in

Modern Warfare moet wat doen aan campers – Column


Over brand gesproken: de Modern Warfare-Reddit staat weer eens in vuur en vlam. Spelers klagen ouderwets steen en been over van alles en nog wat, en ditmaal moet ik ze – los van de oneerbiedige toon – op veel vlakken gelijk geven. Talloze video’s van mensen die van drie kanten worden belaagd door campers tonen aan dat er écht iets gedaan moet worden aan de overvloed aan campers.

Want het is ontzettend frustrerend als je op weg bent naar een goede killstreak en wordt neergeknald door een gast in een hoekje die daar al minutenlang zit te wachten tot er iemand voorbijloopt. Het is een eeuwenoude speelstijl, maar nooit écht effectief geweest als het gaat om daadwerkelijk veel punten scoren, laat staan het potje winnen. Het is een simpele manier van kills binnenharken die alle strategie overboord gooit.

call of duty modern warfare

Nu werkt het ontwerp van de maps campen ook een beetje in de hand. In voorgaande delen zijn multiplayermaps, zoals ontwerper Joe Cecot deze zomer aan mij vertelde, vooral opgezet als een soort van arena’s. Het ‘nadeel’ hiervan, is dat spelers een bepaalde kant op worden geduwd en zo frontaal de confrontatie aangaan, in plaats van de omgeving echt goed te analyseren. Weinig strategie en vooral richten en schieten: dat is hoe Call of Duty de afgelopen jaren werd gespeeld.

Met Modern Warfare gooit Infinity Ward het over een hele andere boeg, door maps grootser en asymmetrisch te ontwerpen. Zodoende bestaan ze uit allerlei gebouwen die je van binnenuit kunt verdedigen met een dikke scope op je wapen en een flinke lading claymores. En dat is een beetje het probleem, want de scheidingslijn tussen ”machtsposities verdedigen”, zoals Infinity Ward het noemt, door te patrouilleren en dekking te nemen, en een heel potje campen is flinterdun. Traag spelen is essentieel om mee te komen en er zijn talloze plekken waar je je kunt verstoppen.

Het helpt ook niet dat sommige maps wel érg asymmetrisch zijn. Momenteel ergeren mensen zich vooral aan Euphrates Bridge, omdat de map bestaat uit aan de ene zijde een groot open veld, aan de andere zijde huizen om je in te verschuilen en een brug in het midden. Wie aan de kant met de huizen begint heeft een veel grotere kans om de brug te veroveren en de match te domineren. Soms zijn er potjes waarbij je na een paar stappen al wordt neergeknald omdat je team in een hoek is gedreven.

MODERN warfare

Maar goed, Infinity Ward kan natuurlijk niet alle maps uit de game slopen en het drielanenmodel terugbrengen. Andere aspecten van de game kunnen echter wel eenvoudig worden verholpen, te beginnen met het geluid van voetstappen. Rennende en lopende spelers klinken in Modern Warfare namelijk zó belachelijk hard dat je ze al van mijlenver hoort aankomen. Natuurlijk blijf je dan op één plek zitten en luisteren totdat er ongetwijfeld een roekeloos iemand voorbij komt stormen. Dan is het slechts een kwestie van de trekker overhalen.

Daarnaast stimuleert de game spelers om kills te maken, want scorestreaks hebben weer plaatsgemaakt voor killstreaks. Het is een opmerkelijke keuze, gezien Infinity Ward zelf met trots aankondigde dat Modern Warfare 3 juist géén killstreaks bevatte. En terecht, want killstreaks maken het minder aantrekkelijk om je tent uit te komen en eens een risico nemen om doelen te veroveren. Zelfs in Domination en Ground War laten vele spelers vlaggen nu voor wat het is, want je krijgt daar toch geen beloning voor. Scorestreaks terugbrengen zou al een hoop schelen.

Modern Warfare

Wat naar mijn mening ook aangepast mag worden is de algemene aim down sight speed. Oké, met de realistischere insteek van de game is het logisch als je niet in een halve seconde van een sprint naar een welgemikt schot kunt, maar in Modern Warfare is deze tijd wel érg lang. Een kleine verbetering hier en daar zou spelers meer zelfvertrouwen geven om wat meer te bewegen, wetende dat ze niet reddeloos verloren zijn als er plotseling iemand om de hoek komt zetten. Je wil immers niet altijd met je vizier de hoek om kijken.

De multiplayermodus van Modern Warfare is over het algemeen zo slecht nog niet en is los van de maps een paar tweaks verwijderd van een uitzonderlijk fijne game. In de huidige staat is Modern Warfare echter soms meer camping dan videogame en wil ik de game uit frustratie wegleggen wanneer de zoveelste mafklapper mij vanuit z’n comfortabele hoek neerknalt. Doe er alsjeblieft wat aan, Infinity Ward.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Check hier de nieuwe gezichten van de Ajax-spelers in Fifa 20

Q-n-A: Wat is de vaagste game die je ooit hebt gespeeld?