in

Nintendo-games moeten volgens Miyamoto even iconisch als Disney worden


Dat meldt de Nintendo-topman en bedenker van Mario en Zelda in een interview met Nikkei. Hij meldt hierin dat hij “meer interesse heeft gekregen in het ontwikkelen van grotere kansen voor een groter publiek om van te genieten” binnen het Mario-universum.

Het einddoel lijkt te zijn dat Mario, en Nintendo-games in hun geheel, net zo groot worden als Disney-franchises. Volgens Miyamoto zijn er echter nog obstakels om te overkomen. “Veel ouders willen niet dat hun kinderen games spelen. Maar dezelfde ouders vinden het geen probleem om kinderen Disney-films te laten kijken. We kunnen (Disney) niet uitdagen totdat ouders zich comfortabel voelen wanneer kinderen Nintendo spelen.”

Miyamoto vindt volgens Nikkei dat Mario – met inmiddels 351 miljoen verkochte games – min of meer vergeleken kan worden met Mickey Mouse. Hij denkt echter dat het nog lang kan duren voordat Mario zo iconisch wordt als Mickey. Dit kan volgens hem hele generaties duren. “Ondertussen wil ik blijven proberen om iets nieuws te maken dat mensen over de wereld laat lachen, zonder mij te richten op wat we al eerder hebben gemaakt.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit zijn de systeemeisen voor Half-Life: Alyx

Update: De 10 beste games voor de PlayStation 4