in , , , ,

Mini-Reviews #13: Chase H.Q., Pix the Cat & Girlfriend Cards

In de vele Mini-Reviews die ik tot nu toe heb geschreven, waren de spotlights meestal gericht op allerlei games die op Steam staan. We hebben echter ook wel eens een disc bovengehaald, op de PlayStation Vita gespeeld en de 3DS opgestart. En ditmaal zetten we de nostalgiebril op voor Chase H.Q. op de GameBoy.

Gamers van een oudere generatie zullen ongetwijfeld weleens gehoord hebben van Chase H.Q.. Na een overweldigend succes te zijn geworden in de arcadehallen werd het spel naar elk denkbaar platform geport dat destijds op de markt was. Porten was destijds echter meer dan een andere export uit een engine draaien met minimale wijzigingen en leek meer op het volledig opnieuw maken van het spel. Dit voel je ook aan Chase H.Q., die de stap naar de grijze baksteen niet goed heeft weten te maken.

Natuurlijk was de oorspronkelijke GameBoy geen krachtpatser, noch waren spellen als Super Mario Land en Pokémon Red & Blue visueel verblindend. Ze speelden echter wel relatief vloeiend, iets waar Chase H.Q. noch een puntje aan kan zuigen. Deze versie van het spel is namelijk nauwelijks bestuurbaar en daarmee nauwelijks speelbaar. Deze kun je dus prima missen in je retrocollectie.

Conclusie:
Als een statusicoon van de begindagen van videogames is Chase H.Q. een game die een plekje verdient in de collectie van elke echte verzamelaar. Maar laat die dan wel fijn een andere versie nemen dan die voor de GameBoy. Bij voorkeur een die je wel kunt spelen zonder dat je GameBoy daadwerkelijk als een baksteen wilt gebruiken. Drie uit tien.

Pix the Cat

Voor ons tweede spel van de dag gaan we nogmaals naar een handheld, maar dan ditmaal wel een die wat recenter is verschenen. Pix the Cat is een vreemde hybride tussen Pac-Man en Snake die jaren geleden voor de PlayStation Vita verscheen.

Het doel in deze game is om als een kat zo snel mogelijk eieren te verzamelen die veranderen in kuikens die je achtervolgen en welke je moet afleveren op een aangewezen plek. Daarbij moet je opletten dan je niet vast komt te zitten tussen je kroost, daar je ze dan kwijtraakt. En dat is niet handig, want je moet in korte tijd van level naar level gaan om je meter vol te houden en de timer tegen te houden. Het concept is leuk, maar omdat de levels niet veranderen wordt het al snel een geheugenspelletje dat je in een paar uurtjes kunt voltooien.

Conclusie:

Pix the Cat is an sich geen slechte game, maar het heeft wat weinig om het lijf om lang leuk te blijven. En dat terwijl het wel € 9,99 kost. Ik kan het spel dan ook enkel aanraden om het moment dat je er minimaal 50% korting op krijgt. Zelfs dan krijgt het een zes uit tien

Girlfriend Cards

Hoewel onze uitstapjes naar GameBoy en Vita leuk waren, kunnen we deze trilogie natuurlijk niet afsluiten zonder terug te keren naar de plek waar deze serie begon: Steam. En dan wel naar Girlfriend Cards.

Nou kan ik een heel lang verhaal gaan schrijven, maar dan zou dat voornamelijk uit gebakken lucht bestaan. Girlfriend Cards is namelijk niets meer dan memory met vrouwen op de plaatjes. En zelfs dat is te moeilijk gebleken voor de ontwikkelaar, die zowel artwork gejat heeft als sommige kaarten onbruikbaar heeft gemaakt na een update, waardoor je het spel feitelijk niet eens uit kan spelen.

Conclusie:

Daar de game niet eens uit te spelen is, artwork heeft gejat én feitelijk memory is, kan ik hier niet met een zuiver geweten enig cijfer aan hangen. Nul voor plagiaat.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SilentF0rce-1
2 jaren geleden

Heel leuk om te lezen Blasterjackson! Ik heb je andere mini reviews helemaal gemist, maar ik vind het leuk dat je (in ieder geval in deze review) niet de grootste en populairste games kiest om te reviewen.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Tof! Leuk om ook reviews te lezen van oudere games. Zeker als Game Boy fan 😉

Chase HQ is idd niet echt de beste game in de library. Maar er zitten zeker pareltjes tussen. Donkey Kong ’94 op de Game Boy is er bijvoorbeeld zo eentje. Zodra je de game begint denk je: Wat een slechte arcade port. Totdat je de 1e eerste 3 levels hebt gehaald. Er opent een hele nieuwe game. Dit in combinatie met de Super Gameboy optimalisatie maken het echt een goede game.

tumblr_ldp7tqDFqK1qzvs0a.png
okidokie-1
2 jaren geleden

Leuk dat je weer wat reviews schrijft. Schandalig dat Girlfriend Cards nog op Steam staat….

Smartphone tip: Path of Giants

Q-N-A: Wat zijn je favoriete 3DS-herinneringen?