in , , , ,

Mini review : Evil Dead Rise

 

Toen ik in 2018 hoorde dat Ash vs Evil Dead gecanceld was en Bruce Campbell definitief zou stoppen met de rol van Ashley J “Ash” Williams was ik op z’n zachts gezegd erg teleurgesteld. Toen uiteindelijk het nieuws naar buiten kwam dat er een nieuwe film zou komen dacht ik bij mij zelf leuk maar geen Ash Williams dus mijn hype was laag op dat moment.

 

Toen dacht ik op een gegeven moment wacht eens toen Evil Dead (2013) werd aangekondigd was ik ook zwaar negatief, hoe durfen ze deze classic te remaken. Maar uiteindelijk heb ik zwaar genoten van die film om dat ze slim genoeg waren om juist de rol van Ash Williams niet te recasten en de comedy te ditchen en er een fullblown horror film en gore festijn van te maken.

Maar Ash vs Evil Dead heeft mij een verwend kreng gemaakt en zonder Ash kan het gewoon nooit zo goed worden, mijn hype was nog steeds laag…. tot ik de eerste trailer van Evil Dead Rise zag, die raakte precies mijn gevoelige snaar qua horror en gore en de eerste blik op de vernieuwde Deadite stemde mij erg positief. ook het feit dat ze de comedy van de originele trilogie en Ash vs Evil Dead wederom ditchen stemde mij postief, want zonder Ash kan je je beter focussen op de horror dan de comedy. 

Toen was het 21 april 2023 en ik zat klaar om naar de film te kijken, de hype was real alhoewel ik voor de film ook nog zat met geen Ash en dat stak nog steeds. Maar toen de film eenmaal begon zat ik van begin tot eind met een brede glimlach op mijn gezicht, nee de film is niet grappig (ja er zitten een paar momenten in waarbij ik m’n chuckles niet kon in houden maar overall vooral horror) nee die glimlach had vooral te maken omdat de film de franchise eer aan doet. De deadite is echt geweldig en op sommige momenten ook echt creepy, de gore is top notch en op sommige momenten zelfs misselijk makend. En ik dacht altijd dat Evil Dead (2013) de meest creepy creatie had met de Abomination , maar waar Lee Cronin mee gekomen is in Evil Dead Rise doet de Abomination verbleken. Ook heb ik genoten van alle easter eggs in deze film die niet alleen dienen voor nostalgie maar ook op de juiste momenten worden ingezet. Oh en een cameo maakte mij erg blij en de theorie die Lee Cronin nonetheless zelf de wereld in heeft gegooid maakt mij hoopvol over de toekomst van deze franchise.

Overigens ik was altijd huiverig over de setting van de film, hoe kan je in een high rise building het gevoel van isolement creëren zoals je dat hebt bij een cabin in the woods. Nou zonder te spoilen dat hebben ze op een geweldige manier gedaan. Is de film echt eng ? Nee niet echt maar door de geweldige vertolking van de deadite , Abomination V2 (weet niet hoe ik het anders moet noemen) en de (nasty) gore durf ik toch te zeggen dat dit één van de beste horror films is van de afgelopen 10 jaar. Als Evil Dead film plaats ik hem tussen Evil Dead : Dead by dawn en Evil Dead (2013) oftewel plek nummer drie. For the sake of a review score dat is voor mij een 9,1

 

Conclusie: als je een horror fan en evil dead fan bent ga deze film kijken.

 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Ik moet bekennen dat ik nog steeds geen deel uit deze reeks gezien heb, maar als jij als fan ervan er sceptisch ingaat en je er toch heel erg goed mee vermaakt, dan zal het vast wel goed wezen.

TV review: Banshee wil te veel, blijft vermakelijk

Wat spelen we dit weekend? 29 en 30 april