in

Minecraft Earth gaat in juni definitief offline


De game verscheen in oktober 2019 in Early Access-vorm en is wanneer hij offline gaat dus iets meer dan anderhalf jaar speelbaar geweest. In een statement laat Microsoft weten dat het spel niet het beoogde succes is geworden, mede door het coronavirus. Het spel draait immers om vrij rond bewegen en samenspelen, “twee dingen die bijna onmogelijk zijn in de huidige globale situatie”.

Minecraft Earth is beschikbaar op iOS en Android en is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar laat spelers dingen bouwen in een augmented reality-wereld. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en men kan blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen.

Er is inmiddels een laatste update voor de game uitgegeven, waarmee alle microtransacties die met echt geld gekocht kunnen worden zijn verwijderd. Ook de wachttijd voor het craften is naar beneden gegaan. Op 1 juli ontvangen mensen het in-game ruby-bedrag in Minecoins, die vervolgens in de Minecraft Marketplace gebruikt kunnen worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Frostpunk, Surviving Mars en The Crew 2 staan nu op PlayStation Now

Horrorgame The Medium getoond in uitgebreide gameplaytrailer