kans is minstens zo groot dat het iets is wat we totaal niet aan zien komen. Dat behandelen we liever bij de hoopvolle verwachtingen verderop in deze blog. De aankondiging van een nieuwe Nintendo-game is in ieder geval een inkoppertje: het bedrijf begrijpt ook wel dat het iets compleet nieuws moet laten zien om fans blij te maken. Of het een aankondiging is die je graag ziet, is de tweede vraag.

De tijd is ook rijp om mensen weer lekker te maken voor Nintendo Switch Online. Misschien kunnen we weer een gratis game in de trant van Tetris 99 of Super Mario Bros. 35, maar dan gebaseerd op Zelda verwachten. Het zou ook niet verkeerd zijn als Nintendo een nieuwe console bij de retrogames toevoegt – de Game Boy of, als het even kan, de Nintendo 64 bijvoorbeeld.

Tot slot kunnen we vast ook wat aankondigingen van nieuwe third-party games verwachten. Onlangs lekte al uit dat The Great Ace Attorney Chronicles er aan komt, met daarin twee games die eerder niet buiten Japan zijn verschenen: The Great Ace Attorney en het vervolg. Ook viel uit een leeftijdsclassificering te herleiden dat Tales from the Borderlands naar de Switch komt. Het is al bekend dat Crash Bandicoot 4 naar de Switch komt, dus een nieuwe trailer lijkt logisch. Dusk Golem, de Resident Evil-ingewijde die het vaak bij het rechte eind heeft, roept ook al tijden dat Capcom aan een nieuwe Resident Evil Revelations voor Switch werkt, die misschien een nieuwe subtitel krijgt. Dat zou een mooie aankondiging voor deze Direct zijn. Hollow Knight: Silksong is technisch gezien dan wel een indiegame, maar qua aanzien is hij groot genoeg om in een reguliere Direct langs te komen. Eindelijk een releasedatum voor die langverwachte game zou dan ook zomaar mogelijk zijn. En wie weet, misschien heeft Nintendo nog wel een grote third-party game in de trant van The Witcher 3 of Overwatch klaar staan. Zouden we bijvoorbeeld eindelijk Grand Theft Auto 5 op de hybride console kunnen verwachten? Dat is misschien een beetje te ver gezocht, en dat brengt ons bij…”

Het hele artikel met nog veel meer voorspellingen kun je hier lezen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Snuivert
Snuivert
2 jaren geleden

Metroid Prime 4-beelden zijn voor mij de grootste wens en zouden mij het broekje zeker doen bollen.

Bayonetta 3-beelden zullen ongetwijfeld hetzelfde doen. No More Heroes 3 ook wel benieuwd naar.

BotW-sequel natuurlijk al helemaal. Tja. We zullen het zien, maar als deze titels toevallig allemaal langskomen, dan wordt het w.m.b. een interessante avond.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden
Antwoord aan  Snuivert

Ik gok dat er precies 0 (of misschien 1 – NMH3 niet meegerekend) van die titels voorbij gaan komen, maar ik hoop dat ik het mis heb! XD

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
wiebeamalur
wiebeamalur
2 jaren geleden

Geef mij een port van Xenoblade X en ik ben al helemaal tevreden!

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Ik ben een beetje bang dat veel mensen te hoge verwachtingen zullen hebben (misschien incl. ikzelf). Het draait immers om al uitgebrachte games en games voor Q1 & Q2 2021.

Zelf hoop ik in ieder geval zelf op Zelda, Donkey Kong, 2D Metroid en Bayonetta, maar ook dat is waarschijnlijk te hoog gegrepen voor 1 Direct. (Pokémon krijgt waarschijnlijk een eigen Direct, zoals altijd.)

Ik kan in ieder geval niet wachten!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door PietS.
El hunterr
El hunterr
2 jaren geleden
Antwoord aan  PietS.

Zeker weten ! Ook hoge verwachtingen hier, maar om eerlijk te zijn maakt het me niet zoveel uit. Er is altijd wel iemand blij met de games die aangekondigd worden 🙂

RuanMoleman
2 jaren geleden

Er doen ook geruchten de ronde over een Mario Kart maar dan meer a la Super Smash Bros., dus meer een crossover-kart game en dat zie ik wel zitten.

Verder nog wel vrij realistische verwachtingen Michel!

Ik zie veel mensen die een Switch Pro-aankondiging verwachten of hopen maar dat lijkt me heel stug, zo even in en direct. Maar ach, met Nintendo weet je het nooit

Snafu9
Snafu9
2 jaren geleden

Misschien krijgen we ook nog wel de aankondiging voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Het is al bekend dat deze voor de Switch moet uitkomen en dan het in het 2de kwartaal van dit jaar verschijnt. Geen betere promotie voor deze game dan in een Nintendo Direct.

FakkaWimpie
FakkaWimpie
2 jaren geleden

Ik blijf hopen op die Switch-port voor Persona 5!

Welke tv-serie kijk je op dit moment?

Leesvoer voor gamers