in

Mini-Reviews #9: Flippt, Tower Defense: Sudden Attack en 21


Toen ik een paar maanden geleden begon met de Mini-Reviews, was mijn idee erbij dat ik zo nu en dan een artikeltje zou schrijven. Maar tot mijn verbazing kwamen zowel in de comments als op de Discord (kom er gezellig bij!) veel positieve reacties. En dus is het tempo wat opgevoerd, waardoor we nu arriveren bij Mini-Reviews 9, welke opent met Flippt!

Net zoals meer games in recentere delen van Mini-Reviews, valt er eigenlijk maar bar weinig te zeggen over Flippt. De game is namelijk weinig meer dan een variant op Memory. Je krijgt een reeks kleuren op je scherm te zien en moet vervolgens deze reeks invoeren op een bord met allerlei verschillende kleuren. Doe dit zo snel mogelijk en zo vaak achter elkaar als dat je kan om op de leaderboards te komen en je hebt de game voltooit…hetgeen mij enkele minuten kostte.

Flippt

In principe doet Flippt exact dat wat het adverteert op de Steam-pagina en niets meer of minder dan dat. En dat is prima, want dan weet je wat je krijgt als je het koopt. Mijn vraag is echter enkel waarom zou je hiervoor € 2,99 neer willen leggen?

3
Score
30
Score: 30

Een game die zijn geld iets meer waard is – met de nadruk op iets – is Tower Defense: Sudden Attack. Zoals je al kon opmaken uit de naam, is dit een tower defense-spel, waarbij je jouw basis moet verdedigen tegen vijandelijke troepen. En dit doet je op de meest basale manier mogelijk.

TD:SA heeft welgeteld: drie levels, drie wapens, vaste plekken waar je dingen mag planten en ongeveer vijftien minuten aan gameplay. Daarbij geldt dat het voldoet aan het absolute minimum van wat je van een spel als dit mag verwachten, maar ook echt hélémaal niets meer dan dat.

Tower Defense: Sudden Attack

Ik schaam me om te zeggen dat ik overwogen heb om de vorige conclusie grotendeels te kopiëren. Want wat opgaat voor dat spel, gaat ook op voor deze: het is functioneel in de manier die je zou verwachten. Niets meer. Waarom zou je dit willen kopen?

3
Score
30
Score: 30

Zoals sommige van jullie al weten, worden de games die ik aanhaal in deze mini-reviews uitgezocht door een programma. Een programma dat duidelijk een gevoel voor ironie heeft ontwikkeld. Want hoewel de eerste paar delen van deze serie bestonden uit verschillende games met uiteenlopende lengtes, pakt het recentelijk enkel software dat slechts met een roze bril een game kan worden genoemd. Zo ook 21.

21 is het kaartspel dat we kennen als eenentwintigen, maar dan als een videogame waarin je eindeloos tegen een NPC speelt. Niets meer en niets minder.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De eerste vijftien minuten van Control-uitbreiding Awe

Switch-versie Zelda: Skyward Sword verschijnt op Amazon