in , , , ,

Mislukt Game Jaar 2022 (met spoilers)

Zoals de titel zegt ben ik eigenlijk te oud om te gamen, de games die met vroeger goed afgingen gaan nu als Noob me veel moeilijker af.  Tijdens mijn schooljaren was gamen 1 van de core business en nu als hobby gamer kom ik gewoon weg niet zo ver in games. 

Het jaar begon met  AC  Oddesey maar ben nooit  verder gekomen dan het eiland . Toen Fall Guys , die ik had gekocht voor 12 euro. In het begin was ik heel slecht, en bakte ik er niks van, maar nu ben ik 1 van de snelste omdat ik een half jaar geoefend heb.  Bij Death Stranding kom ik steeds niet verder wanneer de modder  zwart wordt , en het voertuig wegzakt  daarna crashed de game.  Het is gekocht via epic misschien is dat de oorzaak,  Daarna kwam Assasins Creed Vahalla waar ik al vast zat bij de eind baas in Noorwegen en er niet voor bijkwam, maar gelukkig speelde mijn neefje het wel eventjes verder, en nu kan ik tot level 180 de vijanden verslaan hoger lukt niet want dan ben ik zelf dood. 

Red dead Online heb ik gespeeld maar het is me niet duidelijk wat je moet dan behalve als boef te gedragen en iedereen neer te schieren, dat past niet bij mij.  Nu heb ik geen ammo meer en vraag me af wat ik in de game moet doen om verder te komen.

Rainbow Six Siege Extraction , heb ik nooit verder gespeeld dan het kantoor gebouw omdat ik me eentje was en  de operators verloor in rap tempo.  Daarna speelde ik Horizon Zero Dawn verder en kwam ik de fabriek terecht waar ik met veel moeite de Eindbaas niet kon verslaan.   Tiny  s Tinas Wonderland aangeraakt maar nooit verder gekomen dan het begin level en moeite hebben om de game leuk te vinden.  Toen was de open beta van Call of Duty MW2 daar was ik soms heel goed en de andere keer was ik binnen een seconde dood.  Daarna speelde ik tot de late uurtjes Vampire Survivor maar kwam nooit ver in de game.  Toen kreeg van Amazon Scourge Bringer een leuke game waar ik tot halverwege ben gestopt.  Daarna AC Orgins die ik in het begin heb gespeeld en daarna heb laten liggen, ik kwam nooit verder dan rond het meer.  MotoGP 2020 was een opleving om in het kader vanMotoGP dezelfde tracks te rijden, maar dat is zo moeilijk om de track te blijven dat je na 5 keer vallen de game wel even heb gehad en de volgende keer het weer probeert.  In november kreeg je de gratis game WRC9 die heb ik grijs gespeeld  in de bergen van Monaco en Zweden. 

In November tijdens black friday heb ik CyberPunk 2077 gekocht , dat was ik zo gehyped over dat het gewoon tegenviel en vast zit in de drugs fabriek. Ook speel ik Ghost Thushima die erg mooi is en AC op Steroids is in Japan. ik ben nu bij de gevangenis met de oude man om zijn zoon te bevrijden, dat heb ik gedaan.  In de tussentijd heb Gears 4 uitgespeeld en moet nog beginnen aan Gears 5. Nu speel ik Avengers de afgekraakte game, maar die mij wel bevalt, ook al is de gameplay niet moeilijk en dat voor 8 euro.   Dit jaar wil ik Galaxy of the Guardians spelen.   Ik heb heel veel spijt dat ik niet Horizon Forbidden West gekocht, heb maar dat kwam omdat in Zero Dawn ook niet duidelijk in de map wat je moet spelen.    Dit jaar was voor mij een goed game jaar waar ik bijna overal vast zit in games. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Ik ben ook een loser van een gamer. Ik start een spel altijd op easy of story mode. Of, zoals ik het altijd noem, de loserstand. Ik heb mijn YouTube kanaal een paar jaar geleden niet voor niets N00b Extraordinaire genoemd, want ik ben gewoon slecht vergeleken met anderen. Vorige week heb ik nog Mario Kart 8 Deluxe op de Switch tegen drie anderen gespeeld en ik lag bijna constant op de laatste plaats.

Vast zitten in spellen herken ik ook wel. Om de paar jaar probeer ik de eerste Dead Space weer eens. En dat gaat best lekker, tot ik bij de eerste turret section kom. Op de één of andere manier kom ik daar gewoon niet voorbij.

Gek genoeg vind ik het dan weer wel leuk om soulslikes te proberen. Gewoon om te kijken hoe ver ik kan komen. Ik heb er heel lang over gedaan om erin te komen, maar Bloodborne is één van mijn favoriete PS4 spellen geworden. Nioh 2 vind ik ook geweldig, maar die heb ik nog lang niet uitgespeeld.

Guardians Of The Galaxy vond ik erg leuk. Ik noem het altijd de perfecte combinatie van de Marvel films en de comic run van Dan Abnett en Andy Lanning uit 2008. ScourgeBringer heb ik ooit voor de Xbox One gekocht. Best pittig.

Ik heb er zelf vrede mee gesloten dat ik niet zo’n goede gamer ben, maar aan de andere kant start ik net zo makkelijk Cuphead op om even lekker op het beeldscherm te schelden, ghehehe.

Luigi1985
1 jaar geleden

Als je de game leuk vindt, moet je er gewoon de tijd voor nemen en dan komt het meestal wel goed. En als het helemaal niet lukt is stoppen helemaal prima. Gewoon lekker op je eigen manier spelen.

Ik haal mijn voldoening vooral uit de gameplay en de uitdaging binnen games en niet zo zeer uit het verhaal. Daarom begin ik games graag op een hogere moeilijkheidsgraad. Ik vind het niet erg om iets tien keer te proberen. Als het dan uiteindelijk lukt krijg ik voldoening.

Ik moet dan overigens wel echt een goede game hebben, want als het gameplaytechnisch niet echt goed is, dan haak ik wel af.

Ik heb The Last of Us 2 op de hoogste moeilijkheidsgraad uitgespeeld en heb ontzettend genoten van zelfs het verhaal en ik had laatst zin om het nog eens te beleven. Ik besloot m dus op normal te spelen, omdat ik geen zin had om ieder gebied tig keer opnieuw te spelen. Echter wandelde ik er op normal zo door heen en vond ik het niet zo veel aan. De spanning en uitdaging ontbraken een beetje. Dus heb ik m weer aan de kant gelegd. Alleen een verhaal is voor mij niet genoeg blijkbaar.

Het is overigens niet zo dat ik echt goed ben in die games. Ik probeer gewoon net zo lang tot het lukt. Ik heb soms de concentratie van een bakfiets. Daarom ben ik ook al negen maanden bezig met Elden Ring.

Lavalera
1 jaar geleden

Je bent nooit te oud om te gamen. Ik ken genoeg mensen die nog ouder zijn dan ik die nog gewoon gamen. Het probleem is wel dat je reactie vermogen afneemt dus je moet wat meer rekening met dat soort zaken houden als je bepaalde spellen speelt.

Ik ben net zoals Rainking hier ook al zegt ook niet echt de beste gamer. Ik begin nog wel eens een game op normal mode maar als het lastig wordt switch ik zo over naar easy of story. Gamen doe ik voor mijn plezier en eindeloos dezelfde baas doen of een stuk opnieuw moeten doen kan enorm frustrerend zijn. Daarom speel ik ook praktisch geen souls games en rogue likes. Dan ga je snel dood en moet je elke keer het stuk of de baas opnieuw doen. Spellen met een hoog reactie vermogen zoals een sekiro of de meeste platformers of metroidvanias sla ik dan ook over. Het is een kwestie van de games vinden die je leuk vindt en je ook comfortabel bij voelt.

Zo ben ik zelf meer turn based games gaan spelen, zoals veel jrpgs, meer strory based games en speel ik meer op easy en normal. En zit ik echt vast met een puzzel of een baas? Dan zoek ik gewoon op Google wat ik het beste kan doen. Dat kan jij bijvoorbeeld ook doen als je vast zit in horizon en niet weet welk icoon wat doet. Hoofd en zij missies hebben een ander icoon en ook de dinos hebben andere iconen. Als je op Google opzoekt welk icoon waar voor staat is het handiger om te kijken welke dingen je wel of niet moet doen en welke optioneel zijn.

Hoop dat je in 2023 de beste manier kan vinden om te gamen en wat meer spellen af kan maken. Dat geeft vaak net wat meer plezier

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Leuk om te horen dat je zo hebt genoten van je mislukte gamejaar, haha. Originele insteek.
Zelf speel ik alles in principe op normal.
Alleen als ik de game heb uitgespeeld en nog wat aan cleanup moet doen voor wat ontbrekende trophies, smokkel ik en zet ik m op easy. De meeste games lukken zonder noemenswaardige problemen. Soms zit ik ergens vast, maar tot nu is het met veel volharding altijd gelukt om eruit te komen en alle games toch te ‘platinumen’. Maar sommige games zoals een Nioh of een Cuphead laat ik ook gewoon aan mij voorbij gaan, omdat ik dan al weet dat één grote brok frustratie gaat worden. Het moet wel leuk blijven. 🙂

Dubbel maar ik kan m niet weghalen

Review: Call of Duty: Black Ops DS