in

Minecraft-map visualiseert lockdown


De map, genaamd Blockdown Simulator, is gemaakt door ontwerp- en innovatiebedrijf AKQA en is onderdeel van de steun aan de VN en partner Heart 17, zo meldt ontwikkelaar Mojang. Mojang benadrukt dat de map geen volledig accurate simulatie is van hoe een lockdown en virusverspreiding werkt, maar wel een goede manier betreft om het scenario te visualiseren.

In de map verspeidt een zombievirus zich langzaam onder dorpsbewoners. Daarbij kunnen spelers kiezen tussen drie scenario’s: free for all, quarantaine en lockdown. Wie ervoor kiest om te observeren, kan ook vanuit een centrale toren in het dorp hendels overhalen en zien hoe scenario’s uitspelen. Zo kunnen er extra zombies worden geplaatst of deuren worden gesloten.

Spelers kunnen er ook voor kiezen om als arts te fungeren in het ziekenhuis en daar Zombie Villagers helpen genezen op Zombie Intensive Care Units. Om het daadwerkelijke gezondheidssysteem na te bootsen is er per intensive care unit plaats voor één bewoner. Spelers moeten gouden appels verdelen om patiënten te genezen.

Blockdown Simulator is nu gratis te downloaden voor Minecraft Java Edition.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WWE 2K21 wordt niet ontwikkeld

The Last of Us: Part 2 en Ghost of Tsushima ontvangen nieuwe releasedata