in , , ,

Mini-Reviews #17: I Was Here, Showdown Bandit & Parkour Simulator

Je zou het misschien al hebben geraden uit het feit dat ik met grote regelmaat reviews van videogames schrijf, gewoon voor de lol, maar ik ben niet iemand die graag de wereld verkent. Ik heb vrijwel geen reislust en als ik al de moeite wil nemen, kun je er geld op inzetten dat het aan games gerelateerd is. Met dat in gedachte was I Was Here misschien geen goede titel voor mij.

Gedane zaken nemen echter geen keer en dus is hier de Mini-Review voor deze trivia-titel, waarin je in drie niveaus moet raden welke plek wordt getoond. Je krijgt ten behoeve hiervan vier foto’s van de stad in kwestie, evenals drie weetjes erover. Weet jij ze te vinden? Wees niet bang als het antwoord nee is, want de oplossingen kun je vinden in de achievements. Daar had iemand niet goed over nagedacht.

Conclusie:

I Was Here heeft weinig op de kous, maar wat het wil doen, doet het prima. Als je met een groepje bent die van reizen houdt, kan het misschien wel leuk zijn kijken welke plekken je herkent, maar verder kan ik me eigenlijk niet voorstellen wie dit wil spelen.

2/10

Als je de volgende game in dit artikel wilt spelen, zul je een tikkeltje creatief moeten worden. De game is namelijk niet meer officieel te koop via Steam, maar wordt nog wel aangeboden via reseller websites. Ik kan je echter niet adviseren om die moeite te doen.

Op papier heeft Showdown Bandit best een leuke opzet. Je speelt als een ouderwetse marionet van een cowboy, die over een podium beweegt en moet zien te overleven in een vijandige wereld. Je hebt een pistool, maar kunt deze slechts op enkele plekken gebruiken en moet verder vooral slim zijn en confrontaties vermijden. Hiermee poogt de game een gevoel van spanning te veroorzaken en de jumpscares effectief te maken. In beide gevallen slaagt het niet. Savepoints liggen nooit ver uit elkaar, waardoor sterven nauwelijks gevolgen heeft en doordat je sneller loopt dan vijanden kom je slechts zelden in het nauw. Allicht dat hierop voortgebouwd kon worden, maar de game werd offline getrokken terwijl het nog niet af was, dus dat zal altijd een wat alsje blijven.

Conclusie:

Het enige goede wat Showdown Bandit heeft, is een leuk idee. De uitwerking en gameplay schieten echter dermate tekort dat je daar nog maar weinig waarde aan hecht. En daar het spel niet meer op reguliere wijze te koop is, zal dat zo blijven

4/10

Het voelt alsof ik in herhaling val, maar daar een programma uitzoekt wat ik ga spelen, is dit weinig meer dan toeval. Net als Showdown Bandit is Parkour Simulator namelijk weinig meer dan een goed idee met slechte uitwerking, wiens ontvangst zo ontzettend matig was, dat de game uit de verkoop werd getrokken.

In eerste instantie snapte ik niet waarom. Parkour Simulator oogt niet fantastisch en karakters zijn wat sloom en houterig, maar je begint ook met een amateur, terwijl je betere renners vrij kunt spelen. Dat je begint met n00bs om deze groei voelbaar te maken, is een vrij normaal concept. Maar tien minuten later snapte ik het, toen ik voor de derde keer dezelfde vijf levels moest voltooien. Parkour Simulator verbergt nieuwe content namelijk achter een barrière die vereist dat je een bepaald level hebt, een level wat je enkel kan behalen door levels te herspelen om te grinden. No thank you!

Conclusie:
Als een shovelware-titel voor een melige middag had Parkour Simulator nog enigszins potentie kunnen hebben, maar om de een of andere reden besloot men dat je moest werken om te zien wat deze game te bieden heeft. En laat het duidelijk zijn dat het nauwelijks amusant genoeg is om een keer te spelen, laat staan dat je in herhaling moet vallen!

2/10

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
3 maanden geleden
Antwoord aan  blasterjackson

Condemned?

Rainking
2 maanden geleden
Antwoord aan  blasterjackson

Nu wel benieuwd.

Rainking
2 maanden geleden
Antwoord aan  blasterjackson

En wát een antwoord!

Lavalera
3 maanden geleden

Zo te lezen zijn het weer 3 pareltjes die je reviewed ;). Wat dat betreft is er zoveel te krijgen en zoveel daarvan is helaas niet echt goed of shovelware. Hopelijk kom je bij de mini reviews ook nog wel eens wat pareltjes of guilty pleasure tegen. Ik vind het in ieder geval wel even leuk om te lezen

Rainking
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Het sarcasme in je eerste zin was subliem.

okidokie-1
2 maanden geleden

Leuk dat je weer wat mini-reviews doet. Helaas, geen parels dit keer

Rainking
3 maanden geleden

Binnen mijn familie app groep hebben we wel eens dat er iemand een foto maakt van een gebouw met daarbij de tekst ‘waar ben ik’ of ‘waar zijn we’. Als ik heel eerlijk ben klinkt dat leuker dan wat jij beschrijft over I Was Here.

Showdown Bandit ziet er wel tof uit, maar ik begrijp dat dat nooit meer wat gaat worden.

Parkour!

Screenshot Sunday #132

Stelling van de week: De PlayStation Portal is een onnodig apparaat