in

Mogge! – Forbidden West-upgrade toch gratis & remaster Alan Wake

Mogge! Het is weer een nieuwe maandag. Tijd om met een kop koffie of thee samen de nieuwe week in te luiden. Wat is er dit weekend gebeurd in de gamewereld en wat kunnen we verwachten van deze week?

Gemist

Sony krabbelde voor de zoveelste keer terug naar oude beloftes. Guerilla’s Horizon: Forbidden West zou oorspronkelijk een gratis PS5-upgrade krijgen voor PS4-eigenaren. Sinds kort werd duidelijk dat dit alleen geld voor mensen die de Digital Deluxe of duurdere collectors editions aanschaffen. De standaard editie zou hier dus niet onder vallen. Nu blijkt Sony wederom de bedoeling te veranderen: iedereen kan gratis upgraden naar de PS5-versie. Sony heeft meermaals gezegd dat de upgrade gratis zou zijn, waaronder een blogpost van de officiële PS5-onthulling. Sinds vorige week leek het er dus even op dat dit niet zo zou zijn.

Verder maakt Jim Ryan in de blogpost bekend dat ze er verder geen gras over laten groeien: alle toekomstige exclusieve titels voor PlayStation krijgen geen gratis upgrade. Spelers krijgen de optie om voor 10 euro te upgraden naar een digitale PS5-versie. Dit geldt voor beide fysieke en digitale exemplaren. Er valt veel te zeggen over een betaalde upgrade. Al helemaal als we naar Xbox kijken, die met smart delivery altijd zorgt dat jij de beste versie thuis hebt. Sony had naar eigen zeggen een release window waarin games gratis upgrades krijgen. Hoewel Forbidden West oorspronkelijk binnen het tijdsbestek uit zou komen, is het door het uitstel buiten de periode gaan liggen.

Horizon: Forbidden West verschijnt 18 februari 2022 voor PS4 en PS5.

Een remaster van Alan Wake is opgedoken in een online webshop. Rakuten Taiwan toonde de game kort op de website voordat het offline werd gehaald. De box art doet denken dat het om een placeholder gaat en dus niet het eindproduct. Dit valt te zien aan de simpele tekst “remastered” dat boven de originele box art staat. Er gaan al langer geruchten de ronde omtrent een remaster van Alan Wake. Eerder dit jaar lekte al nieuwe metadata in de Epic Games Store waarin een Alan Wake Remastered genoemd werd.

Ontwikkelaar Remedy Entertainment kocht de rechten van de horror/thriller-game terug in 2020. Kort daarna werd bekendgemaakt dat Epic en Remedy een deal hebben gesloten voor twee projecten; een kleiner project en een triple A-titel. Vermoedelijk betreft het grotere project een vervolg op de 2010 cult hit. Het uitbrengen van een remaster is daarom vrij logisch: het geeft een oude franchise de nodige aandacht om hype te creëren voor een vervolg. Volgens insider Daniel Ahmad wordt de remaster deze week aangekondigd.

Deze week

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

Koffiepraat

Ik heb dit weekend weer een ‘easter egg’ gehaald in Black Ops III Zombies. Als vanouds met wat maten alle opdrachtjes doen, falen, zuchten, en opnieuw proberen. Verder bij wat vrienden Formule 1 gekeken. Iets wat ik niet snel doe. Ik ben wel benieuwd naar Alan Wake. Ik heb het origineel nooit gespeeld. Kan iemand mij meer vertellen of die game nou echt zo goed is, of dat het allemaal wel mee valt. Laat het weten!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
11 maanden geleden

Alan Wake ben ik ook wel benieuwd naar. Nooit gespeeld. Misschien ga ik het een kans geven.

Deze week nog ff druk op t werk en daarna vakantie.

Mini-Reviews #15: 8 Ball, Reverse Crawl & Soul for Two

Lego brengt Super Mario-vraagtekenblok op de markt