in

Mini-Reviews #11: Voxel Race, Space Zone Defender en Pinball


Enkele maanden geleden, toen mijn Mini-Reviews nog een onschuldige test waren, behandelde ik een game genaamd Bryan Audley’s Numbers. Een game die een nul kreeg omdat het plagiaat pleegde. Ik had nooit gedacht dit nogmaals te moeten doen.

Toch is dit exact het scenario dat zich nu wederom afspeelt met de review van Voxel Race. Deze ‘’game’’ van RewindApp is niets anders dan de Street Racing Engine Unity Source Code, ditmaal voorzien van een nieuwe naam. Ik ga daarom niet eens de moeite nemen om dit serieus te reviewen. Deze asset pack was immers nooit bedoeld als een game, maar als een proof of concept met de assets die RewindApp geflipt heeft.

Voxel Race

Hoewel Voxel Race legaal gezien een game van RewindApp is – daar deze met de aankoop van de asset pack bezitters is geworden van de inhoud – is het een schaamteloze asset flip waarvoor iedere betrokken partij zich moet schamen. En het reviewen is daarmee de moeite niet waard.

0,1
Score
1
Score: 0

  • Pluspunten
  • Nope
  • Minpunten
  • Schaamteloze asset flip

Een game die me laat zien waarom ik deze games nog een kans geef, is Space Zone Defender. En dat terwijl de opzet heel simpel is. Tegenover een stilstaande achtergrond vlieg je met een scheepje terwijl alsmaar sterkere vijanden het scherm vullen. Het is aan jou om zowel de schepen als de kogels die ze schieten te ontwijken, terwijl je een zo hoog mogelijke score neerzet en upgrade-punten verdiend die je tussen de pogingen door kunt gebruiken om je schip permanent te upgraden. Dit stelt je in staat om nog hogere scores neer te zetten en daarmee nog meer punten te verdienen en die loep blijft zich herhalen.

Zoals gezegd: de opzet is simpel. Maar het is ook verslavend. Ik dacht de game eventjes te spelen om het hierin te vermelden, maar betrapte mezelf erop dat ik al gauw twee uur verder was. Als je tijd zo voorbij kunt laten vliegen voor slechts € 0,79, ben je in mijn ogen geslaagd; shovelware of niet.

Space Zone Defenders

Space Zone Defenders is het voorbeeld van simpel, maar doeltreffend. De game is weinig meer dan Asteroids met een nieuw likje verf, maar kan je makkelijk enkele uren zoet houden als je houdt van het najagen van high-scores.

8
Score
80
Score: 80

  • Pluspunten
  • Goedkoop en vermakelijk
  • Fijn tijdverdrijf
  • Minpunten
  • Niet bepaald hoogstaand

Deze serie Mini-Reviews wordt toch heel bijzonder. We begonnen met een Asset Flip (boo), gingen door met een daadwerkelijk goede shovelware-titel (yay) en eindigen het met een derde zeldzaamheid: een game die je niet meer kunt krijgen op Steam zelf, maar enkel nog kunt vinden via vage resesellers. Dit is ASCII: Pinball.

Een naam zegt natuurlijk al veel en je denkt dat je weet wat je kunt verwachten van een game met Pinball in de titel. Maar dan heb je het mis! Dit ‘’spel’’ is namelijk een nauwelijks werkende achievement printer-game, waarin het simpel lanceren van de bal je tientallen achievements oplevert om je e-penis een hoognodige verlenging te geven. (meh)

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

GTA Online krijgt nachtclub met live optredens onder casino

Animal Crossing: New Horizons-winterupdate geeft je een besneeuwd eiland