in ,

Mogelijke Grand Theft Auto 6-screenshot? Deze foto vonden spelers verstopt in GTA: The Trilogy

Heet nieuws of hete lucht? Dat is de vraag die rondzweeft nadat fans op de GTAForums een mogelijke screenshot van Grand Theft Auto 6 ontdekten in Grand Theft Auto: The Trilogy.

De Lil’ Probe’Inn heeft een collectie foto’s van UFO’s hangen. Tussen deze collectie foto’s hangt een foto van een wit huis met een UFO erboven, die het oog van veel spelers meteen ving. Enkele gebruikers wijzen vervolgens aan dat de verlichting en vegetatie op deze foto zowat identiek zijn aan RAGE (Rockstar Advanced Game Engine). Dit is de hedendaagse engine waarop ook Grand Theft Auto 5 is gebouwd.  Het huis is echter nergens te vinden in Grand Theft Auto 5, raar toch? Daar kwamen uiteindelijk een drie theorieën uit:

  1. Dit is Grand Theft Auto 6, een stiekem seintje van Rockstar (Pure speculatie)
  2. Hoewel gebouwd in RAGE, is de scene gewoon een nieuwe asset als filler (Mogelijk, waar wel vreemd gezien er vrij weinig nieuwe assets toegevoegd zijn aan The Trilogy. Veel grafische assets, zoals straatborden en fastfoodmenu’s, zijn zelfs hervormd met gebruik van een AI om ontwikkelaars werk te besparen. Waarom zou een willekeurige foto in een bar handmatig toegevoegd worden?
  3. Dit is een nieuwe Rockstar-game, niet GTA, maar wel gebouwd in de RAGE engine.

Hoewel het momenteel dus alleen nog maar geroezemoes is; is er duidelijk iets vreemd aan dit willekeurige fotolijstje. Ik kijk er ook niet raar van op als Rockstar na de rampzalige launch van GTA: The Trilogy de aandacht probeert af te leiden met iets nieuws. Achteraf is het niet vergezocht dat ze zich van tevoren al bewust waren van de teleurstellende kwaliteit van hun nieuwe release, en backlash hebben voorspeld.

Zien we GTA 6? Zien we alleen wat we willen zien? Zien we een gelekte screenshot van de nieuwe Peppa Big-game? Ik weet het zelf nog niet. Dus maak je argument, en misschien kom ik wel in jouw kamp te staan :p

UPDATE: Deze foto laat alle beelden op de fotomuur in de hernieuwde GTA-trilogie zien, en wijst de bronnen aan. Het huis is de enige die fans niet konden identificeren.

UPDATE: In deze reactie op de fora vergelijkt gebruiker IgroBar de foto in de originele trilogie met de vernieuwde versie. Dit bevestigt het feit dat de scene in de foto handmatig is gemaakt. Dat betekent vervolgens dat er redelijk veel werk in dit willekeurige fotolijstje is gestopt. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.6/5 volgens 16 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Halo

Wat spelen we dit weekend? 20 en 21 november

IG Q&A: Welke game móét je dit jaar nog uitspelen?