in , , , ,

Mini-Reviews #15: Mickey’s Wild Adventure, The Last Vampire & Meme Couple

Wow, het voelt als een eeuwigheid geleden dat ik een van deze artikelen heb geschreven. Het programma wat bepaald wat ik ging spelen, spuwde voortdurend grote releases en series uit, terwijl mijn reguliere recensiewerkzaamheden de rest van mijn tijd opslurpten. Maar in de gaatjes in mijn schema pasten toch nog een paar mini-reviews.

Zo vond ik een moment om de originele PlayStation maar eens aan te slingeren, nadat datzelfde programma Mickey’s Wild Adventure uitspuwde als mijn volgende uitdaging. Of ja…uitdaging. Dat bleek achteraf wel mee te vallen. MWA is namelijk in amper een uur te voltooien. Hierin doorkruis als ’s werelds bekendste muis zes levels, die allen gebaseerd zijn op klassieke Mickey-cartoons als The Lonesome Ghost, Steam Boat Willy en Moose Hunter.

In gameplay vertaalt zich dit naar een 2D-platformer die visueel nog het meeste doet denken aan de eerste Rayman. Net als die held heb je bovendien hier ook zowel je sprong als een afstandsaanval tot je beschikking, al heeft die tweede wel beperkte munitie. Dat is gelukkig zelden een probleem, daar de besturing zelfs nu ontzettend strak aanvoelt en je makkelijk in staat stelt om obstakels en vijanden te trotseren. Van begin tot net voor het eind is Wild Adventure dan ook een genot, met de eindbaas als een opvallend slechte afsluiter. Maar dat mag de pret niet al te veel drukken.

Conclusie:

Mickey’s Wild Adventure is kort, maar krachtig, ondanks een erg zwak einde. Je zult wat moeite moeten doen om het te spelen, daar het bij mijn weten geen re-release heeft gekregen op moderne consoles, maar het spel is makkelijk te vinden en kost doorgaans nog geen tientje. Dan nog een uur wel aan de korte kant, dus ik zou hiervoor niet speciaal je PS1 afstoffen.

7/10

+
Besturing strak
Oude cartoons verkennen


Heel erg kort
Zwak einde

In een eerdere editie van de Mini-Reviews, besprak ik Piggy Poggy Pog, een simpele, kleurrijke platformer op Steam. En dat was verre van de enige die je daar kon vinden. Een groepje Russen bracht tientallen vrijwel identieke platformers uit, die als voornaamste doel hadden om Trading Cards te farmen. The Last Vampire was er daar één van.

Net als Piggy Poggy Pog bevat deze game twaalf levels, welke je voltooid door voorwerpen te verzamelen alvorens naar de deur te lopen. De game bestuurt hierbij als een van de slechtere Flash-spellen en in binnen een half uur te voltooien. Zoals gezegd: Trading Cards waren de focus. Dit is dan ook de reden dat Steam het verwijderd heeft en je de game nog enkel kunt krijgen via schimmige resellers. En dat is die echt niet waard!

2/10

+
Je kunt hier enigszins plezier mee hebben


Maar op elk front zijn er zelfs gratis betere opties

Hoewel ik best wat games in mijn collectie heb, zijn er niet zoveel die Steam verwijderd heeft. Maar na The Last Vampire kreeg ik wederom een dergelijk spel: Meme Couple. Ik kan er een hoop over zeggen (eigenlijk niet), maar het is memory met memes. Het doel: achievements scoren. En dat is het.

1/10

+
Niets


Alles

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

In principe is Mickey’s Wild Adventure al een soort re-release, aangezien het oorspronkelijk op de Super Nintendo en Mega Drive uitkwam als Mickey Mania. Ik heb alle drie de spellen, maar heb de meeste ervaring met de Super Nintendo versie. Die voor de Mega Drive schijnt wel ietsje beter te zijn.

Volgens Wikipedia is er in 2011 een versie voor de PSP uitgekomen en een jaar later een release voor Android, PS Vita en PS3, twee waarvan er waarschijnlijk amper aantallen verkocht zijn geweest, ghehehe.

Lavalera
1 jaar geleden

Bedankt voor weer een lesje in games waar ik nog nooit van gehoord had haha. Die shovelware games voor achievements heb ik nooit zo begrepen. Er was een tijd dat zodra je de playstation store opende de begin pagina ook vol stond met 15 jumping spellen en whatever meuk er was. Er zijn dus mensen die dat soort spellen kopen om maar zoveel mogelijk trofeeën te farmen en blijkbaar werkt het.
Het Mickey spel kende ik dan weer niet maar dat ziet er inderdaad uit als een good old platformer.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Inderdaad. Daarvoor haal zelfs ík als die hard trophy hunter mijn neus op. Het moeten wel trophies met enige waarde zijn!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  blasterjackson

Oh, deel vooral!!!
Ik ben pas sinds de PS5 gaan hunten. Heb nu 38 plats, waarvan ik het meest trots ben op die van Death Stranding Director’s cut en Yakuza Like A Dragon (allebei vanwege het hebben doorstaan van de mega grind). Er zitten niet zulke moeilijke tussen. Death’s Door was op zijn tijd tricky, maar ik ben nu een heel eind met Pistol Whip en Gran Turismo 7 en als die lukken, is dat voor mij wel een prestatie!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  blasterjackson

Dat is wel een mooi lijstje. Hoe moeilijk zijn de Persona dancing games? Zit helemaal in Persona modus nu en ben normaal niet zo’n held in ritme spellen

Luigi1985
1 jaar geleden

Leuke reviews weer. Nu ben ik wel nieuwsgierig: welk programma bepaalt jouw games?

Wat spelen we dit weekend? 25 en 26 maart

Screenshot ‘Sunday’ #98